István Halhóber üzente 12 éve

Kedves Marika!

Képeimhez teszek fel egy képet, mert ide nem lehet csatolni.
Nézd meg ott !

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Kedves István! milyen az a Kanadai aranyvesszö?? ha képet tennél fel róla!!
Elöre is köszönöm
Üdv.Marika

Válasz

István Halhóber üzente 12 éve

Tegnap a tv-be egy úriember arról számolt be ő allergiás volt , ö pontosan a parlagfű friss hajtásait fogyasztva szabadult meg betegségétől!
Gyógyszertárba kapható kapszulákba tette és így lenyelve, fogyasztotta.

Van a parlagfűtől sokkal veszélyesebb növény tele vele az ország ,ilyen a Kanadai aranyvessző!
Érdekes módon ezt piacon még árulják is csokrokba!
Na aki ezt beteszi lakásába az igencsak csodálkozhat mitől van allergiája!
Engem is gyötört hasonló tünet, nálam nem találtak semmit az allergia vizsgálaton ,de végül csak írtak fel gyógyszert ,fél évi szedés után teljesen kicseréltek!

Válasz

zemplényiné mária üzente 12 éve

Én azzal értek egyet, hogy a parlagfű nem ártelmas növény, mert akkor ugyanilyen szempontból a többi, poleint árasztó növényt is ki kellene írtani?! Az ember lett érzékenyebb, nem a természet ártalmasabb. A boltokban kapható ezernyiféle "adalékanyagot" tartalmazó élelmiszerünk sokkal veszélyesebb, meg a rengeteg mellékhatású gyógyszerünkkel vesszük magunkhoz a mérgeket, drága pénzért. Vegyük már észre, hogy a piacgazdaság áldozatai vagyunk! Nem véletlen a jelszó: vissza a természethez!!!

Válasz

Jakab Dániel üzente 12 éve

Köszönöm a cikket, nagyon tanulságos volt! Ajánlani fogom másoknak is.

Válasz

szigetváry izabella üzente 12 éve

Csak annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy OLVASSÁTOK EL,,A PARLAGFŰ VÉDELMÉBEN,című cikket...örököltem egy parasztházat hatalmas telekkel egy szál parlagfű nem volt rajta..a szomszéd frissen kapált földje tele volt....én gyógynövénynek tartom....

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Horváthné Kati irásához! Én is olvastam a parlagfű hasznosságáról, egy mindenre kiterjedő cikket !! A gyógyszeripar több ezer gyógyszerhez használja fel, főleg nekik áll érdekébe, hogy ne tudjunk róla !!!! Ennek az agyongyalázott növénynek minden egyes része fogyasztható, és számos allergiát gyógyítanak vele !!!! Sajnos, minket, gyarló embereket úgy etetnek be, ahogy tudnak, de szép lassan , - ha nem is mindenre, - előbb-utóbb fény derül !!!!!

Válasz

Fekete Károlyné üzente 12 éve

Ambrosia artemisiifolia! Nem tudom, hogy pont az Istenek eledele a hibás?
Szerintem ártatlanul írtják e növényt, ha valaki kipróbálja és fiatal gyenge hajtásait porrá zuzza és a vajba, vagy egyéb zsiradékba keveri és nindennap fogyaszt egy kevesetm ajd rá jön, hogy elmúlik az allergiája és erős aktív lesz. ( csak a fiatal zsenge hajtástm mert az nem keserű) Sok sikert minden próbálkozónak! Zsóka

Válasz

Jakab Dániel üzente 12 éve

Én is találkoztam már ilyen "virágfölddel" :(

Válasz

Utcai Maria üzente 12 éve

A parlagfű mindig is jelen volt a természetben tájainkon. Vagy a tudatlanság miatt nem szenteltek neki kellő "ellenreklámot" vagy valójában nem is ő a felelős az allergiáért,hanem a mi legyengült immunrendszerünk.
Érdekes dolog történt velem a napokban. Nem nevezem meg a gyártót,mert ez itt nem a reklám helye (gondolom). Akciós virágföldet vásároltam és mi történt?....A begóniáim mellett apró gyomok,köztük szép számban parlagfű is virít...Aki nem ismeri fel akár dísznövényként is kezelheti...

Válasz

Jakab Dániel üzente 12 éve

Jut eszembe:
kaszálni nem érdemes, mert új hajtásokat nevel, amit szintén le kell(ene) kaszálni, hogy ne virágozzon.
Ha nincs virág, nincs mag és egy idő múlva nincs növény se. Tehát, ha kaszálom (úgy, hogy ne virágozzon) tulajdonképpen írom.

Ellenben a kaszálással: kaszálás során nemcsak a parlagfüvet kaszáljuk le, hanem a környezetében levő növényzetet is, ami a kaszálás hatására degradálódik.

Válasz

Jakab Dániel üzente 12 éve

A nem őshonos, agresszívan terjedő gyomnövényeket (főképp amelynek nemhogy gazdasági haszna nincs, de egészségügyi problémákat erősít) szerintem írtani kell.

Válasz

Jakab Dániel üzente 12 éve

Nem feltétlen a dús növényzet, azonban a természetes flóratársulások kiszorítják. A jó gazda kertjében (főképp a konyhakertben) nem okozhat különösebb problémát. A zavart, bolygatott területeken, útszéleken, a szántókon és azok szélein viszont jellemző növénnyé vált. Véleményem szerint jó mutatója a földművelési kultúrának.

Válasz

Horváthné Kati üzente 12 éve

http://alternativgyogyaszat.network.hu/blog/gyogyitasrol-maskepp-klub-hirei/a-parlagfu-mint-csodaszer-egy-cikk-az-internetrol

Na,most akkor hogy is van ez?????????????

Válasz

Vári Ferencné üzente 12 éve

üdv. A parlagfű nem csak allergiát okoz, az értelmetlen irtása felesleges. Okosan értelmesen hasznos növény is. Én személy szerint inkább a virágzás idején a lekaszálását javasolnám mint pánik keltést. Az immunrendszert kell erősíteni és akkor kevésbé lesz allergiás az ember. Egyébként nagyon tudom ajánlani permetezésre is és ami fontos nem hagyja kiszáradni a földet. Egy példa: Ha allergiásak vagyunk a szomszédra azt is irtsuk ki, vagy a födi eper pusztítsuk el mert valakik allergiásak rá. Kérem olvassák el a cikket, de okosan kell dönteni.

Válasz