Takácsné Bagi Márta tuci üzente 14 éve

Köszönöm a tájékoztatást!
Nálunk is megjelennek, iszonyú sokan, kb 4-6cm sötétek és vörösek. Pár éve igencsak elszaporodtak, én edénybe konyhasót teszek, és összeszedem amit találok, naponta, de időigényes, és eléggé gusztustalan művelet. Valószínű nem itt szaporodnak, vagy csak nem találom, hol vannak a kicsik, mert főleg csak nagyokkal találkozom. Közeli kertből vándorolhatnak ide, mert nedves a kertem a nyári locsolásoktól.
Jász-nagykun Szolnok megye legészakibb pontján lakunk, Jászárokszálláson, ismerőseim is erre panaszkodnak. Üdv: Márti

Válasz

Tóth Mari üzente 14 éve

nalam nem meztelen csigak vannak hanem sima kicsi, de laposak es sokan vannak. Mit lehet velük kezdeni?Még a keritesre is felmasznak.Nincs valami szer elenük?

Válasz

molnar magda üzente 15 éve

szia.itt nallam is tele van akert [izraelbe ]nem csak noveny evo, a szaraz kutya eledel is a kedvence ha kint marad a tanyer percek allat el lepik.en is szortam ilyen granulat ,egy idore eltunik hogy ujult erovel vissza terjen.magdi

Válasz

Tóth Ágnes üzente 15 éve

Sajnos nagyon szapora és a férjem szerint, még a keritésdrótóis el elrágják!
Sokkal humánusabb modszerrel gyílkolom őket, ez pedig, egy jófajta csürdöngölő. Letakarom levéllel (lapú) és ráugrom, mind a kilencven kilómmal, na addig éltek, aztán az eső elmossa. Igaz, hogy a család nagy természetvédő(vegyszer menetes könyzet, stb, de ezt még ők is elnézik nekem. A többi csigát is ritkítom. A sárgaháu zabagépet, egyerüen az úttesre dobom és rábizom az autósokra, az éti csigát nem bántom, hagy egye meg a férjem tökültetvényét!

Válasz

Radványi-Nagy Katalin üzente 15 éve

Köszönöm az érdekes beszámolót!

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Köszönöm a hasznos információt. Sajnos már én is találtam ilyen meztelen barna rondaságot, de azt nem tudom, hogy spanyol, vagy magyar házatlan csiga. Annyira nem vizsgáltam meg őket, de a söskámat előszeretettel állandóan megeszik, lerágják, kilyukasztják. Most már tudom a védekezést.
Köszönöm.

Válasz

Dittrich Imre Tamás üzente 15 éve

Ezek a csigák nagyon kártékonyak.Én,ugy védekezem ellenük,hogy egy vödröt félig eresztek vizzel teszek hozzá egy pohárnyi mosószert{pl.biopon},a csigákat összegyüjtöm{kb.500-zat}.Kiteszem a napra egy napig,másnap kiöntöm egy helyre.Mind elpusztul.

Válasz

Horváth Alfonz üzente 15 éve

Akkor vitassuk meg nyíltan! Te akartad.
Szóval te kiajánlod. Nem tudom ez mit jelent,ezzel a kifejezéssel más klubban még nem találkoztam.Moderálási jogról már hallottam, erről még nem.
Igaz, én a blog kifejezést másképp értelmezem mint te. Egy bloggal gürizek egy-másfél órát, fogalmazok,lektorálom magam,képet,videót töltök fel hozzá és "fizetségként" nem várok mást,mint azt hogy úgymond virtuálisan "vállon veregessenek" és azt mondják,mint például tünde,hogy : "köszi az érdekes információt",-netán kritizáljanak,mint előző blogbejegyzésemben,hogy balesetveszélyes a gép.
Mindezek után ,érzésem szerint joggal kérdezem July71-től,hogy miért Istvánnak köszöni a blogbejegyzést, mikor a blogot én jegyeztem, én dolgoztam vele,az enyém,a sajátom.István csak kiajánlja.
...és tényleg nem azért a húsz fillérért,de ez a válasz nem született meg volna ha ,válaszodból nem az derült volna ki, hogy" kiajánlós "közreműködésed nélkül úgymond "@art sem ér írásom,azaz árválkodhat(ezt sem értem!),gondolom olvasatlanul, nem ismerem ennek a technikai oldalát.
Száz szónak is egy a vége az egyébként July71- hez intézett ártatlan kérdésemre adott kioktató válaszod mélységesen lehangolt,én tőled,mint a klub vezetőjétől nem ezt vártam.
Ezt meg nekem hiheted el.
Ettől függetlenül további sikeres klubvezetést kívánok Neked, a klubtagoktól pedig elnézést kérek a fentieket a világért sem a bomlasztás szándékával írtam, mindössze igazságérzetemtől vezérelve felvettem az elém dobott kesztyűt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm jó infót kaptam!A csigák igen nagy kárt tudnak okozzni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm ez nagyon jó infó !El is mentem magamnak.

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Igen a csigákat kell ízesíteni, mi is ezt alkalmazuk a kertbe.

Válasz

Tóth Tünde üzente 15 éve

Köszi az érdekes imformáciot

Válasz

Fekete Eva Maria üzente 15 éve

Sajnos nálunk is előfordul a kertben . Szerencsére kevés de igen undorító !
Úgy gondolod , hogy mikor találkozunk vele , ott kell behinteni a sóval ? lehet , hogy hülye kérdés !? Mert másképp hogyan is lehetne ?
Szép napnak nem mondható , de jó pihenést kívánok !

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Nekem csak annyi közöm van hozzá, ha te ide beteszed,és én nem ajánlom ki.

Az csak itt fog árválkodni.

(Tényleg nem azért a húsz fillérért(ahogy szokták mondani),



Ezt nekem elhiheted.

Válasz

KIss Sándorné Marika üzente 15 éve

köszönöm
én még nem találkoztam ezzel a rovaral pedig elég nagy kertünk van

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 15 éve

Köszönöm a hasznos blogjegyzetet, nálunk még nincsenek, remélem nem is lesznek ezek a kártékony teremtmények.

Válasz

Horváth Alfonz üzente 15 éve

???
Kedves July71! Tényleg nem azért a húsz fillérért(ahogy szokták mondani),de mi köze van ehhez a blogjegyzethez Istvánnak?

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm ezt a blogjegyzetet István!

Válasz

Stumpf László üzente 15 éve

Nálunk a munkahelyen vannak ilyen csigák.A só hatására megdöglik,ahogy a só a testét éri,először habzik,majd sárgás váladék jön belőle,mint a genny.Olyan sóval irtjuk,amivel a kpm sózza az utakat.Ez az én észrevételem.
További szép napot kívánok.

Válasz

rozsane nagy maria üzente 15 éve

Nálunk egyenlöre nincsenek csigák,remélem nem is lesznek.

Válasz

Burján Éva üzente 15 éve

Köszönöm

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 15 éve

Köszönöm az érdekes hasznosságot

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ha ez a spanyol csiga olyan mint a házas csiga ház nélkül,akkor sajna én is gazdagabb vagyok egy állatfajjal.Ugyan is a málnásban találtam valami ilyesmit.Nagyon el tud bujni.

Válasz

Horváth Alfonz üzente 15 éve

A blogban elfeledtem jelezni,hogy Győr mellett, a várostól 6 km távolságra lakom,tehát a szigetközi tájegységben.Örömmel olvasom a néhány hozzászólást,hogy náluk még nincs.Azt azért elmondanám,hogy mind viselkedése,mind szaporasága összehasonlíthatatlanul agresszívabb,mint a hagyományos "meztelené",ezért óva intek mindekit,aki alábecsüli a veszélyt.Amit még fontosnak tartok megjegyezni:kedvenc élőhelye a bokros,fűves,parkosított kert,ahol nem forgatják a talajt,mert ez a környezet felel meg legjobban életfeltételeinek.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 15 éve

Még nem láttam ilyet, remélem sikerült kipusztítanod, és nem küldted hozzánk? Nálunk nagy zöld hernyók vannak, azokat sem lehet kiírtani, csak egyenként leszedni és elégetni, sajnos.
Köszi, legalább tudom, ha megjelenik nálunk is mit kell vegyek.
Köszönöm

Válasz

Vajda Katalin üzente 15 éve

Hát igen!Nekem is van pár gyanus jelem az eperleveleimen..én még nem azonositottam be a kis zabagépet ami elöszeretettel majszolgatja.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Érdekes köszönöm!

Válasz

Ené Bakos Irén üzente 15 éve

Szerencsére környezetünkben még nem találkoztam vele, de a leírtakat elmentettem. (Remélem nem lesz szükségem rá!)

Válasz