Varga Julianna üzente 11 éve

Köszönöm a recepteket!.. fincsi csemege lesz kis unkáimnak! Juli :)

Válasz

Policsek Maria üzente 11 éve

Koszonom,hogy eszembe jutattatok,nem szabadna elfelejteni,szerintem sokan ismerjuk,csak sajnos "elfelejtettuk".....

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

Bodzaszörp készítésénél nehogy elkövessük azt a hibát, hogy leszűrés után kidobjuk a megmaradt részt.

1. A citrom karika isteni finom belőle.
2. 2 liter ásványvíz ráöntésévél másnapra, finom frissen fogyasztatható italt kapunk!

Na utána tényleg mehet a komposztra, ha van kertünkbe.

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

Kedves Mária!

Citromfű szörp.

Hozzávalók 4 főre
• 2 l víz
• 2 db citrom
• 2 csokor citromfű
• 5 dkg citromsav
• 2 kg cukor
Elkészítés
1. A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyjuk.
2. Másnap hozzáadjuk cukrot és a citromsavat, majd felforraljuk, és 15 percig hagyjuk, hogy a főzetünk a tűzön zubogjon.
3. Leszűrjük, üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hűtjük ki.

Válasz

nagy lajos üzente 11 éve

Igen sokrétüen felhasználható és nagyon finom és egészséges is !!!!!!!!

Válasz

Basa Judit üzente 11 éve

Én szoktam érett bogyóból lekvárt főzni.Le kell paszirozni hogy ne menjen bele a magja.Télen a megfázások idején nagyon jó..Torokfájásra,köhögésre..

Válasz

Németh Lajosné Ilse üzente 11 éve

A bodza érett bogyójából is lehet finom bodza szörpöt készíteni, ugyanúgy mint a ribizliből.

Válasz

Németh Lajosné Ilse üzente 11 éve

Kedves Klára!
Bodza lekvárhoz az érett bogyók jók, ami már fekete. Egy tányéron vannak különböző érettségi fokozatban levő bogyók.
Gyerekkoromban mikor érett a bodza mindig mentünk kirándulni, szatyorba szedtük a bodza tányérokat. Otthon nekiálltunk leszemezni, felhasználásra a szép fekete szemek a jók. Nagymamám azzal kezdte, hogy az első adagból mindjárt főzött egy kevés cukorral jam-ot, tányérba rakta, fahéjjal meghintette, és mi gyerekek egyből felfaltuk. A többi leszemezésére egyből aktívabbak lettünk. Abból aztán ízt főzött, passzírozott lekvárt télire elrakni.
Elrakáshoz nem szabad jamot alias dzsemet főzni, mert több a magja mint a húsa, télen aztán olyan mintha finom dunakavics lenne.

Válasz

Tóthné Gabi üzente 11 éve

Köszönöm a jó recepteket. A fánkot mindenképpen kipróbálom én is.
Van citromfüvem, és mentám is. Ha valaki tudna belőlük jó recepteket megosztani , nagyon örülnék.

Válasz

szabo maria üzente 11 éve

engem érdekelne a citromfű recept ha le írnád előre is megköszönném.bodzaszörpöt is szoktam készíteni,de a többit még nem próbáltam ki.köszönöm a recepteket,szép hétvégét mindenkinek

Válasz

Moldovan Rozalia üzente 11 éve

Köszönöm a recepteket. Szörpöt, ivólevet készítettem,rántva,meg fánkot még nem, de kifogom próbálni. Még citromfűből készítek szörpöt ami nagyon finom.Ha valakit érdekel szívesen leírom a receptet.

Válasz

Fábián Tiborné üzente 11 éve

Bodzaszörp kézsítéséhez én is ezt a receptet használom, nagyon bevált. Bodzafánkot még nem készítettem, de ki fogom próbálni. Tényleg gyönyörűek a fotók. Köszönet a receptekért.

Válasz

Kis Erika üzente 11 éve

Köszönöm a sok jó receptet!Bodzaszörpöt épp most készitettem,és feltétlen kipróbálom a bodzás palacsintát is.Olyan csodálatos és inycsiklandó képeket látok itt,hogy nincs kizárva:minden receptet kipróbálok!

Válasz

Kürtiné Bodnár Klára üzente 11 éve

Nagyon ínycsiklandó receptek. Nekem van saját nevelésű bodzabokrom. Csak a szörp készítésig jutottam el. Ezenkívül szárítani szoktam a virágát.
Lekvár szeretnék csinálni, de úgy tudom nem mindegy, hogy milyen éretten szedjük le a bogyókat.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Gratulálok:

Ezt a sok finomságot látva kedvet kapok a bodzához!

Válasz

Herpai Irma üzente 11 éve

Köszönöm a recepteket, nagyon jó időben érkezett. Most készültem készíteni télire bodza szörpöt. Nem kell keresni ezt ki fogom próbálni.

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Nagyon szuperok a receptek,csak az a kár,hogy felénk ez az őrült szél már tönkretette a
virágokat, a fekete levéltetvek me g a szárukat lepte el. De azért én is csináltam szörpöt
csak kisebb mennyiséget.És tényleg csak hideg csapvizzel adja kia finom aromáját.
Köszönöm ezeket a recepteket , majd jövöre kipróbálom

Válasz

Óvári Gyula Zoltánné üzente 11 éve

Akinek kertje van....Érdemes egy hajtást a gyüjtéskor hazavinni,hamar befakad,aztán lehet metszegetni kedvünkre,kinek milyen formájú tetszik.Levéltetvek ellen kell csak védeni,egyébként nagyon ellenálló,gyorsan növő.Jövőre már otthon szedhetik a virágot és a bogyókat.Mi a bogyókból lekvárt is készítünk,a nagymamám mesélte régen,hogy köhögés ellen,megfázásra,immunerősítőnek is kiváló.Ja emellett nagyon finom!Jó ajándék is lehet belőle,örülni szoktak neki!

Válasz

halasz laszlo üzente 11 éve

ezt mi is kipróbáljuk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen, felénk nagyon sok bodza van....kipróbálom a recepteket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sajnos ellentmondó publikációk is érték ezt a puritán növényt. Pedig a teremtő nem véletlenül hozta közelségünkbe, ahogy a magos csolányt is. Felcsigázott az érdeklődés, főleg az ültetvények iránt, gyermekkoromtól fogyasztom, a termését aszalom is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jók!
Köszönöm a recepteket.

Válasz

Farkas Erzsébet üzente 11 éve

Koszonom a recepteket.Azonnali hasznalatra en is szoktam csinalni,de nem tudtam,hogz telire is el lehet tenni.

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

Kedves Kati!

Itt van recept!


http://chdieta.hu/receptek/diabetikus-bodzaszorp/

Válasz

Hajdu Palné üzente 11 éve

Cukorral már csináltam bodza szörpöt. De nem tudom édesítő szerrel lehetne-e. Befőttet évek óta rakok (a süsina nevű cukor pótlóval). Ennek nincs szénhidrát tartalma. Lekvárokat is főzök vele. Jelenleg is van 2-3-éves eltevésű gyümölcsöm és eláll. Ha valaki tudja, legyen szives írja meg. Üdv:Kati.

Válasz

Kissné Magdi üzente 11 éve

Valóban nagyon finom a bodza szörp,én egyrészét a cukornak karamellizálom és azután
rakom a már felfort többi hozzávalóhoz,könnyen elolvad és nagyon kellemessé,különlegessé
teszi az ízét.Üdv.:Magdi

Válasz