Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Köszönöm a hozzászólásodat ,én is tanulok!!!
Szintén minden jót kivánok!!! MArika

Válasz

Hegedűs Péter üzente 12 éve

Kedves Marika!
A leírtakkal tökéletesen egyetértek, de azért néhány dologgal kiegészíteném:
A zöldségek fogyasztása nyers állapotban egészséges, az általad felsorolt hatások erre vonatkoznak. 30C°fok felett elbomlanak a vitaminok, 40C°felett az enzimek is. Főzés, sütés után már csak a rosttartalom jelentős, a többi tönkremegy. Beltartalmi értékeik az ötven évvel ezelőtt termesztettekhez képest 30-10 %-ra csökkent. Ezzel együtt még mindig sokkal inkább ajánlom ezeket, mint a "műanyag" ételeket (pl.: burgonychips és társai)
Oliva olaj: ez is nyersen jó, hevítés hatására, pont azért mert többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, szabadgyökök képződnek benne, amik rákkeltő hatásúak! Az olivaolaj még ráadásul az erős napfény hatására is képes bomlani. Nem véletlenül van a jobb minőségű extra szűz, hidegen sajtolt sötétzöld üvegekbe csomagolva általában.
A zsír védelmében: Nem a túlzott zsírfogyasztásra gondolok, napi néhány gram bőséggel elegendő, de teljesen zsíradék nélkül élni nem lehet. A májunk csak a (disznó, liba, kacsa) zsírra jön működésbe. Így alkotta meg a természet. Pont. Lehet vele vitatkozni, de attól még nem változik meg testünk felépítése. Megfelelő epe mennyiség nélkül NNCS jó emésztés, és jönnek (csapatostól) a civilizációs betegségek. Én is sokat próbálkoztam mire tapasztalati szinten idáig jutottam, de ez van: 51 éves vagyok, világéletemben túlsúlyos voltam. Mióta a fentiek szerint étkezem, lefogytam (fél év alatt) fogyókúra nélkül(!) 20 kg-ot és megszünt az inzulin függőségem. Gyógyszer és inzulin nélkül normál szintre beállt a vércukor szintem. Ezt, ha valaki kíváncsi rá, laboreredményekkel, orvosi ambuláns kezelési eredményekkel tudom bizonyítani.
Elnézésedet kérem, hogy így "belekotyogtam" a cikkedbe, mert tényleg minden jó és igaz amit írtál, de azért ezt úgy éreztem el kell mondanom.
Jó egészséget, sok sikert kívánok! Hegedűs Péter kertészmérnök

Válasz

det ted üzente 12 éve

Örülok, hogy rátaláltam erre az oldalra. Csaknem minden felsorolt "jóságot" fogyasztok. A füszereket pl. gyömbér, fahéj, szegfűszeg, Szeretem az ányizst, édesköményt forrázatban, és főzetben is. . A sárgarépa, torma, mustár minden nap jelen van nálunk a palettán. Fokhagymát csak akkor nem eszek, ha valahova meghívásom van. A spenótkrémleves fokhagymával, és pl. a vöröshagymakrlmleves isteni. Sokat-sokat olvastam ezekről a dolgokról, és nálam is bevált ősi dolgaink használata. A só ilyen formájáról sajnos még nem hallottam.
KÉREM SEGÍTSÉGETEKET! KECSKEMÉTEN HOL LEHET KRISTYÁLYSÓT VÁSÁROLNI?

Előre is köszönöm a segítő választ.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Köszönöm kedves megjegyzésedet!!

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Köszönjük a kiegészitést, további jó egészséget, és kitartó kutatást kivánok!!!!

Válasz

halmy Péter üzente 12 éve

Jómagam is osztom ezt a nézetet. A honi gyógynövények mellett foglalkozom afrikai,ázsiai..stb.gyógynövények termesztésével és felhasználásával.


Szívesen küldök ismertetőt.

Íme az egyik vezető afrikai gyógynövény hatásai a szervezetre :

Gotu kola (Centella asiatica)

Az agyműködést elősegítő hatásáról ismert, valamint a vénás vérkeringést és a bőr minőségét is kedvezően befolyásolja.



Közismert név: Gotu Kola, indiai gázlófű

Latin név: Hydrocotyle asiatica-Folium, Centella asiatica- Folium (Umbelliferaceae)



Összetevők:

Flavonoidok, glikozidok - brahmozid, brahminozid, terpenoidok, illóolajok1



Gyógyhatások:

Vértisztító, idegerősítő, lázcsillapító, elmetonizáló, görcsoldó, fájdalomcsillapító



Indikációk:

Idegrendszer: Stressz, álmatlanság, epilepszia és érzelmi zavarok esetén alkalmazandó. Nyugtatja a központi idegrendszert. Stresszoldó hatása által meghosszabbítja az életet. Viselkedési és fejlődési rendellenességek esetén pl. autizmus, Asperger-szindróma, ADHD is alkalmazható.2

Elme: Fejleszti a koncentrációt, intelligenciát, memóriát és éberséget. Az Alzheimer-kór, öregedés és szenilitás tüneteinek enyhítésére is alkalmazzák.

Bőr: Specifikus hatással van a gyulladásos bőrelváltozásokra - ekcéma, csalánkiütés, akne, nemi betegségek. Hajhullás esetén külsőleg alkalmazva hasznos. A Gotu Kola kedvező hatással van a bőrre. A flavonoidok vérkeringés-élénkítő hatást fejtenek ki, ami javítja a véredények minőségét a bőrben, és növelik a keratinizáció mértékét, ami segít megerősíteni a test külső védőrétegét. Ez arra utal, hogy bőrgyulladások és cellulitisz esetén is alkalmazható. Szaponin-tartalma miatt tisztító és lágyító hatással is rendelkezik, a benne található oligoszaccharidok hidratáló, a fitoszterolok pedig védő hatásúak.3

Ízületek: Hagyományosan ízületi gyulladások, rheuma és köszvény esetén alkalmazzák. Ennek az alapja az, hogy képes megszabadítani az ízületeket a méreganyagoktól és gyulladásoktól, miközben egyúttal serkenti a mikrocirkulációt.



Üdvözlettel:


Péter

Válasz

Rajkó Éva üzente 12 éve

Nagyon szépen köszönöm . Sok hasznos tanácsot kaptam.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 12 éve

Nagyon köszönöm, ezt a sok jó tanácsot!!!!!

Válasz

Géró Nelly üzente 12 éve

Én nagyon megköszönném Marikának a sok hasznos tanácsot. Nem csak ezt a nagyon hasznos cikket, de már régen figyelem, hogy milyen tanácsokat, segitséget oszt meg velünk.

Válasz

pintér etelka üzente 12 éve

Nagyon sok hasznos ismeret,csak élnünk kellene velük, de ez a mai világban kicsit nehéz főleg akinek nincs saját kertje,de ott van a piac ami besegíthet.
Két dologhoz szólnék hozzá egyik a cékla ,aminek a nyers leve/napi 1-2dl/ vérnyomás csökkentő.Ami megmarad kipréselt husa 1-2 reszelt almát hozzátéve kicsi majonnézzel tejföllel csipet sóval ízesítve nagyon finom salátafélét kapok ami magában is finom eledel.
A másik a fokhagyma,amit mindenképpen nyersen kellene fogyasztani. én naponta 3 gerizdet eszem,van hogy összerágom,de ha tudom hogy megyek valahová,akkor vagy ostyába,vagy üres növényi kapszulába nyelem le.De szegfüszeg,fahéj semlegesíti az illatát.
Nagymamám 99évet élt minden reggel megevett 2-3 gerizd fokhagymát kicsi kenyérrel,majd egy kis kupica igazi pálinkát,kiment megetette az állatokat és mikor bejött a konyhába egy nagy bögre sima zamat kávét ivott egy szelet kenyérrel.És később ette a szalonnát hagymával.Nekem Ő a példaképem,bár meg kell,hogy mondjam idősebb koromtól és a pálinkát kihagyom

Válasz

jakab erzsebet üzente 12 éve

koszonom a nagyon ertekes informaciot elnifogok vele

Válasz

Pongrácz Jánosné Éva üzente 12 éve

Eledeled legyen gyógyszered.Köszönöm szépen.Ezek hasznosak.

Válasz

paraszka sandor üzente 12 éve

kőszi szépen ,,
ezek nagyon jok és hasznosak

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást és le irást, hisz ennyi mindent nem is tudna az ember elolvasni, vagy csak meg jegyezni. Ez mind nagyon jó és okos dolog és jó ha tud róla az ember,hogy mi-mire is jó! Nagyon sok mindennel még nem voltam tisztában, de most igy bármikor utána tudok nézni. További jó kitartó eredményes munkát és kellemes pihenést kivánok és csodás szép napot! Erzsike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sok hasznos dologról olvastam .Köszönöm .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen, sok hasznos dolgot olvashattam. Köszönöm és szép estét kívánok: Szeretettel: Icuska

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Akinek gyomorfekélye van az bizony nagyon szenvedhet vele. DE ismeritek e a kálmosgyökér gyógyító hatását ? Nem hiszem, mert akkor már írt volna valaki róla. A kámosgyökér minden gyomor és bélzavar gyógyítója, még a makacs, idült betegség esetén is hatásos.Öntsünk egy pohárba este vizet és rakjunk bele egy teáskanál kálmost . Regggelre alaposan kiázik, kicsit felmelegíthetjük, bár nem muszály.Leszűrjük és minden étkezés előtt és után, igyunk meg belőle egy kortyot, de hat kortynál naponta többet nem szabad. Garantált a gyógyulás ettől a természetes növénytől.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Igen!! ezeken kivül még nagyon sok hasznos növény van, csak meg kell találni, s rájönni , hogy mire jók!!Hogy aztán amit kapunk az mennyire bio?? vagy vegyszermentes??ki tudja!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez mind nagyon szép és jó,de sajnos,hogy a mai világban már lassan minden,"MŰ-"és azt sem tudjuk,hogy miben mennyi a vegyszer.Lehetne a Homoktövist is megemlíteni ami egyáltalán nem igényel különösebb gondoskodást..? Vegyszer mentesen termeszthető és a talajban sem igen válogat...szaporítása is egyszerü...

Válasz

Vincze Sándorné Klári üzente 12 éve

Köszi ezt a remek tájékoztatót !Színvonalas és mindenre kiterjedő összeállítást jó volt olvasni. Igen sok mindere felhívtad a figyelmünket. Jó munkát továbbra is üdv Klári.

Válasz

Palotai Lajosné üzente 12 éve

köszi
ez mindenki számára nagyon fontos info
több helyen -fórumon is szükséges lenne ezek tájékoztatása
a terjesztés miatt
én például kinyomtatom és kiragasztom az irodában a falra
hogy a várakozó ügyfelek is olvasgassák

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Közérthető nagyszerű összeállítás!
Nagyon tetszenek az ilyen oldalak, sok dolgot tudtam hasznosítani a régebbi írásokból is,
például a fokhagyma felhasználási változataival, elhagyhattam az ingadozó vérnyomásra szedett gyógyszereket.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Nagyon szivesen!!!!

Válasz

Kovács sándorné üzente 12 éve

Köszi a sok információt!Nagyon érdekes volt.

Válasz