Kis Piroska üzente 12 éve

Hállás köszönet a jo informácioknak!!!!

Válasz

hegyi atilla antal üzente 12 éve

..Igen, ez mind igaz!.... enél több hasznosságát már nem is igen lehet kitalálni !! Bár, bocsánat akad azért benne ...ami .. ha összedugnák fejüket a z okosok. .. ...
..én, annélkül , hogy okoskodnék, adok egy szak, és egy humor kieget!! ..Én arról vagyok ugye híres, hogy még a kaktuszokkal kapcsolatban is vannak, ...pajzán történetek... alább :
...hogy mitől védi meg, vagy miért tartja távol, az legyen a tudós-fejek kiötölése, ..de ha ...a burgonya vetésekor / krumpli / a fészekbe, egy két három dughagymát és fokhagymát teszünk, a KOLORADO - BOGÁR MESSZE ELKERÜLI!..TÉNYLEG !! SŐT NEM KELL MESSZE MENNI A "KRUMPLI" MELLÉ HAGYMÁÉRT SEM...!!!

...más ..... tudjuk asszonyaink, lányaink életében, vannak "nehéz" napok, vagy "nem-akarom napok..." ... ilyenkor már régi ..népi szokás szerint , a párnára magik" mellé, kitesznek egy darabot ebből a csodagyümölcsből ....H A G Y ( j ) M A !!!!! ..
...ÉS LEGALÁBB OLYAN HATÉKONY MINT A KOLORADÓ BOGÁR ELLEN, ...IGAZ NEM ÉPPEN VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ !!!!!!!!!!!!! NO , ÜDV ... HEATANTI@FREEMAIL.HU ATILLA ANTAL HEGYI ...A VÁRONGI KAKTUSZFARM MŰVELŐJE....

Válasz

Romsitsné Marika üzente 12 éve

Nagyon köszönöm a a leírást, de most leírom az, én butaságomat tanulsángént a fokhagymáról nagyon szeretem jó, is volt a vérnyomásra stb, csak én csináltam kb egy hónapja egy nagy butaságot egész gerezd fokhagymát akartam vízzel lenyelni, de nem sikerűlt, úgy hogy másnap endeszkóppal nyomták le a gyomromba, mivel a gyomorszájba beágyazódott kiderűlt szűk a gyomorszájam, na azóta valahogy idegenkedek a fokhagymától!

Válasz

Kígyós Sándorné Katalin üzente 12 éve

Na csak szóljon a család,hogy megint hagymát ettem-hagymával!!!!!!!!Elolvastattom velük ezt a cíkket.

Válasz

Talpas Lajosné üzente 12 éve

Így igaz.

Válasz

Fekete Magdi üzente 12 éve

Érdemes volt elolvasni,kiegészítette a hagyma jótékony hatásával kapcsolatos információimat.
Köszönöm,üdvözlettel,Fekete Istvánné

Válasz

Hajdu Angyalka üzente 12 éve

Köszönöm a Hasznos információkat.Mi is nagyon szeretjük a hagymát minden féle formában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönet a hagyma dicséretéért. Mi is nagyon szeretjük a hagymát mindenféle képen Csak az gondom, hogy nem tudok termelni, mivel a földem fertőzött és mindig megjelennek a hagymában a kukacok kicsi fehér. Próbáltam permetezéssel is védekezni ellene de sikertelenül. Az ára a vöröshagymának sajnos drága, de azért nyugdíjkor szoktam venni.

Válasz

Bohac Margit üzente 12 éve

Koszonom a sok jo tanácsot, amit olvashattam a hagymával kapcsolatosan.Erdekes modon, télen szinte ,,hagymafalová" válok.Szerintem a szervezet érzi, hogy mire van szuksége.Mivel hétkozben dolgozom, ezért szinte minden szombat reggel a nyers hagymáé a foszerep.De a szervezetem koveteli,szerintem a fent leírtak miatt.Ismételten megkoszonom a hagymával kapcsolatos infot Agota.
Legyen szép napod és heted!

Válasz

Danó Zsoltné üzente 12 éve

Sok,jo tanácsot lehetett olvasni.Viszont,ha valakinek érzékenyebb a gyomra,akkor a felkarikázott hagymát 1-2 percig hadja soban álni,s friss citromot csurgat rá.Vjaskenyérrel,felvágottal szuper vacsora.Mi is sok hagymát eszünk,s mivel nem olyan a gyomrom,igy sokszor igy eszem,meg a családom is.

Válasz

Basa Judit üzente 12 éve

Köszönöm ,eddig is fogyasztottuk,mert szeretjük a hagymát. Megfázás idelyén szoktam alkalmazni a hagyma héj teát,nagyon jó köhögésra rekedtségre,mézzel ízesítve el lehet kortyolgatni jobb mint a gyógyszer ,és nincs mellékhatása..

Válasz

Botlikné Tóth Nádica üzente 12 éve

Most megragadom az alkalmat, nagy hagyma evö a családom, és gyüjtöm a különféle hagymákat. Valaki esetleg hátha tudna a shalotta, vagy mogyoró hagymáról, szaporitó anyagot, hagymát vagy magját keresem.
Üdvözlettel:Nádica

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Köszönöm szépen a jótanácsot, én is szeretem a nyers hagymát, igaz, a nyelvem mindíg "kicsípi" de jusztis eszem. Valahol olvastam, hogy a hagyma szép, egészséges héját megszárítva teának ajánlott fogyasztani, már van is nekem, egy csomót megszárítottam és iszom is néha, egy-egy csészével.... Nem valami jóízű, de az egészségért mindent.... .:-)

Válasz

Németh Tiborné üzente 12 éve

Imádjuk a hagymást, sőt még az unokáim is kedvelik, igaz főleg az újhagymát szeretik nyersen.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 12 éve

Köszönöm. mi is sok hagymát fogyasztunk. nagyon egészséges.

Válasz

Acs Olga üzente 12 éve

Nagyon jo tanacs, eddig is szerettem, ezutan is enni fogom. Koszonom, megosztom masokkal is.

Válasz

soos ildiko üzente 12 éve

Koszonom ,ezentul en is tobbet eszem.

Válasz

Nagy Anna üzente 12 éve

Köszönöm,nagyon hasznos információ.Szeretem,minden formában.Fogyasztom is.

Válasz

Farkas Erzsébet üzente 12 éve

Köszönöm a hasznos tájékoztatót,nem tudtam ennyi hasznos dolgot a hagymáról!Tudtam azt,hogy nagyon jó a vörös vérsejteknek,és azt is ,hogy hülésre nagyon jó!!!!!!!!!!!Mikor a gyerekeim kicsik voltak,ha megvoltak hűlve,este felszeleteltem egy nagyobb hagymát,le cukroztam reggelre szirupot eresztett,és többször adtam naponta nekik belőle.A köhögést is megszüntette!!!!!!!!!!!!!!!!Ajánlom mindenkinek szeretettel Erzsike
Nem a legkellemesebb se az ize se a szaga,de ugy gondolom,hogy sokkal többet ér a gyógyszernél. --------Amugy se vagyok hive a gyógyszernek---------

Válasz

Nagyné Rehák Judit üzente 12 éve

Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, idén minden bizonnyal több nyers hagymát fogyasztunk, gyermekeimmel is megpróbálom a vöröshagymát nyersen megszerettetni .

Köszönettel Judit

Válasz

HURTOS GYÖNGYI üzente 12 éve

Köszönöm ezt a kimerítő tájékoztatást ,igen hasznos volt. Egy tippet osztanék meg veletek. Amikor a lányom 3 éves volt asztmás lett akkor egy idős hölgy tanácsára a vöröshagyma
színes ,száraz héja ,és a dió kopogós héjából forrázott ,10 percig állni hagyott ,majd leszűrve mézzel citrommal ízesített teájával kúráltam igen nagy sikerrel ! Megfázásos időben
is igen ajánlott gyógymód !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm .Hasznos ,okos információ !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszi ezt a hasznos leírást,nagyon hatásos,mert Mi valóüban esszük-sűlve-főve-nyersen szalonnával is mert vigyázúnk a koleszterin szint-re..,de mindíg csak azt és annyit kell--ene enni amennyi jól esik,így semmi baj nem lehet,ja és ne agyon permetezett legyen,:írta Bálint Gyuri bácsi is..már 36éve ismerem Őt és bizony neki is kiváló ötletei vannak a szakvélemények melett is..

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 12 éve

Hasznos növény a hagyma , de az idén valami baj van,mert a levele alatt fekete
penész van soknak, pedig a közepe rodhad .Sajnos nem lessz elálló biztos.

Válasz

Nagy Ferencné üzente 12 éve

Köszönöm szépen ezt nagyon hasznos információt ajánlom ismeröseimnek!

Válasz

Prohászka Béláné üzente 12 éve

Köszönöm!!!!
Nálunk a hagyma, f.hagyma rendszeresen benne van az étkezésben, még a paprikáskrumpliba is teszek 1-2 girizd f.hagymát. A lilahagyma minden mennyiségben jöhet. Mégis betegek lettünk. A kellemetlen szagot pedig egy pohár tejjel, vagy petrezselyem rágással, vagy friss kávészemmel ki lehet iktatni, no és persze a fogmosással.
üdv. és köszönöm az érdekes információt.

Válasz

kozma ilona üzente 12 éve

Köszönöm ezt a hasznos infót.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Valóban nagyon hasznos, de létezik kapszulában ami fokhagymát, vöröshagymát és póréhagymát, valamint tatárhagymát tartalmaz. Garlik Alliumnak hívják, nincs emésztési probléma és kellemetlen szag csak a jótékony hatás.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Köszönöm hasznos imformáciot iluskamami

Válasz

harkanyi janosne üzente 12 éve

Köszönöm a hasznos informáciot

Válasz