Lőrincz Istvánné Kati üzente 13 éve

Nagyon jó, és hasznos ilyen ismereteket közzétenni, hagy ismerjék meg minnél többen a konyhakerti növényeink élettani hatását is. Talán akkor kevesebben vásárolnak majd, táplálékkiegészítőket.
Igen, a káposzta egy rendkívül kiváló, egészsséget szolgáló tátlálék. A felhasználása, elkészítése nagyon sok.Nyersen, főzve.sütve, savanyítva, stb.
Köszönöm az ismereteket.

Válasz

dr Váczi-Balogh Zsuzsanna üzente 13 éve

A káposztaléhez hol lehet hozzáférni? Milyen formában kell inni- melegen, hidegen stb?

Válasz

Jakab Ferenc üzente 13 éve

Mindig is szerettem,főként nyersen enni.(salátában,savanyítva). Véleményem szerint a főzés ront a hatásán. Persze (nem) ehetünk mindent nyersen a hatása miatt.

Válasz

Kali Ildikó Zsuzsanna üzente 13 éve

Köszönöm az emlékeztetést! Az utóbbi években valahogy kimaradt az étrendemből a káposzta, mert az epém nem szereti valamiért. Nem tudja rendesen emészteni. Mostanra gondolom, eléggé kiürült a szervezetemből és megér egy újabb nekirugaszkodást, hátha ezúttal könnyebben befogadom.

Válasz

Géró Nelly üzente 13 éve

Bizony nagyon-nagyon egészséges. Mi savanyitunk itthon általába 80-90 kg elfogy egy télen, rájár a család. Rengeteg vitamin miatt tesszük, de most ezzel a cikkel új ismereteket is szereztem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa nagyon szépen köszönöm a szivességedet,meg fogom csiálni.

Válasz

Ligeti Zsuzsa üzente 13 éve

kedves Piroska! A bigosz lengyel étel. Alapja édes és savanyú káposzta, vad- vagy marhahús (én pulykacombból is csináltam már), erdei gomba, vörösbor, aszsalt szilva, borókabogyó, hagyma, paradicsomlé. Ne csodálkozz a három napig főzésen, a töltött káposzta is annál finomabb, minél többször melegítik fel. Három nap, de valójába 3-szor 1-1 órát tart a főzés. Megéri!!!

Válasz

Ligeti Zsuzsa üzente 13 éve

kedves Piroska! A bigosz lengyel étel. Alapja édes és savanyú káposzta, vad- vagy marhahús (én pulykacombból is csináltam már), kell bele még erdei gomba, vörösbor, aszalt szilva, borókabogyó, babérlevél, hagyma, paradicsomlé. Ne csodálkozz a három napig főzésen, a töltött káposzta is annál finomabb, minél többször melegítik fel. Három nap, de valójába 3-szor 1-1 órát tart a főzés. Megéri!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szeretném tudni milyen étel az a bigosz amit három napig kell főzni.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Tudtam,hogy a káposztafélék minden tagjai, nagyon jók az emberi szervezetünk karbantartására. Nem csak finom ételek készithetők belőle,de de kitűnő méregtelenitő hatásuk is van. Bárhogyan el lehet késziteni és fogyasztani, nagyon finom!!!

Válasz

Wolf Kornélia üzente 13 éve

Kedves István!
A legjobb hatás akkor érhető el, ha már fiatal (gyermek és tinédzser) kortól kezdve hetente háromszor vagy annál többször fogyasztunk nyers, savanyú és félpuhára főzött káposztát és ezt a mennyiséget felnőttkorban is beiktatjuk étrendünkbe.
Savanyítva fontos szerepet tölt be a székrekedés kezelésében (a savanyúkáposzta leve enyhén hashajtó hatású) és megelőzésében, a normális bélműködés fenntartásában, segít helyreállítani a bélflórát.

Válasz

SZÉKELY ISTVÁN üzente 13 éve

Én azt szeretném megtudni hogy a káposzta nyersen is fogyasztva jó vagy pedig megfőzve pl.rakottkáposzta....?

Válasz

Fekete Éva üzente 13 éve

Szeretem a káposztát, de most ,hogy ennyi informáciot is kaptam mégjobban.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Köszönöm az ismertetőt, lehet fogok én is enni, mert sajna nem szeretem, csak káposztás tésztának.

Válasz

Ligeti Zsuzsa üzente 13 éve

Szeretem nyersen és főzve egyaránt (kedvenem a lengyel bigosz, amit háromnapig kell főzni). A termesztésével azonban nem boldogulok. Ha elvetem, kikel ugyan, de nagyon satnya fejei lesznek, pedig trágyázott földbe kerül, és hetente önötzöm. Ki tud tanácsot adni?

Válasz

kozma ilona üzente 13 éve

Nyersen vagy fözve fejti ki a hatását?

Válasz

Wolf Kornélia üzente 13 éve

Kedves Ágota!
Érdeklődéssel olvastam a tartalmas, számos hasznos információt tartalmazó cikket. A káposzta egyike a legegészségesebb táplálékainknak magas biológiai értéke miatt, ám hozzátenném, jódhiányos betegségek esetén tilos a káposzta, fehérrépa, mustár és földimogyoró fogyasztása, mivel rontják a jód hasznosítását.

Válasz

Hajdu Palné üzente 13 éve

Köszönöm a sok hasznos információt. Sok újat olvastam és mégjobban odafigyelek a fogyasztására. Üdv:Kati.

Válasz

oberlander julianna üzente 13 éve

Kaptam egy jó ötletet holnapra megvan az ebéd.

Válasz

István Halhóber üzente 13 éve

Aki köszvénnyel küszködik fájdalmai vannak egy jól összegyűrt káposzta levéllel dunsztkötést tesz rá sokat segít fájdalmain.

Válasz