[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia Zsuzsi !Irj kérlek néhány mondatot,hogyan használod a mosószódát mosáshoz,s milyen eredménnyel ?Köszönöm:Éva

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Kedves Mosónők és Férfiak!
Ennek a cikknek köszönhetően pár hónapja száműztem a mosóport! Rátaláltam nagyanyáink mosószódájára is, ez külön megér egy "misét". A dió előtt a szódabikarbóha - mosópor (fele - fele) híve voltam, de ez sokkal jobb. Köszönet Nektek, akik itt írtátok meg tapasztalataitokat, ésötleteiteket.
Köszönet minden kedves klubtársnak mégegyszer:
Sue53

Válasz

kerekes tunde üzente 13 éve

Koszonom.Errol a diorol nem hallottam eddig.De azt mondjak ,hogy amig el az ember addig tanul.Hat igy is van.Koszi.

Válasz

Rajkó Éva üzente 13 éve

Ajándékba kaptam, de nem tudom hogyan használjam, mennyit tegyek a mosógépbe?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa! A mosódió fellelhető pl:BP VI.mozsár utca 7 szám alatt elvileg tud venni.
azért ezt a linket érdemes megnézni.
http://natur-all.hu/mosodio-mososzoda.html?gclid=COfSrtyU7qMCFQQgZwodzTRX3w

Válasz

Németh Zsuzsanna üzente 13 éve

Én már hallottam róla, de valószínű rossz helyen kerestem, mert eddig még nem találtam rá. A mosószódáról meg nem is hallottak.
Szívesen kiprobálnám!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem ismertem eddig . Kifogom próbálni.

Válasz

Major Bernátné üzente 13 éve

Hol lehet ilyet venni ,mert szeretném kiprobálni .Mert még nem is hallottam róla.

Válasz

petrus andrea üzente 13 éve

Én is mosódióval mosok egy ideje és nagyon bevált. Öblítő helyett ecetet használok néhány csepp természetes illóolajjal. Ettől a ruháknak jó illata lesz és a színeket is védi az ecet. Mielőtt áttérünk a mosódióra ajánlatos a mosógépünket "átmosni" ecettel ugyanis a mosódió hatására feloldódik a mosógépben lerakódott vízkő és ez okoz később szürkülést a fehér ruhákon.
Én a következőt tettem: 2liter 20%-os ecettel elindítottam a mosógépet 60 C-on, majd egy kis idő után mosás közben leálítottam és hagytam állni egész éjszaka. Reggel újra indítottam mostmár 40 C-on. Ezt egyébként ajánlatos elvégezni 2-3 havonta, ha hagyományos mosóporral mosunk.

Válasz

Czollner Mároky Mária üzente 13 éve

Mindenkinél /már az ismerőseim között/ a kérdőjel ott van, hogy többszöri használat után a fehér ruha nem fog-e megsárgulni, továbbá a szines ruhák nem veszitek el a szinükat ?

Válasz

Bíró Kati üzente 13 éve

Köszi, megnéztem, ki fogom próbálni én is!

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Válassz a neten webáruházat:

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Szia! A József krt. sarkán a vegyszer boltban (többek között) a legolcsóbb akár 25 kg is vehető pár ezer Ft- ért! A kisebb kiszerelés is irtó olcsó!!!!!!!

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Megrendeltem a próba csomagot (333.- Ft) Csütörtökön megyek érte!!!!!!!!! Irtóra kíváncsian várom, hogy nekem is úgy fog-e működni, mint másoknak! Igaz a szódabikarbóna is nagyon bejött, ilyen fehérek csak új korukban voltak a ruháim, hiszen a gép megszürkítette őket, és semmi sem hozta vissza az eredeti fehérséget.

Válasz

Vári Ferencné üzente 13 éve

Hol lehet kapni a mosószódát?

Válasz

Dr. Bagi Éva Eszter üzente 13 éve

Elnézést: színeshez 1 evőkanállal, a fehérhez 2-vel ajánlott a mosószódából. Furcsa, hogy nincs illata a ruháknak, de az is furcsa, hogy ez furcsa. :-) Egy nyaralás ára biztos összejön egy évben ebből. Termeszteni lehet, de 9 év után terem először. És azt hiszem, az ideális klíma nem feltétlenül a mienk...Talán üvegházas bonsai :-) szappanfa! Koktéldióval :-))

Válasz

Dr. Bagi Éva Eszter üzente 13 éve

Kb. 2 hónapja használom, pici gyerekek ruháit is mosva. Mindent!!! Az allergiám is eltűnt. Amit észrevettem az írásokban: kb. 3-4 mosáshoz elég. Egy tasakba 4 diót teszek. Klopfolóval kicsit megveregetem a vászontasakot, hogy a dió megtöredezzen és jobban kijöjjön a szappan. 40 fok fölött aktiválódik. Kiszáradhat 2 mosás között, az mindegy. Úfgy lehet ellenőrizni, hogy van-e még benne hatóanyag, hogy megfogdossuk, az ujjunk közt összenyomogatjuk. Nedvesen kicsit habzik (picit). Szárazon még kicsit ragacsos lesz az ujjunk. Ekkor még használható. A babakaja foltok csak folttisztítóval jönnek ki. (Vanish). A DM-ben a hűségkártyával nagyon jó kedvezmény van rá. Ha ki tudnám kapcsolni a mosógép öbíltő programját, megtenném, mert így szükségtelen. Csak a víz folyik. Nem vettem észre, hogy a mosószóda (Na-perkarbonát) fehérítené a színes ruhát. Színeshez, ha koszosabb, 2 kanállal kell tenni. Mindenkinek ajánlom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

1 éve használom, én azt tanácsolom,olvassatok róla a gogle-ban keressetek rá.
5-6x is fel lehet használni,lehet érezni a tapintásán,a szinén,hogy a hatóanyag kiázott belőle.
3-4 db,kb ketté törve,és kis vászon zacskóka van a csomagolásban,abba kell bele tenni a mosódiót.Fontos,hogy a fehér ruha bebarnul idővel,ha oxigén habzót,nem használunk hozzá.Az is kapható a bio boltokban.Nagyon sokáig elég egy dobozzal,mert kb 1 evőkanálnyi kell belőle egy adag mosáshoz.(Csak a fehérhez kell az oxigénes habzó)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én is szeretném tudni, hogy az automatagépbbe mikként lehet használni.

Válasz

faragó vali üzente 13 éve

Mennyibe kerül és hol lehet kapni vagy rendelni?

Válasz

Bíró Kati üzente 13 éve

Valaki árulja el, hogyan van ez a gyakorlatban. Automata mosógép a mosási program után kiengedi a mosószeres vizet, a mosódiót nem tudja. Öblítések előtt ki kell halászni, vagy maradhat?
Egyébként klubunk jellegére utalva, felmerült bennem is, hogyan lehetne mosódiót termeszteni.
Szép napot kívánok mindenkinek: Bíró Kati

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Csaba!

Szeretném elkérni én is az édesanyja elérhetőségét, érdekelne a mosódió.
e-mail címem: potemkin@freemil.hu
Üdv. Ilona

Válasz

Pál-István Imola üzente 13 éve

Saját magam is bizton tudom ajánlani, kb. 1 hónapja használom, teljesen bevált, 2x lehet a mosódiót felhasználni, de a két mosás között nem szabad hagyni, kiszáradni, az adagolás általában rajta van a tasakjában elhelyezett tájékoztatón egy adag mosáshoz 4-6 db. dió szükségeltetik és elhasználásuk után kidobható a komposztba vagy kukába. Nagy előnye az is, hogy a megszáradt ruháknak puha tapintása marad, ezért nem kell öblítőt sem használni, bár illata nincs, de ha valaki szükségét érzi, akkor különböző illóolajok közül lehet válogatni.
A fehér ruhákhoz én a folyékony mosódiót alkalmazom, azokat általában illatosítják is, viszont mosószódával együtt sokkal kevesebbet kell használni belőle, így még gazdaságosabb, és a fehérségük elvesztése miatt sem kell aggódni.

Minden jót! Imola

Válasz

Molnár Rudolfné üzente 13 éve

Szeretném megtudni, hogy egy szem mosódió kell-e egy adag mosáshoz, és hogy az mennyire kopik, lehet-e vele többször is mosni?
Hiszen ha fél kiló elég 100-120 mosáshoz, akkor biztosan lassan fogy el a "dió".
Kapható-e bármely gyógynövényboltban, v. bioboltban?
Köszönettel: Molnárné

Válasz

nyako laszlone judit üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Nagyon szeretném felvenni édesanyáddal a kapcsolatot.
Légyszives megirni azelérhetőségét.
E-mailom: jerikorozsa@citromail.hu
Nagyon köszönöm.Üdv.Judit

Válasz

Todorov EMILIA üzente 13 éve

Már fél éve használom a MOSÖDIÓT. Nagyon megvagyok vele elégedve. Ráádásul, ha van időm és felfogom a mosóvizet , nyugodtan ki locsolom a kertbe. Nem tartalmaz klórt. nem szennyez . Ajánlani merem mindenkinek. Mosogatógépbe is jó. és kutya furdetésre, ha beáztatjuk samponnak használhatjuk. Rendeltem és ingyen házhoz hozták.

Válasz

Pecze Zoltán üzente 13 éve

Nálunk meg terem ez a növény?Hony és mijen körülmények között lehet nevelni?.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A mosószódát már használom egy ideje mosáshoz is, de csak keverve a mosóporral. Vigyázni kell azonban pl. a fekete ruháknál, mert kifakítja. Remek tisztítószer a konyhában is, mivel lúgos, a zsíros felületeket hamar lehet vele tisztítani, mosogatáshoz is kiváló, stb. Mosódiót is vennék, de csak a DM-ben kapható nálunk, kb. 10 dkg és drága.

Válasz

Juhász Ferecné Elvira üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Irja édesanyja foglalkozik a mosódióval és használja is, szivesen kipróbálnám ha hozzájutnék a mosódióhoz, vagy hól lehet beszerezni.
Üdv.Elvira

Válasz

Braun Ferencné üzente 13 éve

Nagyon érdekes és hasznos dolog jó volna kiprobálni.Ezer köszönet ha segítetek hozzá jutni.
További szép estét és hetet mindannyiatoknak.Klári.

Válasz

Buzás Csaba üzente 13 éve

Üdvözlök mindenkit!

Mi használunk mosódiót vagyis az anyukám.Jó persze van hogy a mosódió főzetét használom én is amikor tetves valamelyik növény vagy mikor megfürdetem a kutyát.
Az anyukám foglalkozik is vele, úgyhogy privátban megtudom adni bárkinek az anyukám elérhetőségeit és nála hozzá lehet jutni.Az anyukám már sampont sem használ mert a mosódió főzetével mossa a haját.

Csaba

Válasz

Striczki Kálmánné üzente 13 éve

beírod a keresőbe.több címet is kiad.egy kis zacskót 250 ft-ért vettem.kipostázzák díjtalanul az árát otp-be fizettem számla számra amit az eladó megad

Válasz

Kovács Magdolna üzente 13 éve

Köszőnőm a tájékoztatást, megfogom probálni.

Válasz

Acs Olga üzente 13 éve

Hallottam mar rola, nagyon szeretnek en is venni, de nalunk meg nem kerdezoskodtem utana. Szivesen hasznalnam. Nagyon koszonom,hogy feltettetek ezt az erdekes tudnivalot rola.

Válasz

Kiszely Gyuláné üzente 13 éve

Én is kipróbáltam tényleg hatásos. A Századosutnál lévő Herbaházba szoktam venni. Itt fehéritő és öblitő is van.

Válasz

Riba Emi üzente 13 éve

Nagyon hasznos lehet ez a termék ,de hol lehet kapni?

Válasz

Zsolt Éva üzente 13 éve

Éppen kifogyott a mosóporom, melyet az Amway ajánlásában használok már régóta, ez az SA8 Premium, 2,25 kg-os kiszerelésben. Nagyon szeretem, de mielőtt megrendelném utána nézek ennek a bio-dió csodának, de csak, ha van hozzá használati utasítás és persze merre induljak keresni Pécset? Ez a másik, mert a lábam igencsak fáj.

Válasz

sors márta üzente 13 éve

le vagyok nyűgözve ,fölkutatom a föld alol is. aki már használta írjon rola! köszi sors márta

Válasz

Korcz Mici üzente 13 éve

Beírjátok a gugliba, aztán kiad egy csomó mindent, én is azzal mosok nyaranta...kis trisóval meglágyítva a vizünket, mert nagyon kemény. És ecettel öblítek....nem marad szaga..:))

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Nagyon érdekes összeállítás,már hallottam róla,de még nem használtam,de ki fogom próbálni!!! Köszi,hogy elküldted! Legyen szép napod!

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 13 éve

Hihetetlen....Számomra akkora meglepetés,hogyha május 1-e lenne el sem hinném!

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 13 éve

Ha használja a biókertben,méghozzá megírja a felhasználási útmatót is ,akkor Ön honnan vette?Talán termeszti is ...

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 13 éve

Háztartási boltban mosódiót? Na annak a címét kérem megírni...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én legutóbb a Qellébe vettem 3500.--t,de az megszünt és most csak Pesti címet tudok ( Komjáti uszoda mögött Pí-víz-nél)Borsod-Heves megyében tudtok valahol forrást??

Válasz

Koncz Erzsébet üzente 13 éve

Háztartási boltokban is kapható. Én ott veszem, és már használom egy ideje. Csak jót mondhatok róla. Kipróbáljuk permetetésre is.

Válasz

Komlódi Mihályné Emília üzente 13 éve

Elnézést a második kérdőjel lemaradt.

Válasz

Komlódi Mihályné Emília üzente 13 éve

Első olvasásra felkeltette az érdeklődésemet,hogy lehet hozzájutni?
Kertbe ültethető

Válasz

Balogh Erzsébet üzente 13 éve

DM boltokban kapható!

Válasz

Bacsáné Zsuzsa üzente 13 éve

Nagyon érdekes, még csak a nevével találkoztam , de annyi érdekeset irtatok róla hogy felkeltette az érdeklődésemet

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve

A mosódió nem csak egy jámbor, kezes jószág, hanem egy olyan biológiai fegyver, amely irdatlan rombolást tud végbevinni, mint kiderült. A levéltetvek körében. Pusztulás, halál és dögvész jár a nyomában, a tíz csapás semmi ehhez képest. A múmia átka kedves ráolvasás. stb.

Leírom a titkos receptúrát, hogy ti is megkűzdhessetek a kis élősködőkkel. A biogazdaságoknak az egyik leghasznosabb támasza lehet a mosódió. 100 százalékig lebomlik és kitűnő trágya lesz belőle. Ereje teljében pedig fél kg. mosódió héj elegendő 50-100 liter permetlé előállításához.

Hozzávaló:

1/2 kg. mosódió héj

Teendők.

1. Ey nagy üstbe zúdítsuk bele a mosódió héjakat

2. Öntsük rá a vizet

3. Gyújsunk alá irdatlanul

4. Főzzük 10-20 percig

5. Hűtsük le a főzetet és permetezzünk vele örömünkre.



Levéltetvek ellen tényleg kiváló, csigák sem rajonganak érte. A Bio Kontroll nem találhat semmi kivetni valót benne, 100 %-ig természetes a mosódió permetlé.

Válasz

sors márta üzente 13 éve

mosódió? hol merre kapható írjátok meg.Köszönöm sors márta

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve

Szerintem bioboltokban kellene érdeklödni!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

engem is érdekelne hol lehet Magyarországon kapni?

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Én is sok jót olvastam már róla többek között a Femina.hu-n! Az árát is írták, de az sehol se szerepelt, hogy; hol lehet kapni Magyarországon???????????!!!!????

Válasz