Kígyós Sándorné Katalin üzente 12 éve

Marika, ezt én is így gondolom. A gyerekek értelmesek és megkell velük tanitatni, hogy mindent a szemnek és semmit a kéznek. Én is felneveltem két gyereket és most az unokámat, de már ő is tudja, hogy semmijen magot és virágot nem eszik meg és nem piszkál. Ő most elsős,Valamelyik nap az egyik kislányal egy fiú meg akatr etteni egy bógyot,Ficánkám nem hagyta. Hisz Mamitól azt halja, hogy nem szabad mert nem ismered és nem tudod melyik a mérgező! A tanár aki a szünetben figyelte őket ezzen nagyon meglepődött. Egy hatéves gyerek figyelmeztet egy nálánál jovabb nagyobb gyereket.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Bocsánat a helyesirási hibáért!!!

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Nagyfelelötlenség volt töle!!!!

Válasz

dékány erzsébet üzente 12 éve

Jó estét.Csak egy rövid megjegyzés.Az én fiam,egybarátja álltal kifözött trombitavirág teát ivott.Majdnem meghalt,intenziven volt.Mikor bevittem nem tudták megmondani megéri-e a reggelt.Senkinek nemkivánom amit átéltem vele.Kőlönben a virág gyönyörü..........

Válasz

Talpas Lajosné üzente 12 éve

Így van.

Válasz

Dr.Tóthné Brigitta üzente 12 éve

Most várok 10db.Thevetiát de szembe sem jutott, hogy ne hajtassam, pedig mindene mérgezö.Nem enni akarom, hanem gyönyörködni.

Válasz

FAZEKAS iMRÉNÉ üzente 12 éve

A mérgező növények:A Filodentronnak kifejezetten jóízű termése van,már másodszor termett Nálam. Moldoványi Ákos :" Kertész legyen,ki boldogságra vágyik"könyvében olvastam róla,Én is megkóstoltam. Íze a banán és a ananász keveréke.Ebben a könyvben Záray Márta kóstolta meg,így mertem Én is enni belőle.Nagyon meglepődtem mikor a mérgező virágok köszt olvastam róla.Tisztelettel Fazekasné:Kati

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Igen, valóban nem kell "kóstolgatni", de viszont a téli szobanövények közül egyet sem tartsunk a hálószobában,, mert azért párologtatja a nemkivánt nedvét.....Tudok eseteket, akinek az alvással volt problémája, feje fájt, szédült, mikor kivitte a növény/eket, mindez elmult..... Szóval, jobb félni...... Este megsimogatom a másik szobában ... :-)
Bocsi, nem "okoskodni "akartam......

Válasz

Kissné Németh Piroska üzente 12 éve

Nem találok a mérgező növényekről leírást!

Válasz

Nagy Panna üzente 12 éve

Jó estét/-reggelt kívánok. Én gyermek vagyok, és engem anyukám/nagymamám mindig arra tanít, hogy ne nyúljak a virágaihoz, mert nagy részük mérgező. Van egy kis unokatestvérem, és ő ezt be is tartja, pedig fiú, és még csak 3,5 éves. Jól mondod.

Válasz

Guba Tubi üzente 12 éve

Én úgy érzékelem,hogy nem a mérgező növényekről eset szó!!!!!!!Tisztelettel

Válasz

Rajkó Éva üzente 12 éve

Csak egyetértek!!!

Válasz

Kolonicsné Tímea üzente 12 éve

Szép volt anyu! :-)

Válasz

Mirkó Erzsébet üzente 12 éve

Mindenkinek szép napot, és jó reggelt . Én is teljesen igazat adok nektek. Ezek a nagyon "féltő" cikkek már sokszor megjelentek. Én egy párnak utána néztem, hogy vajon honnan származhatnak. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbb írás egy nagyobb cikk, vagy ismeret terjesztő előadás egy-egy kiragadott része, amely ilyen formában tényleg ijesztően hat és elveszíti a eredeti mondanivalóját. Vannak például olyan növényi anyagok amik mérgezőek ugyan, de bizonyos összetételük miatt jótékony hatásuk is van. Ezekből a beírásokból ezek kimaradnak. Jó lenne ha az "ollózás" helyett inkább azt írnák meg hol lehet erről olvasni. Nekem is 3 gyermekem van és soha nem volt gondunk a növényekkel . A gyerekek nagyon értelmesek mindent megértenek ha az ő szintjükön magyarázzuk el mit miért nem szabad.

Válasz

Basa Judit üzente 12 éve

Igazad van .Jó lenne ,ha sokan olvasnák az írást,és tanulnának is belöle.3 gyereket neveltem fel soha nem volt semmi gond,rengeteg növényem volt akkor is,és sokat jártunk a természetben.Megtanulták,szeretni csodálni a természetet.s most ezt adják át az ő gyermekeiknek.

Válasz

Nagy Anna üzente 12 éve

Igazad van,egyet értek Veled.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Ez az irás magáért beszél nem kell hozá füzni smit igy jo ahogy van iluskamami

Válasz

Kovács Zsuzsanna üzente 12 éve

Hát ennek én is örülök, és egyetértek a szólóval. Én is három gyermeket neveltem, és rengeteg virágot. Soha nem esett baja egyiknek sem. Sőt a természet szeretetét talán itt kezdték megtanulni, hogy értékelik, ami szép.

Válasz

zemplényiné mária üzente 12 éve

Végre egy értelemes cikk a sok ijesztegetés helyett.

Válasz

Acs Olga üzente 12 éve

Teljesen igazad van. Lehet tanulni ebbol az irasbol.

Válasz