Zimányi Márta üzente 13 éve

Az előbbihez !Szükségtelen a sütőt hosszú ideig bekapcsolni,a mikróban percek alatt meg- párolódik.

Válasz

Zimányi Márta üzente 13 éve

Én így csinálom.A sült tököt pépesítem,egy kevés vajjal pár percig párolom.Vízzel feleresztem,fűszerezem/só,szerecsendió,/,összerottyantom,majd tejszinnel elkevert liszttel behabarom.Szükség szerint édesítem.Tejszin helyett lehet tejföllel is. A sült tök pépet maffin sütéskor is használni szoktam,akkor szegfűszeget/őrölt/is teszek bele Bár már a szezon vége feléjárunk azért ajánlom kipróbálni. Jó étvágyat !

Válasz

PETRA Lászlóné Marika üzente 13 éve

A sütőtök levest hogy kell csinálni?

Válasz

Gyarmatiné Barnucz Annuska üzente 13 éve

Gyarmatiné Barnucz Anna.

Melyik sütőtök fajta a legjobb?

Én márkisérleteztem az amerikai fajtával amelyik most divatos,

de nem voltam tulzottan meg elégedve vele.


Írjátok meg TI Nektek mijen tapasztalatotok van ezen a téren.

Üdv: : Annuska.

Válasz

Kis Piroska üzente 13 éve

én is szeretem ha poronyo és édes

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sütő tök levest, is csinálok belőle. Nagyon finom!!!!!!!! De sütve is nagyon szeretem. Vitaminban gazdag, Kiváló Hát nem tudom jobban dicsérni, én nagyon szeretem, Szerencsére meg tudom termelni. KB 25-30 db évente Abból 5-6 ami nem meg felelő, a többit meg eszem.

Válasz

kovacs imre üzente 13 éve

egyetértek magam is termelem régóta

Válasz

Kántor Aranka üzente 13 éve

Sütőtök lekvárt én is csináltam, tartósítószer nélkül, keveset, gyors fogyasztásra, mert nem tudtam, kinek fog ízleni, hát sajnos 2 nap alatt elfogyott! Annak idején édesanyám csinált belőle levest, sőt főzeléket is, és érdekes módon mindíg elfogyott, mert ízletes volt. Én mindenap megenném! Tényleg finom, és a bőrünk milyen szép lesz tőle, főleg ha sárgarépával együtt csemegézzük meg!

Válasz

Nagyné Egyed Katalin üzente 13 éve

Egy ismerősöm hozott sütőtök lekvárt. Hát ha ettetek még finomt akkor az az volt. Bevallom őszintén azóta én is megcsináltam, és akinek csak vittem mindenkinek ízlett.
Most közzéteszem a leírását:
2 kg üvegesre sütött tök husához 1 narancs héját (reszelve) és a levét, valamint egy citrom héját és levét 40 dkg cukorral felfőzni. - Én egy kicsit kevesebb cukrot tettem bele és így is finom volt. - Mikor kész a lekvár üvegbe rakni és meleg helyen kihűteni (duncba)
Én nem tettem rá tartósítószert, de ha valakinek van rá lehetősége hogy többet tegyen el azt is érdemes rátenni, hogy a nyári melegben egy finom csemegét ehessen,
Jó főzést és jó étvágyat hozzá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A régmúlt idők emlékeit nagyon jó volt olvasni! A mai gyerekek élete már nem ilyen érdekes. Más és persze könnyebb is, ami nem baj.

Válasz

Rácz Tiborné üzente 13 éve

Nagyon tetszett, köszönöm.

Válasz

Bartus Gabriella üzente 13 éve

Köszönöm Marikának /Abi Karam Samirné / cikkeit, mindig keresem. Szeretem a növények történetét, származását, felhasználásának stb. lehetőségeit ismertető cikkeit. Remélem mi is fogjuk alkalmazni a tanultakat. Kívánok Neki jó egészséget és erőt a további munkához.
Szeretettel: Bartus Gabriella

Válasz

SZÁSZ ZSUZSANNA üzente 13 éve

Kőszi szépen ,megprobalom én is ,minden jot kivánok ZsuzsaM.V.helyről

Válasz

PETRA Lászlóné Marika üzente 13 éve

Én tavaly csináltam sütőtök lekvárt. Mikor feltettem tettem alá egy kicsi vizet, hogy le ne égjen. Tettem bele citromhéjat, levét, meg cukrot és jam fixet. A cukorral vigyázni kell, mert a tök is édes. Száraz dunsztba tettem. Nagyon finom. Vittem egy barátnőmnek, azt mondta kóstolónak miért nem egy kis üveggel hoztál? Annyira izlett, hogy a lekvár felét azonnal megette. Mondtam is, hogy képzeld, ha kis üveggel hoztam volna. A jövőben minden évben fogok készíteni, mert egészséges és finom!
KÉSZITSETEK TI IS SÜTŐTÖK LEKVÁRT!

Válasz

petrus andrea üzente 13 éve

A sütőtök magját nemcsak azért érdemes ropogtatni mert finom, hanem mert naygon egészséges.
Az olajos magok közül a sütőtökben van a legtöbb fehérje, eszenciális zsírsavakban gazdag és kiemelkedően magas a magnézium és kálium tartalma. Ezen kívül B1 és B2 vitamin t is jelentős mennyiségben tartalmaz.
Bioboltokban most is lehet kapni tökmagolajat, bár ezt általában a héjnélküli tökmagból nyerik, de nagyon finom pl. pirítóssal, héjában sült krumpliva nekem a kedvencem

Válasz