[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hajnalka, a Hajnalkának!Tudod, ha valaki szegény nem kell hogy a "szar" elöntse! Annál inkább termelni kéne, legyen mit ennie. Puszi. Hajni.

Válasz

barcs antalne üzente 14 éve

Sajnos egyre több ilyen szomszéd lesz ,mert az embereknek nem a munka kell. hanem a munkahely.
Hajnalka

Válasz

Horváth Jutka üzente 14 éve

Sziasztok!
Most már ott tartunk, hogy a Japán keserűfű gyökere a kerítés alatt átnő, úgy mint a tarack gyökere, csak szerintem még mélyebben. Lassan jön a nád, az Ecetfa és a Bodza is. Már ásóm van oda rendszeresítve, hogy ne kelljen folyton mászkálnom érte. Próbáltam finoman megkérdezni, hogy van-e valami tervük, de a válasz: Ez nem maga problémája!
Hát ennyi, szép napot mindenkinek.

Válasz

Rábli Tamásné Márti üzente 14 éve

Sziasztok!
A mi hátsó szomszédunk, a lehetőségekhez képest rendet tart. De jajjj! Az a kedvenc időtöltése, hogy be áll, egy almafa mögé ,és leskelődik. 70 éves nő./ tudnám, mért hiszi, hogy takarja.../ Szóval én azt találtam ki, hogy borostyánból futtattam egy falat. Mindenféle maradék vasat és karót levertem, jó sűrűn borostyánnal beültettem, most ez kb. 1.5 és 2 m. közötti magasságban takar. Egyébként rettenetesen jól néz ki, gyorsan nő, látványnak is szép, a kerítéstől fél méterre tettem, még csak nem is szólhat. Hátha valakinek segítek ezzel. Márti

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát igen! A szomszéd tényleg azt tesz a kertjével, amit akar! Mi úgy oldottuk meg, hogy ne lássuk a kupit, magasra növő, szaniter bokrokat ültettünk, , s ráadásúl amíg meg nem nőttek, állandóan a fene kint ette őket, s leskelődtek! Na, most legalább, ők se látnak át, s én se őket! A saját udvarom, kertem, védve van a szomszédom trehányságától! Hajni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát elég felháborító az ilyen!!
Nekem nem a gazzal hanem a szomszéd kecskéjével van gondom!
Tőlünk a második házban laknak,egyébként jó viszonyban vagyunk,csak a kecske meg a bírka ne lenne...
Igaziból a két kisfiúké a kecskemama két gidával és a bírkaházaspár a barikával.
Tudni kell,hogy a mi utcánkban végig a kertek mögött egy valamikori TSZ meggyes húzódik.Teljesen elhanyagolt,gyümölcsöt már nem terem,viszont a fű jó a jószágnak.Vannak akik rendszeresen ott legeltetik a bírkákat,nem is az a gond hanem hogy a szomszéd nem vigyáz rá míg legelnek,nem is köti ki csak a kecskemamát.A bírkaházaspár a barikával és a két kiskecske pedig kószál.És ott van az én kertem,Meg a szomszédoké...szóval igen sűrűn bekószálnak és akkor vége a veteménynek!
Tudom az lenne a megoldás hogy bekerítsük a kertet és a szomszédság is de az rengeteg pénz lenne.Idén többen ideiglenes kerítést is húztunk .Talán most már nem lesz annyi baj.De hiába raktam én kerítést,a másik szomszéd nem tud mert idős,így nem sokára megtanulják a járást és újra visszatalálnak hozzám.Nem a jószág ellen vagyok,hanem a tartási módja ellen.Régebben volt egy nagyon rozoga kerítésünk,még az előző tulajdonos hagyta ránk,de egyszer kidőlt.Akkor ugy gondoltuk,majd húzunk ki újat,de valamiért elmaradt,most meg már igen drága lenne egy bíztonságos kerítés,elég nagy a telek.De ezzel szinte mindenki így van,valamikor ezekhez a kertekhez tartoztak a mögöttük lévő földek is ahol most a meggyes van,csak aztán elvették,a TSZ-hez csatolták.Most rendezetlen a tulajdonjog,kiméretni a telkünket pontosan és hivatalosan több tízezer forint.Szóval várunk és izgulunk,hogy mikor kimegyünk a kertbe meg van -e még a vetés.
A kis fiatalasszony ha itthon van vigyáz a jószágra,szóltunk már neki többször,de ha ő nem vigyáz rájuk ,akkor senki.
Szóval nekem meg ilyen problémám van,csak jó volt végre kibeszélni!:)

Válasz

Tóthné Gabi üzente 14 éve

Én is úgy gondolom, hogy sokkal jobb az amit a kertből leszedek frissen, mint amit a boltban megveszünk. Lehet,hogy nem olyan mutatós,vagy nagy, de sokkal jobb ízű.Nagyon szeretem, amikor sétálok a kertben és innen is onnan is leszedhetek valamit. szia Gabi

Válasz

Szücsné Mária üzente 14 éve

Teljesen átérzem Jutka helyzetét,ugyanis a mellettünk levő beépítetlen telek holland tulajdonosa sem gondozza a telkét.Az elmúlt években évente kétszer küldött gépet,hogy lekaszálja,de az idei évben ez már nem történt meg.Már többször jeleztem feléjük mobiltelefonon a problémát,az önkormányzatnak is szóltam,de ezidáig csak az allergiakeltő gaz vigyorog ránk,ha az udvarra lépünk.Magyar átok!S ha ehhez még hozzáteszem,hogy asztmás kisunokám is itt lakik nálunk,akkor érthető,hogy miért háborog az ember.No comment:Marika.

Válasz

Persáné Pirkhoffer Magdolna üzente 14 éve

A mi szomszédaink nagyon rendesek, mivel ők is ugyan úgy szeretik a szépet és rendet, mint mi. A szomszéd is egy közösség tagja és őt is lehetne formálni. Pl. Kérni tőle segítséget kedvesen vagy megkérdezni, hogy nincs-e valamire szüksége valahogy trükkösen közeledni hozzá. Nem utasítani, hogy tegye rendbe a kertet. A gyerek is olyan, hogy ha valamit kérnek tőle szereti az ellenkezőjét csinálni néha. Lehet, hogy a kedves szomszéd is ilyen.

Válasz

Bródi Sándorné üzente 14 éve

Én is szerencsés vagyok,mert egyik oldalról nincs szomszédom és akik bérlik a telket azok rendben tartják./ez 1 üres telek/A másik szomszédom meg állandóan a kertben van és mindig nagyon vigyáz a tisztaságára!Nagyon sajnállak hogy ilyen szomszédod van és még az miatt is,hogy a többi szomszéd nem fog össze ellene!!!

Válasz

lakatos ilona üzente 14 éve

Az ilyen rossz szomszedot ki kellene irtani a gazzal eggyutt!!!Hala istenneknalunk mindenki rendbe tartja a kertjet ,mondhatnam egyaltalan nincs gaz,mert ha van egy kis ideje az embernek rogton a kertbe terem.Remelem a szomszednak meg jon az esze es helyre hoz mindent
Udv Ilona

Válasz

Ádász Béláné üzente 14 éve

Megdöbbenve olvasom a szomszéd kertek által okozott problémáitokat.Mi nagyon szerencsések vagyunk,mindkét szomszéd rendben tartja ,gondozza a portáját.
A mi vidékünkön nincs ilyen gond.Mindenki oda figyel a környezetére,állandóan szépíti
a kerteket.Sajnállak benneteket,hogy ne tudjátok élvezni a munkátok gyümölcsét.Bízom benne a jó példa ragadós és előbb utóbb megváltoznak a kertjüket elhanyagoló tulajdonosok is.

Válasz

schubert éva üzente 14 éve

Nekünk egy szőlőhegyen van a telkünk. Itt is sajnos olyan szomszédok vannak, akik nem gondozzák a telküket. Kénytelenek vagyunk keritésen kivül is nyirni a gazt, ha nem akarjuk, hogy átjöjjenek hozzánk. Ez a szőlőhegy nem nagy, de azért tizenöt elhagyott, vagy elhanyagolt föld van. Sajnos ez ugy látom mostanában nagy divat. Mindenki sir hogy milyen szegények vagyunk, de a lehetőséget nem használják ki. A faluban is azt látom, hogy a nagy telkek be vannak füvesitve, nem termelik meg még a zöldségeket sem. Én a szőlőtől, gyümö,lcstől, zölségtől kezdve mindent megtermelek, amit csak lehet, elteszek télire, igy kiegészitve a nyugdijunkat. S persze az sem mellékes, hogy tavasztól őszig a friss levegőn vagyunki, nem a második emeleti lakásban kuksolunk.

Válasz

Yosa Miklós üzente 14 éve

Kedveskéim, én is így jártam a kerítésem 2 méter feletti de a feket üröm, meg egyéb hasonló felette vírított majd minden évben. Aztán elhagytam a védekezést, biómegoldásokkal, pl szénát hintettem a gazos helyekre, sokat tépdestem, kaáltam, most meg lehet nézni, naálam egy szál gaz sincs, igaz, h nem valami csapadékos ez a nyár, nálunk fele, nem esik elég eső, de lehet védekezni ellene, csak az, hogy több energiát kell befektetni és kitartóan hagyni, hogy a földben a gyökerek elterjedését mggátolandó tavasszal kétszer is felásom, mintegy bvelefordítva a földbe a kikelt gazokat, nagyon hatásosan tünik a gaz és kel ki minden gyönyörűen, Űdv MIki,

Válasz

Rácz Ilona üzente 14 éve

Elég szomorú hogy vannak a földön ilyen nemtörődöm emberek!!!
Én már biztos kikeltem volna magamból,nem hagynám annyiban.

Válasz

Hisztov Piroska üzente 14 éve

Kedves Jutka!
Isten ments az ilyen szomszédoktól. De ha van lehetősége érdemes lenne sátorponyvát venni, és azt a keritéshez rögzitve meg lehetne akadályozni legalább a kártékony magok átjutását a kertbe. Pár évig nem megy tönkre,és az utálatos szomszédot sem kell látnia. Nekünk is van . A kertünk mellett poros az ut. A rodeózó autósok ellen nagyon hatásos.

Válasz

Hajdu Angyalka üzente 14 éve

Kedves Jutka!
Sajna vannak ilyen emberek.Nekem nincsen szerencsére ilyen problémám,jó
szomszédaim vannak,segítünk egymásnak.

Válasz

Márta Ilona üzente 14 éve

Sajnálom,hogy ilyen bunkó szomszédod van,nekem ilyen gondom nincs szerencsére.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Úgy néz ki sokunknak van ilyen problémája.A mi szomszédunk dettó,borzasztó ,hogy milyen a kertje az nem is kert hanem szeméttelep.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sajnos, nekünk is van ilyen szomszédunk. Derékig áll a gaz a kertjében. Mi hiába tesszük rendbe a miénket, ha a másik elhanyagolja, és minden kártevő nálunk köt ki.
Csak mérgelődni tudunk, mást nem.
Márta

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sajnos az én szomszédom is csak gazt termel a kertjében, mikor szóltunk érte lekaszálta mert meg büntették, de azóta semmi nem történik. Igaz most újból kaszált de a másik szomszéd mellett. Mellettünk továbbra is maradt a nagy gaz. Szia Jutka

Válasz

Tóth Tünde üzente 14 éve

Sajnos vannak ilyen emberek akik azt hiszik magukról ,hogy csak ökértenek mindenhez. Szia Tündi

Válasz

Atandi Andrea üzente 14 éve

Kedves Jutka! Ez tényleg nem állapot, és az a baj, ha látja, hogy ezt megteheti veled, csak vérszemet kap, s majd még többet megenged magának. Az ilyen típusú ember csak a gyengébbekkel erősködik, míg emberére nem talál. Nem azt mondom, hogy te tedd helyre, de jó lenne, ha találnál pártfogót, aki leordítja a fejét, az ilyen gőgös, pöffeszkedő alakok sokkal gyávábbak, mint hinnéd. A férfiak közt egyébként is dívik, az "emelyik kutya hangosabban ugat, az a falkavezér"-elmélet, és aki behúzza a farkát, arról tudják, azon lehet uralkodni. Szóval vagy pár szomszéd fogjon össze ellene, vagy családtagod, kollégád, barátaid osszák ki, de jó vehemensen, nagy hanggal, amitől meglepődik. És ne mutasd soha, hogy félsz, légy magabiztos, és keres más áldozatot...
Egyébként meg részvétem, a mi szomszédunk is egy "dög", már háromszor jelentett fel minket, mert borostyán van, az általunk épített betonkerítés felénk eső oldalán. És nem tetves. Szóval rossz szomszédság tényleg török átok!!

Válasz

Horváth Jutka üzente 14 éve

Kedves Gabi és Zsóka
Láttátok a felöltött képeimet? A meggy fán futórózsa (teljesen tetves) borostyán (az új hajtásai tiszta fekete levéltetű), a vadszőlő bimbós, a nád kihajtott, a japán kecskerágó (kb. 3 m-es) már nálam hajt a nád mellett, a sárga kisvirágú bokorban (mely olyan sűrű, hogy a vaddisznó beledöglene), 3 vagy tőke szőlő (meghatározhatatlan) fönn a meggyfán, a bodza kb. 3 m-en virágzik, a kerítés mellett a sok szemét, ja a vadgesztenye fa még nem látszik igazán, mert a másik szomszéd mindig letördeli a hajtásait, (persze annál többet hajt), a tarackról még nem beszéltem, azért van már fölkötve a mű.ag. lap a kerítésre. A gyomirtót már megvettem, de nem mertem vele bepermetezni. Nem tudom, hogy mit fog szólni??? Szóval ez van. Mióta (február) meghalt a férjem azóta még durvább velem. Üdv: Jutka

Válasz

Farkas Sándorné Gabriella üzente 14 éve

Szia Jutka!
Nem tudom milyen növényei vannak a szomszédodnak de a kerités mellett gyomirtoval szord be a talajt az talán gátat vet a gaznak. Egyébként nekem is van diszecetfám a gyökerek mentén előbujnak az új hajtások amit 1 hónapban egyszer leszedek.
Üdv:Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bár nem vígasz, de az én szomszédom is ecetfát tart, aminek a magja az én telkemre szóródik. Így aztán írthatom reménytelenül.

Válasz