Ferenczi Istvánné üzente 14 éve

Télen a balkon ládában szépen megmarad a diszkáposzta és az árvácska. Nagyon szépek és igénytelenek, közéjük pedig lehet tenni borostyánt. Hugi

Válasz

Kis Istvánné üzente 14 éve

Igen így kell nevelni a rózsákat. Az biztos olyan lesz mint amilyenről levágtuk. 10 év óta
szaporítom a rózsáimat.
Én a 2 literes üdítös üvegek alját vágom le és ezt borítom a ledugott ágra. Természetesen a dugót is az üvegen hagyom kb. 2-3 hónapig hagyom rajta az üveget. Meglátszik kihajtott-e.

Válasz

Németh Lászlóné üzente 14 éve

NAGYON FOGLALKOZTATOT EZ A DOLOG MÁR RÉGOTA .KIPROBÁLTAM HÁTHA SIKERŰL.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

ÉN IS KÉRDEZTEM DE A BOKORT,ÉS AZT A VÁLASZT KAPTAM, HOGY DUGVÁNYOZÁSSAL.ÜDV KATIKA HA TUTI TIPPED VAN ÍRD MEG NEKEM LÉGYSZI.....ÜDV KATIKA

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én régóta használom a hormonport. gazdaboltban többféle növényhez lehet venni/ pl. fás, vagy lágyszáru növényhez/.A neve: In.it /c/, és számozva kapható.
Próbálkozzatok, mert nagyon jó!

Válasz

Márta Ilona üzente 14 éve

Már én is próbálkoztam,de én rögtön a talajba dugtam le.10-ből csak 2 db fogta meg.A hormon porról még nem hallottam.

Válasz

Kárpáti Aladárné üzente 14 éve

A fent leírtak szerint már Én is gyökeresztettem rózsát, több,kevesebb sikerrel, de a hormonporról nem hallottam. A tájékoztatás nagyon hasznos a siker eléréséhez. Üdvozlettel Marika

Válasz

Németné Somogyi Éva üzente 14 éve

Köszönöm az írásait mindig figyelemmel kísérem :kíváncsi lennék arra, hogy bérház 3.-ik em. balkon ládába mit ajánlana kiültetésre ,majd őszre és télre ,hogy ha az egynyári nővények elhervadnak Köszönöm Németné Somogyi Éva.

Válasz

Koos Jozsefne üzente 14 éve

Hasznos tanácsokat mindig szivesen fogadok és meg köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

örültem a hasznos tanácsoknak

Válasz

Ládi János üzente 14 éve

Rózsát ha összel teszük le az ágakat takarás nélkül csináltam 5-10cm távolságra egymástól. Amelyik elkezdi a gyökeresedést az hoz új levelet,de ekkor még gyökér nincs.Ebben az időben oda lehet tenni hol hiány vagy hol szeretnénk az újtöet.Hasznos lehet még ha levágot részt lezárjuk a metszésnél használatos fazselével.A tavaszi bujtásos,szapoitást köszönöm, kiprobálom majd. Az orgonát nagyon könnyen lehet szemzéssel a virágzás utáni időben szaporitani. Ráadásul több szinü is lehet a bokor. Tisztelettel: Ládi János.

Válasz

Varga Józsefné Marcsi üzente 14 éve

Tudna -e segíteni valaki abban hogy Tulipán fát hogy lehetne szaporítani.

Válasz

István Halhóber üzente 14 éve

Itt található kép a tavalyi dugványozásból!

Én üveget sem tettem rá viszont szinte állandoan hűvösbe van!

Rózsákról készült képeid helye! fórum

Válasz

Mocsarine Margit üzente 14 éve

Ugyanilyen módszerrel,de rögtön a szabadföldbe dugom le az elvirágzott rózsát.Úgy vágom le,hogy 2 szem rügy,illetve levélgyök maradjon rajta,és azt dugom be a földbe,befőttesüveggel letakarom,naponta locsolom,és 10 közül 8 még mindig megeredt eddig.

Válasz

Kenyeresné Szekeres Edit üzente 14 éve

Nagyon köszönöm mert éppen aktuális ez a téma ,nem kell keresgélnem !

Válasz

Fodor Józsefné üzente 14 éve

Nagyon jól jött ez a cikk a rózsadugványozásról.Éppen most beszéltünk róla a férjemmel,hogy kellene szaporítani a rózsát dugványozással.
Köszönöm,ez most jókor jött!

Válasz

Ferenczi Istvánné üzente 14 éve

Minden boltban lehet kapni gyökereztető port, ahol magokat árulnak. Külön lehet venni a lágy szárú és fás szárú növényekre. Hugi

Válasz

Ferenczi Istvánné üzente 14 éve

Én a kiürült vizes palackok alját vágom le, azt teszem a gyökereztetni homokos földbe ledugott rózsára és a kupakot lecsavarom, hogy kicsit levegőzzön. Hamar meggyökeresedik és így gyökereztetem a leandert is, általában sikerrel.

Válasz

Tóthné Gabi üzente 14 éve

Köszi a jó tanácsokat. Nekem sok rózsám van.Néha megpróbáltam ledugni hajtásokat,de sajnos nem volt sikeres.Most megpróbálom így.Remélem ez bejön.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

IGAZ rozsával még nem probáltam de a szegfü nél tökéletessen be vált A KERTI SZEGFÜT aszt a szépp nemeset ültetés után amikor már megeret A közepit ki kell csipni hogy ne egy szál legyen hanem bokrosodjon de amit ki csiptél legalább 15-cm legyen AZ ALJÁN EGY ÉLESkéssel be kell vágni és egy buza szemet kell bele dugni MERT A BUZAhamar gyökeresedik igy aszekfü gyökeret hajt ESZT csináltam és be vált meg kell probálni a rozsával is hátha sikerül MÉG NEMcsináltam de probálni lehet ha sikerül add tovább másoknak is tapasztalatod iluskamami

Válasz

Magony István üzente 14 éve

Köszönöm!Megkisérlem mert imádom a rózsákat.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

A ROZSÁT nem csak dugványrol lehet szaporitana hanem bujtásrol is sokkal egyszerübb és sok kis növényünk lesz A ROZSÁT MIELÖTT MEG METSZENÉNK a leg szebb ágát kiválaszuk kapával huzunk egy méj árkot EBBE BELE HAJTJUK a veszött a végit a földhöz rögzitjük majd jol be öntözük BE TAKARJUKföldel és fel töltjük eszt öntözgesük vigyázva hogy a töltés meg maradjon rajta A LE HUZOT ág minden rügye ki fog hajtani és növekedésnek indul ESZT UGY KELL Gondozni mint az anya növényt öszel vágjuk le az anya növényröl MAJD bontsuk ki és a meg gyökeresedet kis rozsákat ültessük szétt álando hejükre iluskamami

Válasz

Juni Sándorné Éva üzente 14 éve

Kb. egy hete dugványoztam én is rózsákat ugyan igy csinálltam kíváncsi vagyok melyik fog megeredni? Üdv.:Éva.

Válasz

Vámosi Lászlóné Katalin üzente 14 éve

Én is próbáltam már, egyszer jól összejött, félig homokos talajban. A második próba már nem jött össze. Azt hallottam, hogy csak az olyan elvirágzott szárrészeket lehet jól szaporítani, amelyeken nem volt oldalhajtás, kis bimbó. Én sem adom fel, most is próbálkozom. Üdv. Kati

Válasz

Dudás Ferencné Katalin üzente 14 éve

Nekem sem sikerült de lehet,hogy bennem, vagy a földben van a hiba. De a gyökeresztetővel én is kipróbálnám- de hol lehet olyat kapni? Üdv: Dudásné Kati.

Válasz

Sinai Ica üzente 14 éve

Nagyon köszönöm, ez pont jókor érkezett!

Válasz

Bihari Jozsefné Judit üzente 14 éve

Ez a fajta szaporitás sokban függ az idöjárástól is, mert ha aszályos (nagyon meleg, nagyon kevés csapadék) akkor kissebb az esély arra, hogy a szaporitás valóban megeredjen és kibirja a következö tavaszig ill. aztán már végleg.Hiszen üveg boritás alatt a levelek gyorsan nönek, de a gyökeresedés már nem annyira gyors.Ezért van az, hogy sok növény nem marad meg véglegesen.Én azt tapasztaltam, hogy a végleges helyére szaporitott növények jobban megmaradtak mindig.

Válasz

Szatmáriné Joó Mária üzente 14 éve

Köszönöm szépen! Igen hasonló módon szoktam ,csak én egyből kiültetem a földbe, és csak akkor fedem ki ha már nem fér az üveg alatt a hajtás.

Válasz

zsiros teréz üzente 14 éve

tetszik a leírás újra ki fogom próbálni mert eddig nem sikerült szaporitanom. Üdv Zsiros Teri

Válasz

szabó ferenc üzente 14 éve

én is probálkoztam sikertelenül...a dugványozó port hol lehet beszerezni,...köszönöm..

Válasz

Fazakas Irén-Matild üzente 14 éve

Minden évben szoktam rózsát dugványozni.Több elnyilott dugványt szurok el,igy nagyobb az esély,hogy meggyökerezzen.Szabadföldbe teszem,igy nem kell tavasszal ültetni.Müanyag flakonnak levágom az alját és ugy boritom a dugványra.Télen felföldelem,ugy,hogy a flakon teteje látszodjon csak.

Válasz

Majtán Anikó üzente 14 éve

Én is próbálkoztam ezzel a módszerrel, de tavaszra eltünt. Nem adom fel,.

Válasz

Csík Gáborné Andi üzente 14 éve

Én már próbálkoztam így a szaporítással de sajnos nem sikerült.Idén ismét megpróbálom hátha sikerül.

Válasz

Biró Julianna üzente 14 éve

Éppen most dugványozok.A gyökereztető port nem használom,de még nem késő.Tavalyi dugványt összel nem ültettem ki,télen cserépben rosszul locsoltam.

Válasz

sandor ilona üzente 14 éve

Enis probalkoztam de nekem meg nemsikerult.Talan lagkozelebb.Koszonom a tajekoztatast.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm a tájékoztatást most megyek és ki is próbálom

Válasz

Ádász Béláné üzente 14 éve

Évek óta én is így gyökereztetem, általában sikeresen.Kb. hatvan százalékos a siker,de megéri megpróbálni mert az elöregedett töveket így lassan ki lehet cserélni.

Válasz

farkas margit üzente 14 éve

köszönöm .érdekes,,,,,ajánlom barátaimnak

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

kipróbálom-nagyon köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

kosz ,a futo rozsat is lehet?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én mini rózsát dugványoztam, az nagyon jól ered. Igaz, most már 1m magas bokor lett belőle, gondolkodok, hogy sövénynek nevelem, mert nagyon dús, sűrű, tele minirózsával.

Válasz

Volf Erzsébet üzente 14 éve

Én üveg,vagy műanyag üdítős flakon alatt szoktam rózsákat gyökereszteni, a végleges helyre teszem, igy amennyiben sikeres a művelet, nem kell átültetni. A flakont tavasszal távolítom el.

Válasz

kissné edit üzente 14 éve

Megpróbáljuk, köszi a segítséget ! Üdvözlettel Edith

Válasz

Kissné Magdi üzente 14 éve

István!
Köszönöm a részletes leírást, képeket.
Így bátrabban látunk hozzá kedvencek szaporításához.
Szép napot kívánok.

Válasz

Blasko Marta üzente 14 éve

Nagyon sokat tanultam belőle.Van egy fajta rózsa amit szerettem volna szaporitani de nem tudtam hogyan kell.Igy hát köszönöm szépen az értékes utmutatást
Üdv Márti

Válasz

Géber Mária üzente 14 éve

Szia.
Bármelyik mezőgazdasági boltban vagy Bricostore,Baumax kertészeti osztályain.

Válasz

Elek Mihályné Kis Erzsébet üzente 14 éve

Szia! Köszönöm a hasznos tanácsokat, informáciot. Most vágtam le az elvirágzott rózsa ágat, és ledugtam. Tavaj sikerült, remélem most is. Üdvözöllek

Válasz

Csík Gáborné Andi üzente 15 éve

Nagyon örülök hogy ezt megtaláltam,igaz kicsit lecsúsztam róla de azért még megpróbálom idén ezt a gyökereztetést.Remélem sikerülni fog.Nagyon szeretem a rózsákat,a vágyam egy igazi rózsakert.
Lenne egy kérdésem.A boltban vásárolt rózsát is lehet így szaporítani ha veszek egy szálat?

Válasz

Mezősi Zoltánné Emese üzente 15 éve

Köszönöm a jótanácsot, nagyon zseretem a rózsát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm a jótanácsot.Ezt kifogom próbálni,talán még nincs késő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm, nagyon hasznos ez a bejegyzésed.

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm szépen István a hasznos blogjegyzetet!
Szép délutánt kívánok!
Judit :)

Válasz

kis magdolna üzente 15 éve

köszi,jol fog mert mindig tanulunk valamit

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 15 éve

Köszi, ennek nagyon örülök, mert bizony eddig nem mindig sikerült.

Válasz

Stumpf László üzente 15 éve

Köszönöm a tanácsot!

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Én egyszerüen levágtam az elvirágzot részt első virágzás után,2 levélnyelvet levágtam, kettőt hagytam, bedugtam a főldbe és minden takarás nélkül , volt ami kigyökeresedett.

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Szerintem igen.

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Az orgonának nagyon sok sarj hajtása szokot lenni.

Azt leválasztva, már meg is van oldva a probléma.

Válasz

Ené Bakos Irén üzente 15 éve

Köszönöm a hasznos információt.

Válasz

jakab ibolya üzente 15 éve

Ki probalom kosz Ibolya

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm!

Válasz

Csomor Győrgyné Bea üzente 15 éve

István nagyon köszönöm, minden virágot szeretek de a rózsa a szívem csücske!!!! Pont időbe küldted ki is próbálom .
Üdv:Bea

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszi szépen, jó tudni, mert én is szeretnék dugványoztatni.

Válasz

Juhász Istvánné üzente 15 éve

Köszi!

Válasz

Nedoroszkiné Radó Zsuzsanna üzente 15 éve

Köszönet. Én egyből a kertbe teszem, rá az üveg,és csak a következő tavasz végén veszem le az üveget. Az első virágok mindig levágom,hogy a tő erösödjön.

Válasz

Tóth Ágnes üzente 15 éve

Ez minden fajtájára érvényes? Nagyon szép törpevirágu futórózsa van a közelünkben és azt szeretném én is meggyökeresztetni, már szedtem belőle, de nem láttam a in. hónalj szemet és félek nem sikerül.

Válasz

Radványi-Nagy Katalin üzente 15 éve

Köszönöm!

Válasz

KIss Sándorné Marika üzente 15 éve

köszönöm

Válasz

rozsane nagy maria üzente 15 éve

nagyon sok hasznos praktikát tudtam meg erröl az oldalról. De hol lehet a hormonport beszerezni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Óde jó ez a cikk !Már régótaszerettem volna megtanulni a rózsák szaporítását !El is mentem magmnak ,köszönöm,hogy elküldted !

Válasz

putics margit üzente 15 éve

Köszönöm a rózsa dugványozást meg fogom próbálni. Marimamusnak üzenem, hogy az orgonabokor alatt vannak földből eredő hajtások, azokat kell óvatosan körbeásni és elültetni.

Válasz

Nagy Anna üzente 15 éve

Köszönöm.

Válasz

Czeller Károly üzente 15 éve

Köszönöm.

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 15 éve

Köszi az infót, így még nem szaporítottam így rózsát, kipróbálom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

köszönöm a hasznos tanácsaidat

Válasz

Loncsár Marika üzente 15 éve

Köszönöm a hasznos tanácsokat, és állitom, hogy meg is erednek, én már szaporitottam igy rózsát.
Az én kérdésem az orgonavirág szaporitási lehetősége érdekelne. Kisérletképpen dugványoztaqm igy mint a rózsát, de még nem tudom lesz e belőle valami.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Köszönöm szépen a nagyon hasznos tanácsot. Kipróbálom.

Válasz

Skorán Ottóné üzente 15 éve

Már megint tanultunk valamit!
Így vizuálisan még könnyebben meg tudjuk tanulni, hogy kedvenc rózsáink többen legyenek és örömet adjanak továbbra is ....Köszönöm!

Válasz

csiki terez üzente 15 éve

A tavaly próbáltam ki és az idén már virágba vanak

Válasz

Bodor János üzente 15 éve

Nagyon jó ötlet.Eddig még nem próbáltam de most megpróbálom.Vajon hol lehet a hormonporhoz hozzájutni?Kösz az infót.

Válasz