Prohászka Béláné üzente 15 éve

Vörös rózsaszírmokatm addig főzni, míg sűrű lekvár nem lesz, pici mézzel. Nekem nem ízlett, haételekhez állítólga kitűnő, próáltam már többféle virágot rágcsálni pl. a pitypang kimondottan rossz, de egészséges.külföldön a iliom, tulipán és több hagymásvirágot régen csak fűszerként pl. f.hagyma annak használták. ma már csak hagyma és a f.hagyma maradt amit mi használunk, nem hallottam magyar embert, aki megette volna a liliom, vagy akár a tiépán hagymát. aki próbálta, árulja el milyen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Az agacsit (akácvirág) én is eszem minden évben, de mást még nem próbáltam.

Válasz

Takácsné Kis Andrea üzente 15 éve

Kecelen, ha jól tudom évente rendezik az ehető virágok fesztiválját.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Hú de guszták azok a sütik!

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 15 éve

Én először Jamie Olivernél láttam, hogy pl. tök virágát süti ki palacsintatésztába forgatva. Szintén nála láttam, hogy egy csomó zöldet, amiket mi magyarok nagyrészt gaznak tartunk, felhasználja salátakészítésnél. Hát nem tudom. Valószínűleg ízlés és szokás kérdése. Egyébként az akácvirágot gyerekkoromban mi is ettük és pampuskának hívtuk. Nagyon finom, különösen a közepe, ill. a töve, valószínűleg úgy, mint a tulipán szirmainak.

Válasz

Nagy Ági üzente 15 éve

Köszönöm ezt az érdekes bejegyzést:-))

Válasz

Madanine Nagy Judit üzente 15 éve

Palacsinta tésztába mártott és kisütött bodzavirágot már készitettem, nagyon finom, sarkantyúról is hallottam már, hogy ehető és a pitypang virága is, (ebből készült mézet is kaptam már), de a többiről még nem tudtam, hogy ehető. Nagyon érdekes és jó tudni!

Válasz

Kolay Józsefné Marika üzente 15 éve

Az akácvirágot és a kamillát használom, hallottam róla, hogy van aki a pitypang szárát is megeszi, én még nem próbáltam. Érdekes lehet.
Köszönöm!

Válasz

Almási Sylvi üzente 15 éve

Köszi a tippeket, igazából már próbálgattam a virágok kóstolását. Némejik ízlett is. leginkább a bodza, és a tökvirág palacsintatésztába forgatva és kisütve.

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm a jó tippeket! :) Rózsalekvárról már hallottam, biztos fincsi lehet!

Válasz

Csiki Margit üzente 15 éve

Köszönöm!

Válasz

molnar magda üzente 15 éve

szia. koszi hogy felhivtad a figyelmem.holnap ki is probalom a viragszirmokatbiztos fincsi lehet. magdi

Válasz

Botos Gabi üzente 15 éve

Ez nagyon érdekes egy pár virágot tudtam hogy ehetö de amiket itt olvatam.Köszönöm szépen hogy elküldted.
Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon szépek,gusztusosak.
Bodzát és akácvirágot ettem már palacsinta tésztában elkészítve,de sokat vesződtem vele,igy inkább hanyagolom.
Az akácvirágot nyersen szeretem,(szerettem)gyerekkoromban sokat ettünk.
A pitypangot 2 hete kóstóltam.Hát nem fogok rászokni,inkább gyom-stoppal kiírtom a fűből,csak esőmentes napokra várok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Akác virágot már kóstoltam és nagyon finom,de vannak ismerőseim akik többféle virágból is készítenek finomságokat,megkostolnám én is ,nem lehetnek rosszak ,Köszönöm a jó recepteket !

Válasz

KIss Sándorné Marika üzente 15 éve

a rózsát és az akácot már hallottam a bodzát már ettem is palacsinta maszába mártva és ugy megsütve

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Biztos így van, én még nem próbáltam ezeket, kivétel a bodza. Én inkább gyönyörködöm bennük. Azért köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Jó !Olyan gusztususak a képen ,meg is kóstolnám .Köszönöm,hogy elküldted.

Válasz

Bernáth Ilona üzente 15 éve

Köszi, ez klassz!

Válasz

Tóth Tünde üzente 15 éve

Még nem hallotam roluk csak az akácrol és a bodzárol köszi

Válasz

Czeller Károly üzente 15 éve

Köszi jó ezt tudni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

A bodzát , akácot már hallottam de a többi virágról nem.Köszönöm,hogy elküldted.

Válasz

Nagy Anna üzente 15 éve

Hallottam már róla,de még nem kóstoltam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Igazán érdekes, köszönöm.

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Hallottam az ehető virágokról, láttam is kandírozott rózsaszírmokat, sőt van olyan üzlet, ahol rózsalekvárt is láttam már. Nem tudom miért, megkóstolni nem vágyom. Köszönöm az érdekes ismertetőt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm, de inkább gyönyörködöm bennük.

Válasz

Bodor János üzente 15 éve

Gyerekkorunkban sok olyan virágot ettünk amit ma már nem szokás.

Válasz

Juhász Istvánné üzente 15 éve

Köszönöm az ismertetőt!

Válasz

Radványi-Nagy Katalin üzente 15 éve

Köszönöm! A pitypangról és a bodzáról tudtam, a levenduláról mint illatositóról és molyirtóról szintén. Ezeket én is használom. A bodza virágából nagyon finom savanykás szörpöt lehet késziteni citrommal, a gyümölcséből viszont jó izű lekvárt lehet főzni. A kamillát tea készitésére használom.Gyerekkoromba viszont nagyon sok akácvirágot ettünk, úgy emlékszem rá, hogy édeskés ize volt.

Válasz

Weszelovszki Tibor üzente 15 éve

Nagyon szépen köszönöm!Nagyon érdekes volt!Én még virágot nem kostoltam!De szerintem ki is fogom hagyni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon érdekes, a bodzavirágról már hallottam a fenti recept szerint, de én azt hiszem kihagyom.

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 15 éve

Köszönöm az összeállítást, én eddig csak a pitypangot kóstoltam, mit mondjak? Ízlett.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Még nem kóstoltam, a virágokat, én inkább a húsit szeretem, mivel oroszlány vagyok, azok pedig húsevőek.
Köszönöm, érdekes volt.

Válasz

Dobroviczné Fonyódi Magdolna üzente 15 éve

Köszönöm a felvilágositást. Valóban ezeket a virágokat, mint disznövényeket ismertem. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

köszönöm de én a virágokba inkább gyönyörködöm Böbe

Válasz

csiki terez üzente 15 éve

Érdekes a rózsát kóstoltam a többit hagyom ara aki szereti

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszi, én maradok a csülöknél!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm!Nem gondoltam soha így a virágokra,de azért megkóstolnám mindegyiket.

Válasz

harkanyi janosne üzente 15 éve

Csatlakozom az előttem szólóhoz, inkább gyönyörködöm bennük, mint eszem!Üdv.Ilus

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Érdekes ez a bejegyzés is. Az akácvirágon kívül nem is gondoltam, hogy pld. a rózsa is ehető. Azt hiszem marcipán formájában jobban megeszem, mint élőben. Inkább megmaradok a virágok csodálójaként, s éppen ezért megenni nincsen szívem. Azért köszönöm én is ezt a tájékoztatást.:))

Válasz

Baumgartner Ilona üzente 15 éve

Hát én még nem ettem,de öszintén nem is jött meg az étvágyam, köszönöm!!!

Válasz

Matus Margó üzente 15 éve

én inkább csodálom a virágokat, enni még nem próbáltam őket.

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 15 éve

Köszönöm a blogot.Akácfa virágával már volt dolgom gyerekkoromban.Akkor nagyon ízlett,ma már kevésbé.A többi virággal még nem volt dolgom.Igaz azelőtt a nyers tejeskukoricát is megettem,ma már arra sem biztos,hogy vállalkoznék.Bár kitudja.....A pudingot is akkor tudjuk meg milyen,ha megkóstoljuk :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

nAGYON JÓ, ÉS NAGYON GUSZTA !!! Még nem probáltam virágot enni, de lehet hogy ezek után kiprobálom.
A cimből én egyből a napraforgóra gondoltam, de ezek szerint vannak illatos szép virágok, amiket meg is lehet kostolni.

Válasz

Ené Bakos Irén üzente 15 éve

Köszönöm, a bodzavirág fürt valóban finom csemege. A többit nem ismerem, de megkóstolom.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 15 éve

Köszönöm!!!
Rózsalekvárt, dzsemet ettem már, ibolyavirágot is. Meg kell mondjam NEM ÍZLETT!!! Olvastam valahol, hogy az ősi kínában, de még most is, pl. a liliom és egyéb hagymás virágoknak a hagymáit istenítették, és fűszerként mint a f.hagymát ették, ill. eszik a mai napig.
Szia!!!

Válasz