Jurcsák Marcsi üzente 11 éve

Írj levelet a címemre, küldök magot. A címem megírom, ha írsz a suti51@index.hu címre

Válasz

kocsisne ilonka üzente 11 éve

csak modjával a ricinusal föleg ahol gyerekek is vanak egyik leg mérgezöbb növény szép és dekorativ talán még a vakondot is irtja csak ha fogdosuk mosunk kezet sulyos mérgezést okoz ez csak tanács de jobb ha kiskertekbe nem rakjuk parkokba valo föleg a magja iluskamami

Válasz

Szalai Tamásné üzente 11 éve

MILYEN NÖVÉNY AZ ! LÁTHATNÁNK! KÖSZI!

Válasz

Duli Mihályné üzente 11 éve

Kérdésem, hogy hol lehet beszerezni?

Kedves állat a vakond és szeretem, de jobb, ha nem túrja fel a kertemben
a növényeket!

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Egyetértek Veled,mert sokan összekeverik a vakondot pl.pocokkal,földikutyával stb,,nálunk is volt letéve 50db krokusz,virágzás után maradt összesen talán 10,mind lerágta a hagymákat.Mi rájöttünk hogy csakis pocok lehet,mert turás nincs csak hosszan megemeli a földet egy kicsit.Egy német kertészmérnök javasolta, hogy probáljunk meg sürüebben mászkálni azon a területen,mert állitolag akkor elvonul.Hát reméljük beválik.Üdv.Ica

Válasz

Kisné Király Judit üzente 11 éve

Köszönöm a segítséget, meg fogom próbálni a császárkoronát és ha lesz rá lehetőségem a ricinust is. Remélem megszabadulok az állatkáktól, mert megölni semmiképen sem fogom őket. Jövőre beszámolok az eredményességről, ha lesz.
Üdvözlet mindenkinek: Judit

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Kedves Ildi!Én még a CSászárkorona mellett,használom a vakonriasztot is,ami hangokat bocsájt ki,és igy akettő tökéletesen megfelel.Persze nemszabad soronkivül hagyni,hogy nemmindig vakondrol van szo,mert lehet hogy földikutya vagy vizipocok okozza aturásokat.Szép Estét! ica

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Kedves Judy! A császárkorona egy csodálatos szép virág,hagymája van.Ősszel kell letenni a földbe és tavasszal virágzik.

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Nekem is ez avéleményem,mert amugy hasznos állatka.Szép estét!Ica!

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Én ősszel raktam le,de már most tavasszal csodálatos virágaik voltak.Biztos hogy császárkorona,ami Önnek van?

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Kedves Pernyéné,én is hallottam a ricinusrol,annak is szép a virága,de még eddig nem sikerült magot szereznem.Esetleg lenne ötlete hogy hol lehetne hozzájutni?Szép estét!Ica!

Válasz

Pernye Lászlóné üzente 11 éve

Én is fogok császárkoronát ültetni. Jó ötletnek tartom a vakondok ellen. De hallottam már ricinus nevű növény magjáról is! Azt mondják, ez is jó vakondűző!

Válasz

Princesz Ferencné üzente 11 éve

Nekem is van a kertben császárkoronám,kb 10 éve.Még soha nem virágzott,és a vakondot sem űzte el.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen ez nekem szinte lelki konfliktust okoz ! Egy idő után igyekszem arrébb tessékelni, járat simításával, hangokkal bevallom nem mindíg eredménnyel..De , hogy megölni ?? Neki is annyi joga van az élethez mint nekünk...

Válasz

Hódos Judy üzente 11 éve

Mi az a császárkorona? Judy

Válasz

Kárpáti Aladárné üzente 11 éve

A hozzászólások olvasása után eldöntöttem, hogy nem próbálom a vakondokat elűzni, had pusztítsák a kártevőket. Megjegyzem Én üzletbe vásároltam vakondűző port, de nem ért semmit.

Válasz

Pletyák Istvánné Ildi üzente 11 éve

Kérdésem lenne!
Sikerült már valami megoldást találnod a vakond ellen? Nekem három kutyám van és ők is kitúrják a járatot. Sajnos nekem nem a virágos kertbe van túrás hanem a" füvemben" persze ez már a múlté mert az egész már csak sok bucka vagy gödör fű már sehol.

Válasz

Villányi Csilla üzente 11 éve

Én azt hallottam Bálint gazdától, hogy bodzaágat kell leszúrni a túrásba... Viszont az is hozzátartozik, hogy ahol vakondok van, ott sok az eleség is. És nem csak giliszta, hanem csomó pondró, lárva, stb. Vagyis nem űzném el.

Válasz

Takácsné Győri Mariann üzente 11 éve

Én nem bántanám szegény állatot de van két kutyám is és ők nagyon szívesen kiszednék a földből ezért nálam nagyobb a gond mert ha nem lenne vakond a kutyák sem ásnák fel az egész virágoskertemet!Tehát segítség!Na és a hangyák?!

Válasz

várhegyi béla üzente 11 éve

Aki karbitot meg gázolajat emleget az menjen a 10. emeletre lakni,ott biztosan nem fog vakondokkal találkozni.Én személy szerint összeszidom a kis állatot majd nekiállok gereblyézni.Ahol megjelenik ez a kis állat ,az nem véletlen történik,van mit ennie.De csak számolni kell egy kicsit,mennyibe kerül az a pár palánta amit kitúr és jó esetben még vissza is ültethető és mennyibe kerül az amit a talajlakó kártevők végérvényesen elpusztitanak.

Válasz

Romsitsné Marika üzente 11 éve

Ezt kifogom próbálni én, is köszönöm a tippet!

Válasz

Romsitsné Marika üzente 11 éve

Mi ültettünk olyan növényt a sirra mivel nekem az a gondom, hogy a virágokat kitúrja, de bizony a vakondűző növény gyökere mellet szépen feljött.

Válasz

Romsitsné Marika üzente 11 éve

Mi ültettünk olyan növényt a sirra mivel nekem az a gondom, hogy a virágokat kitúrja, de bizony a vakondűző növény gyökere mellet szépen feljött.

Válasz

Benkő Betti üzente 11 éve

Állatbarát megoldás, tetszik.:)

Válasz

Ódorné Gyöngyi üzente 11 éve

Van-e még valami más módszer is?Válaszodat előre is köszönöm.Üdv.:Ódorné Gyöngyi

Válasz

Zsóri-Balogh Erzsébet üzente 11 éve

Én szeretem a vakondot , mert hasznos..gereblyézek :) Erzsébet.

Válasz

PappÁgi Ági üzente 11 éve

Nekem van egy nagyon jól be vállt módszerem a vakond el zavarására molyirtó erős szúrós szaga miatt el mennek igaz a más kertjébe a vakond vezető járatába tettem több helyen és el tüntettek a kertemből sőt meg találtam a fészküket is egy nagyon szép rózsabokor alatt volt mindig vékony karóval jártam végig a kertem és egy idős néni ajánlotta és be vált .

Válasz

Wilson Takagi Kitty üzente 11 éve

Már írtam egyszer valakinek, hogy van egy vakond űző növény. Gaznak néz ki, de hatásos. A vakond utálja a gyökere szagát. Ez a növény, az euphorbia lathyris. Fel is tettem róla képeket. Hasindító kutyatej ez a magyar neve. Én vadon találtam. Gyorsan nő, évelő. Maga gondoskodik a szaporodásáról. Nézzétek meg a képet, amit a saját nevemen tettem fel

Válasz

zemplényiné mária üzente 11 éve

Tudom, hogy régimódi vagyok, de tudom azt is, hogy a vakond elpusztít minden kártékony rovart, a lótücsököt is. És igaz, hogy a kupacokat naponta el kell gereblyézni, de legalább látom, hogy dolgozik a kis vendég. Néha a kutyám kiemel egyet-egyet, de nem bántja, mert tudja, hogy nem szabad, és amikor vissza teszem a lyukhoz a kisállatot, figyeli, hogyan megy vissza a helyére. Mondom, tudom, engem nehéz megérteni, de van ilyen is........................

Válasz

Zavarkóné Anna üzente 11 éve

Nálunk a vakond ellen a piszoártabletta volt eddig a leghatásosabb. Lehet, hogy nem humánus, de csak ezzel tudom megvédeni ellenük a gyepet. A túrásokat megbontottam, a lyukba 1 tablettát raktam és belocsoltam, majd visszatúrtam a földet és jól letapostam. Egy hét múltán a foltokat bevetettem fűmaggal.

Válasz

Debreczenszki Mihály üzente 11 éve

Az én módszerem sokkal környezetbarátabb a kávé zacc vakondriasztásra is be vált.A vakod túrásba beleszúrok egy kb. 4cm átmérőjű félméter hosszú csövet megtöltöm vizzel,majd kihúzom kihúzás közben a kifolyó víz egy kis üreget mos ki amit megtöltök kávézaccal. Ezután a kitúrt földet vissza tömörítem.Lehet,hogy egy-két alkalommal meg kell még ismételni a műveletet, de hosszútávon garantált a siker.

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

Kedves Pál!

Arvalin-LR

"mvi: 0 nap; lótücsök járta helyek lótücsök 20-30 g/m2, - nap;

lakott területen kívül mezei pocok 2-3 szem/lyuk (5-10 kg/ha), - nap"

Gyártó: Budapesti Vegyiművek

Kategória: III.

Válasz

Szabó Zoltán üzente 11 éve

Nekem a klór mész vált be.Egy keveset tettem a lyukba belocsoltam és utána betemetem a lyukat.

Válasz

Szabó Pál üzente 11 éve

Kedves Gyula! Állítását,én is osztom! Nekem van Császár korona virágom,a kert több részén telepítve.Viszont a vakond eltűnt a kertből.Helyette jött a LÓTÜCSÖK!!Bár ez a kipusztíthatatlan állat régóta garázdálkodik a kertünkben!! Volt a GALITION nevű szer!! De mivel jó volt ellenük,KIVONTÁK a forgalomból!! Igaz van egy lehetőség!! Az ULTRÁS vízzel való locsolás! De ez elég macerás! Arvalynt használunk,de hatástalan!

Válasz

Vámosi Lászlóné Katalin üzente 11 éve

Nálunk szerencsére nincs még vakond, de a császárkoronám sincs. Sajnos nehéz hozzájutni, vagy ha igen borsos áron. Kellemes hétvégét !

Válasz

Sebők Pálné üzente 11 éve

Ezt már én is kipróbáltam, sajnos nálam nem vált be. 30 cm-re a virágtól szépem megemelte a földet. Néha bosszankodom ezen, de hát neki is élni kell.

Válasz

F.Imréné Ani üzente 11 éve

Én az Euphorbia lathyris /ha jól írtam le/ ültetését javaslom,nálam bevált.A gyökerén keresztül petróleum szagot áraszt a föld alatt amit a vakond nem szeret.Lehet ,hogy átküldtem a szomszédhoz ,de nálam nincs vakond amióta ezt a növényt megismertem.Ha egyszer meghonosodik, a magját elhullatva évről évre kikkel.Kb.fél méteresre nő és fenyőfára hasonlíta kifejlett növény.A növény nedve tejszerű folyadék ami mérgező.Ez amúgy jellemző az Euphorbiára.A neten rákeresve bővebb tájékoztatást kaphattok róla.Nem biztos hogy jól tudom,de császárkorona hagymája csak akkor áraszt erős szagot ha megsérül,úgymond nyugalmi helyzetben nem.

Válasz

Székely István üzente 11 éve

A vakond fekete fényes selymes bundájú hegyes orrú rövid farkú állat és kupacokat túr vagyis a kijáratott zárva hagyja mivel a fényt nem szereti, ezért is nehéz vele találkozni.Nappal általában pihen éjszaka vadászik. A pocok barnás inkább ha jól tudom és ö nyílást hagy a bejáratánál.Előszeretettel használja a vakond járatát aminek nem örül mert kinyitja a járatott.Én ennyit tudok a két állatról.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nos, inkább maradjon a vakond.
Úgy jártam, hogy folyamatos zaklatással, már mint mindíg huzatot csináltam a járataiba, úgy száz méterre éthelyezte a birtokát. Ott nem zavart. Igen ám, de átvette a tetrületét a lótücsök.
A vakond rendet tesz köztük, de felborult az egyensúly. Míg a tücsök lehet, hogy predátor nagyobb kárt okoz, az egyébként nem veszélyes talajlakók üldözésében, mint a vakond, ami eltanácsolja őtet is.
Hát nem a rómaiakkal kell küzdenünk, jó kertészkedést kívánok.

Válasz

Székely István üzente 11 éve

Csak óvatosan azzal a robbantással a fáradt olajról meg nem is beszélve mert az nem, hogy a vakondot hanem a nővényeket fogja kipusztítani a kertből úgy, hogy ez egyik sem megoldás.Üdv mindenkinek.

Válasz

peter gyorgy lorant üzente 11 éve

Gyerekkoromban a kalcium-karbid gazzal (CaC2 + viz) feltoltottuk a vakondlyukat, s utana
begyujtottuk.....es ,,felrobbant'' az anyank hagymaagyasa.......Nem emlekszem ha eltunt a vakond.Az este faradtolaj+viz oldatot toltottem en is a lyukba, de meg nem latom az eredmenyt.
Olvasva az eredmenytelen probalkozasokat rajottem, hogy el kell menjek karbidot vasarolni.....hatha bejon.

Válasz

Debreczeni Lajos üzente 11 éve

Személy szerint nekem van két kutyám ma fogták ki az idén a harmadik vakondot.Nagyon megdicsértem őket érte.Az állatnak nem lehet megtiltani,hogy ne fogjon vakondokot.Volt olyan macskánk is amelyik előszeretettel fogdosta a vakondot sajnos már nem él.Megjegyzem az összes többi módszer nem ér semmit én már mindegyiket kipróbáltam.

Válasz

Gyarmatiné Barnucz Annuska üzente 11 éve

Csak az a kérdés, hogy hol lehet azt a gyönyörü császárkoronát beszerezni.

Szívesen áldoznék rá ha valaki értesítene hálásan meg köszönném.

Üdvözlettel: Annuska.

Válasz

Hajdu Palné üzente 11 éve

Sziasztok!
Én úgytudom, hogy a vakond mélyebben fúrja a járatait és halmokat túr. A pocok a föld felszine alatt csak pár cm mélyen furkál, és nemtúr halmokat. Ahol a pocok turkált szinte belesülyedünk a földbe úgy össze turkálta. De nem tudom, hogy pocok vagy földikutya, mert amiket a macskám megfogott az úgy nézettki mint a vakond csak hosszú volt az orra, 2-cm-es volt a farka és vékonyabb volt a teste. 2db-ot fogott a macsek, de a vakondom meg maradt, mert túrkál.
Ha ehez a megfigyeléshez valaki tud valamit írni szivesen fogadom. Üdv:Kati.

Válasz

Takács Marika üzente 11 éve

Kedves vakond űző társamim!
Én is sok mindent kipróbáltam, üveg, piszuár tabletta, kénszalag, elemes zenélős vacak, van vakondűző virágom is az most már jó nagyra megnőtt állítólag büdös a gyökere ( ez a növény olyan lilás levelű, nagyra növő valami ,virágja nincs).Most nem rég hallottam hogy vas pálcát kell leszúrni és arra sörös dobozt akasztani aminek a száját szélesre ki kell vágni, így a doboz ha fúj a szél neki ütődik a vashoz és az zörög, most nem akarom elkiabálni " CSEND VAN" de a kert úgy néz ki mint egy szeméttelep csak nem a földön hanem a levegőben vannak a dobozok.lassan már rá kell szoknom a sörre hogy legyen doboz!!!!!!!!!!!!! Csak hosszan legyen hasznos!!!!! Aki még nem próbálta egy próbát megér. Én mindig a feltúrt púpba dugom a vaspálcát. Már arra gondoltam hogyha a csilingelés idegesíti veszek egy szél csengőt és azt akasztom a vasra, hátha jobban fél majd tőle.Megjegyzem, hogy most a szomszédom gyepét borogatja, de legaláb az én veteményem marad. Jó lenne már valami igazi szer amitől végleg elmúlik.Mindenkinek további kitartást kívánok.

Válasz

Oláh János üzente 11 éve

Üdv. Mindenkinek!
Nem az észt szeretném osztani, de a nagy vakond elleni háborúban sok tévedés akad:szerintem ott is vakond ellen védekeznek ahol "csak" pocok van. Nálam volt vakond is, de van pocok is, különböző tevékenységet folytatnak és más-más amit szeretnek: pl. a vakond tényleg kerül mindent ami "szagos", de a pocok megeszi a császárkorona gumóját is.

Válasz

Farkas Andrea üzente 11 éve

A kutya ürüléke a lóféreg ellen biztosan beválik, de a vakondra még nem hallottam. Nekünk az elemes és a napelemes riasztó is bevált. hetente áthelyezzük más-más területre.

Válasz

Szánto Mihályné üzente 11 éve

Nekem a büdöske jött be a hátsó kertben két sorban ültettem és azóta nem turja vakond a gyepemet. Olcsó ki lehet próbálni.

Válasz

Székely István üzente 11 éve

Üdv mindenkinek! Úgy látom nagyban dúl a háború a vakondok ellen.Igen sokat bosszankodtam miatta én is.Először is figyelembe kéne venni,hogy hol jelenik meg a legjobban a vakond vagyis mi az ami kedvező számára. Nos,első a rovarok, és a rovarok hol vannak inkább, nyilván a növények gyökerénél mert a nedvességre mennek nem beszélve arról ha még locsolva is van a növény.Ezért van,hogy a vakond itt túr a növények körül mert itt talál a legtöbb eledelt magának arról meg nem is beszélve ha laza a talaj mivel, hogy kapáljuk.Na persze ez kevés vigasz ha kertet tartunk.Nem tanácsot szeretnék adni csak tapasztalatot ami csupán merő véletlenségből jött be nekem.Már két éve vettem én is egy napelemes riasztót, valamit használt de még nem volt az igazi.Az idén hála az égnek eltűntek.Mi történt! Megjegyezném a kutyámnak a kerítés mentén le kerítettem egy kétméteres sávot kifutónak ami a kertemet két oldalt érinti.Na itt támasztanám alá azokat a hozzászólásokat akik a kutya ürüléket javasolták.Lehet, hogy ez játszót közre nekem is.Még egy gondolat bár melyik módszert választjuk ,mindig a kert közepéről kifelé haladva csináljuk és kitartással mert ez nem meggy az egyik napról a másikra.

Válasz

Hajdu Palné üzente 11 éve

Sziasztok:
Fölösleges a császárkoronát meg venni. Nem olcsó és a vakondot sem űzi el.
Én már elláttam a szomszédokat is császár koronával, de a vakond ott isjól érzi magát.
Kipróbáltam, a ricinust, valami másnövényt, petróleumos rongyot, Karbamidot, vakond csapdát.(elkerülte), sörös üveget, kiöntést, a lukak kibontását, hogy a levegő járja járatokat. No még a kutya ürülék hátra van. Azt most olvastam. Kifogom próbálni.
Üdv :KatI.

Válasz

Riba Emi üzente 11 éve

Ha sikerülne kiüznőm a vakondokat az nagyon jó lenne. Köszönöm a jó tanácsot.

Válasz

Jakab Ferenc üzente 11 éve

Nos ha valaki azt állítja, hogy a vakond hasznos az nem tudja mit beszél. A kertem egyik felében a vakondok dúl, ott nem ültetek semmit csak a nyírom a füvet(rétet) vagy 500-600négyzetméteren meg a vakondtúrásokat.A kerítésen kívül másik ekkora darabon sose jár a vakond pedig ott meg a lótetűtől nem tudok termeszteni konyhakerti növényeket.Érdekes, hogy a lótetű se megy át a vakondos oldalra,de őt még megértem...

Válasz

Lörincz-Tiszai Andrea üzente 11 éve

Eppen a napokban tudtam meg egy ismerösömtöl, aki hosszu idön keresztül bosszankodott a vakondok miatt, és aki minden lehetö tippet kiprobàlt sikertelenül, mi a sikerhez vezetö teendö. Kérdeztem töle: hogy vannak a vakondjai. Boldogan közölte, màr nincsenek. Ami segitett, petroleumba màrtott rongyokat dugdosgatott a jàratokba, ami valoban jo vakondüzönek bizonyult. Mindenkinek sok sikert a vakondüzéshez és szép napot!

Válasz

Tirbusz Lászlóné üzente 11 éve

Üdv. Mindenkinek!
Nem akarok senkit elkeseríteni, de nekem nem jött be a császárkorona sem! Gyönyörűen körül "szaglászta"! Úgy látszik az én vakondomnak tetszik az illata! (sajnos)
Gyarapítom a "vakondellenzők" táborát!!!! Minden lehetséges módon védekeztem már ellene, hasztalan! Ma a minirózsáimat járta körbe, és kitúrt mindent! Az egész kertem úgy néz ki időnként, mint ahol munkagépek kotortak! Nagyon - nagyon haragszom rájuk!!! Nem is tudom, ki tud megértő lenni velük?! Ja, és valóban egyre többen vannak !
Még a kutyaürülékes védekezés, mint legújabb módszer hátra van. Hátha!

Válasz

Bakó Lászlóné Ilona üzente 11 éve

Üdv mindenkinek! Jaj csak a vakond kerülje el a házunk táját. Szörnyű károkat tud okozni, a konyhakertekben. Hát az enyém úgy néz ki, mint Pesten a mélygarázs, amit abbahagytak. A növények meg eltünnek sorra. Mindet kitúrja, nemgyőzöm pótolni. De már le is mondtam arról, hogy konyhakertet műveljek.
Én már mindent kipróbáltam, drága, olcsó szir-szarokat.Vakondűző növényeket, sörösüveget, locsolást ásóval való fejbevágást. Már csak a császárkorona hagymáját kell kipróbálnom. Remélem igaz amit itt olvasok róla. Egyébként úgy tudom, hogy már nem védett állat a vakond, mert nagyon elszaporodtak az utóbbi időben. Rájöttek talán, hogy a buzgóságukkal több kárt tesznek, mint amennyi hasznot hajtanak. Én vakondellenes vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

SZÉKELY ISTVÁN üzente 11 éve

Nekem a vakond ellen bevált az hogy leástam a földbe egy sörösüveget de ezt csak a virágoskertben,mert a vakond amúgy haszonállat elvégzi helyettünk a kártevők kiirtását amúgy nem mondom ő is elég nagy kárt tud okozni az alagútrendszerével,itt jó a nyílásokba behelyezni egy füstpatront(kb 1500 ft 5 db) amúgy olcsóbb megoldás a kutyaürülék bele a lyukba ,na azt nem szereti.

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

A vakond nem eszi meg a hagymákat!,
AZT MÁS KÁRTEVŐ TESZI !
A tulipánt hagymáit pl. a pocok nagyon szereti és százára képes, egy télen eltüntetni a hagymákat.De a nárcisz hagymáit azt nem bántja hiába ott van közvetlenül mellette.
Viszont sok kartevő tud közlekedni a már kialakított járatba.

Nekik van metró alagút, nem mint a pestieknek!

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Majd szeptembertől tessék megnézni a Tescoban,mivelhogy évelő virág és tavasszal virágzik , ezért október novemberbe elkell ültetni,mint a tulipánt.Üdv.Ica

Válasz

nagy ferencné Ica üzente 11 éve

Általában minden kertészetnél lehet vásárolni,én a Tescoba vettem.Majd szeptembertől lehet keresni,mert ez évelő és ősszel kell lerakni.Fagytűrő,és nemkell kiszedni virágzás után. Szép estét!Üdv.Ica!

Válasz

Vadnai János üzente 11 éve

Köszönöm a tippet. Azt szeretném tudni,hogy hol lehet beszerezni ezt a hagymát.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 11 éve

Köszönöm szépen a tippet!feltétlenül ültetek majd császárkoronát,mert teszi tönkre a kertet a vakondok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen, nekem is van császárkoronám, azon a részen...tényleg nincs egy szál vakond sem...akkor már tudom, hogy miért nincs!

Válasz

Németh Zsuzsanna üzente 11 éve

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Nálam is lépten nyomon lyuk van.
és kösz a tippet! utána nézek.

Válasz

Rácz Istvánné üzente 11 éve

Örülök neki. Hol lehet olyan hagymát kapni? Mert nálunk van vakond is, meg valami más is ami mindennemű hagymás,gumós, növényt kirág. Jácint, liliom, tulipán, burgonya, cékla, sárgarépa petrezselyem. Tiszta öröm a kert ezek után. Ráczné Anci

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

http://kerteszet.network.hu/forumtema/vakondok

Válasz