Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve

Köszönjük a "lapot" sok minden érdekesség van benne, meg szép kerti fotók!!!

Válasz

suranyi zita üzente 13 éve

most nézegettem egy nagyon érdekes lapot, és angol kiállitásokról készült képeket. Nagyot nevettem, amikor megláttam a gumiabroncsba ültetett virágokat!!! Chelsea-i virágkiállitáson!
Nem tartom én sem szépségesnek ---- viszont most nekem is van a kertben pár db a kis fáim védelméül, hogy meg ne fojtsa őket a gaz, amellyel ádáz harcot vivok... ---addig, mig egy kicsit megnőnek és megerősödnek. Raktam bele mulchot, és bátran öntözhetem, mert nem folyik el a viz a lejtőn. Később már nem lesz erre szükség.
Talán nem szabad ennyire szigorúnak lenni, persze egy megtervezett kertbe nem való, viszont egy country cottage (vidéki kert)be, bizony jópofa lehet, sok mással együtt. Szivesen felraknám ide, izelitőül, de ugy látom, nem lehet. Ezért ajánlom, nézzétek meg ezt a linket..
http://silvania.hu/chelsea2009/
Jó mulatást és ötletelést mindenkinek!

Válasz

Pethő Attiláné Szerencsés Veronika üzente 13 éve

Együttérzek minden károsulttal.Engem is félelem tölt el, amikor az előrejelzés szerint veszedelmes idő várható. Eddig a nagy veszély elkerült bennünket, de a holnapot nem tudhatjuk.Ha egy kicsit közelebb laknál, könnyebb lenne segítenem. Minden évben sok a szaporulat / virág, cserje, fa, málna, földieper,.../ Kocsim nincs.

Válasz

Pethő Attiláné Szerencsés Veronika üzente 13 éve

Egyetértek. Szerencsére évek óta egyre több madár van a kertünkben. A cinkék és társaik télen birtokolják az ablakpárkányt. A feketerigók a melegebb időszakban adnak koncertet a fenyőfák tetejéről, fizetségképpen a kutya ennivalóját kóstolgatják, jelzéseket hagyva a teraszon.

Válasz

Balázs Istvánné üzente 13 éve

Szerintem nem csak a szépséget, kell nézni hanem a pénztárcát is.És ha a seregélyeket
és a többi kártékony állatot ezzel tudom távoltartani akkor én bizony kirakom mert attól,
hogy csak a szépet nézem attól még a hasam üres marad, és nem azért golgozok, hogy az
állatokat etessem a télen a magam csinálta bérházam konyha ablakába kitett madár etető-
höz volt , hogy l5 madár táplálkozott és szerintem hálásak voltak érte.

Válasz

Hricz Józsefné üzente 13 éve

Csak gratulálni tudok a leleményességedhez! A műanyag flakon az éhes madaraknak többet ér, mint a szép, de megfizethetetlen semmi.

Válasz

Mohl Judit üzente 13 éve

Egyet értek!

Válasz

Géró Nelly üzente 13 éve

Sajnos nálunk is minden tönkre tett a vihar és a borzasztó eső. A szilvafán egy szem szilva sem maradt, de a leveleket is letépte a vihar. Tudom, hogy ez ahhoz képest amit Borsodban átélnek semmiség, de mégis nagyon megviseli az embert. Mindenkivel nagyon együttérzek.

Válasz

István Halhóber üzente 13 éve

Irénke üzenetére.

Talán három éve nekem is volt olyan esemény kertembe, amitől férfi létemre a sirás környékezett.

Itt mindent a fagy letarolt.
Több-száz tulipánom a földön összerogyva hevert.
A Telkem 53 méter hosszú ,ott végigmentem megfordultam és indulta vissza haza!
Egy élő levél nem maradt a kertbe ,minden lefagyott.

Csak szemléltetésként a szomszéd kertbe a 15 méter magas diófa teteje is tiszta fekete volt.
Ezt művelte egy éjszakai fagy Május elején !
De tavaly is volt kárunk, őszre azért rendbe jött a kert, volt gyümölcs is persze sok a jégvesés miatt értéktelen lett ,mindkétszer elfelejtettük a fájdalmas ,siralmas napokat.

Meglásd lesz még szép a kerted!

Üdvözlettel István

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve

nagyon sajnálok mindenkit, aki a vihar miatt kárt szenvedett, igy vagy úgy!!Mindenkinek sok eröt,és egészséget az ujra kezdéshez!!!De muszály erösnek lenni, és eltakaritani az elpusztult növényeket, fákat!! reméljük az elörejelzés igazat mond, hogy a hétvégére megjön a jó idö, de addig lehetnek még viharok!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Irénke!Hidd el megtudom érteni a bánatodat.Hasonló cipőben járok.Tegnap lementünk a telekre(8km-re van)És elsírtam magam.Van sok gyümölcsfánk,szőlő,és sok sok virágom.Van? volt. ...Ahogy irtad! A földön hever minden megtépázva,vagy a lezuduló viz,elmosta.(Dombon van).Ma nem mentem le,de talán holnap már igen.Bizom benne,hogy csodákra képes,a természet.Sajnálom,hogy Neked is átkellett ezt érezned.Én Siófokon lakom,a telek,mint irtam 8km-re van.Öntsd csak ki a bánatod, igy valamivel könnyebb...
Üdv:Babi

Válasz

Horváth Magda üzente 13 éve

Sajnos a madáretetőim (8-10 db működött a télen) műanyag flakonok már évek óta. Bántja a szememet, de a célnak megfelel. Nekem megfizethetetlenek a boltokban beszerezhető etetők. A kosztosaim örömmel jönnek ezekre a valóban nem szép etetetőkre is.

Válasz

Takácsné Bagi Márta tuci üzente 13 éve

Irénke! Őszintén sajnállak, nálunk a kertben kissebb a kár, és mégis nehezen viselem! Kívánok neked sok erőt, kitartást és jó egészséget az elkövetkező időszakra! Üdv Márti

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 13 éve

Őszinte részvétem borzasztó ami felétek történt isten őrözzönmeg mindenkit a tv- be most is ezt látom szörnyű. üdv ILUS

Válasz

tóth gáborné irénke üzente 13 éve

HA IGAZÁN MEG SZERETNÉK NYUGODNI, A KERTEMBEN A MADARAK HANGJAI AZONNAL SEGITENEK!! TELJESEN UJ MADÁRFAJTÁK JÖTTEK MOST A TAVASZBAN!! DE MI LESZ MOST AZ ORKÁNTÓL TÖNKTE TETT KERTEMBEN ?? EL SEM TUDOM KÉPZELNI, HOGY AMINT ELMÚLIK EZ A SZÖRNYŰ IDŐ, MIT FOGOK EGYEDÜL TENNI A KERTEMMEL?? /az orkán 162,8 km./ h volt / A FÁK LOMBJA MIND A FÖLDÖN VAN, A FENYŐFÁIM CSAKNEM CSUPASZOK!!!A virágokról már nem is beszélek, mert a szivem megszakad!!! ne haragudjatok, de valakinek ki kellett önteni a bánatomat// MINDENKIT ÜDVÖZLÖK !!!!!

Válasz

Geiger Judit üzente 13 éve

Felénk a fehér műkő oroszlán a divat, egy kertben ,egy fazon több méretben, hát elképzelhetitek.......Semmi ilyesmit nem szeretek, de akkor már inkább a műbéka.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Még fiatalon, a 80-as években jártam német területen, a határon túl! Ott volt divat a kertekben! Mivel nem volt tömény, fel sem tűnt, hogy bántóak a szemnek! Azóta nekem is változott az szemléletem, zavar, ha csak egyet, vagy hasonló más figurát is látok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én sem mondhatok mást,mint az elöttem szólók.Egyszerűen,gusztustalannak tartom,ezeket a gipsz,vagy mi figurákat,a virágok közt,vagy egy szép fűves területen.
Elkülönitett,baba játszó helyen talán...

Válasz

Juni Sándorné Éva üzente 13 éve

Teljes mértékben egyet értek, én is a madarakra, énekükre szavazok!

Válasz

schlosser károly üzente 13 éve

szerintem is inkább kerüljön ki egy régi kaspo,vagy cserépedény.

Válasz

Takácsné Bagi Márta tuci üzente 13 éve

Marika! Egyetértek a cikk tartalmával!

Válasz

Bokor Lenke Erzsebet üzente 13 éve

En sem tennek ki ijyesmit, de ami kopott meg lehet regies, peldaul egy kaspo, vagy viragtarto, vagy keramia viraglada.

Válasz

István Halhóber üzente 13 éve

Márta üzenetére.

Ízlések és pofonok közt különbségek vannak !

Kertem ,én se ilyen dolgokkal gondolom díszíteni.

De képzeld ezzel emberek pénzt keresnek ez a munkájuk !

Válasz

Németh Márta üzente 13 éve

Az biztos hogy Én nem tenném ki,borzasztó!

Válasz