Jakab Ferenc üzente 12 éve

A spárga szakszerű termesztése lenne ezeken az oldalakon otthon, szerintem .Receptet talál könnyen mindenki.Szaporítása, begyűjtése,teleltetése,trágyázása és növényvédelme.
Szívsebben olvasnám ezeket.

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 12 éve

A spárga ásványi anyag tartalma sokkal fontosabb összetevő, mint a vitamon tartalma. Az ásványi anyagok a főzés során is megmaradnak. Jobb párolni, mint főzni. A főzőlevez mindenképpen használjad fel. Rántás és habarás helyett burgonyával sűrítheted. Amikor felteszed teszel hozzá krumplit ami vele együtt megpuhul.

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 12 éve

Spárga termesztés
Leírom a saját magam által nevelt spárga termesztését.
Amit először tenned kell, hogy jó alaposan fellazítod és gyomtalanítod a talajt. Olyan helyet válasszál ahol évekig maradhat, mivel 4 éves kora után lehet szedni először. Lehet félárnyékos hely is.
Vásároljál magot! Mezőgazdasági boltokban, gazda boltokban megtalálod. Fontos, hogy zöldségspárga mag legyen, Hamarosan jelentkezem és folytatom.

Válasz

Kovács andrásné üzente 12 éve

Sokat hallottam már róla de soha nem ettem.
Ideje ki próbálnom.

Válasz

Nagy-Bántó Anna üzente 12 éve

A spárga valóban nagyon finom és elég drága , ezért szívesen venném ha valaki azt is leírná hogy hol szerezhető be a mag vagy a palánta és hogyan kell termeszteni .
Előre is köszönöm!

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Spárga minden mennyiségben :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szeretem a spárgát, de csak ritkán lehet jó gyengét kifogni. Szívesen termeszteném, ha tudnám, hogyan kell?

Válasz

FAZEKAS iMRÉNÉ üzente 12 éve

Mi magról vetettük jó pár éve,fogyasztani két éve kezdtük.Ősszel jól fel kell tölteni,mint a burgonyát és tavasszal lehet enni!

Válasz

Vincze Sándorné Klári üzente 12 éve

Valóban nagyon finom ,tele van vitaminokkal ásványisókkal , és még nem is tudom felsorolni mennyi minden jóval. Igen sok rétű a felhasználása is.Igaz kicsit drága ,de megéri. Mindenkinek ajánlom szerettel és jószívvel .Én már sok mindent kipróbaltam családomnak igen ízlik . Üdv mindekinek Klári.

Válasz

seres jánosné franciska üzente 12 éve

Igen az. virágcsokrok diszitésére is használják.

Válasz

Rajkó Éva üzente 12 éve

Nagyon finom növény! Nálunk gyakran van az asztalon spárga leves, amit nagyon szeretünk. Szeretnék gyökeres példányhoz jutni, de nem tudom, hogy hol szerezhető be. Aki tud palántát, nagyon megköszönöm.

Válasz

kozma ilona üzente 12 éve

Éppen hétfőn készitettem spárgakrémlevest. Nem volt rossz, de macerás az elkészítése.Avitaminok szerintem fözés során töbnyire elvész sajnos én ugy tudom.A lényeg nem nyerte el tulságosan a család tetszését.

Válasz

Szécsi Antal üzente 12 éve

Igen, a legegészségesebb zöldség, ugyanis nem kell permetezni, mert föld alatt terem, nincs szer maradvány a zöldségben.

Válasz

Nagy Anna üzente 12 éve

Köszönöm az ismertetőt.Valóban nagyon finom.

Válasz

Krahulcsán Ferencné üzente 12 éve

Ez ugyanaz a spárga, ami, ha hagyjuk megnőni, gyönyörű zöld-fal lesz belőle????

Válasz