Bánfalvi Sándorné üzente 11 éve

Én raklapban gondolkodtam, de az erős műanyag (pl.zöld) szövet,mint a fűrács sem tűnik rossznak, ...tavaszig majd csak kitaláljuk!:)))

Válasz

Megyesi Imre üzente 11 éve

Ha valakinek van jobb ötlete szívesen venném, ha megosztaná.

Válasz

Megyesi Imre üzente 11 éve

Kb. 3 hónapja én is az emelt szintű ágyáson goldolkodom, de kissé sokba kerülne létrehozni, deszkákból (8-10 év alatt elkorhad, vagy még hamarabb), tégla még drágább. Beton szerintem nem illik a kertbe.
Most azon gondolkodom egy ideje, hogy a pueblo indiánok módszerét próbálom ki, akik karókat ütöttek le és hajlékony vesszökből fontak falat, mint pl. a kosárfonás. Abba hordtak jó minőségű földet a termeléshez. Ezt azzal egészíteném ki, hogy belülre fekete fóliát tennék, hogy a vesszőket védjem a korhadástól, nedvességtől. Szerintem ennél olcsóbb megoldás nincs. Akác karók, közé fűz, mogyoró, kőris juhar vagy esetleg szőlővesszők fonása. Lényeg, hogy hajlékony legyen a vessző.

Válasz

Bánfalvi Sándorné üzente 11 éve

Én is ezt tapasztaltam, a sok locsolás mintha kimosta volna a földet, szóval nem használt.
Most azon gondolkodom, hogy korlátozom a kertet és magas művelésbe kezdek.Olvastam, hogy rétegesen gally, levél, föld gaz, föld, stb. és kb. 80 cm magasan lehetne termelni. A fájós derekamnak kimondottan tetszik az ötlet...)))

Válasz

Takács Eszter üzente 11 éve

Sok sikert kívánok én is azoknak, akik beneveznek erre a pályázatra. Bár véleményem szerint nagyon előnytelen gondolat volt ezt kitalálni. Hisz egy szép kert annyi mindentől függ, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Mindenesetre ez a pályázat engem is hidegen hagy, mert se szakértője nem vagyok a növényeknek, se locsolási lehetőségem sincs, nem beszélve arról, hogy én is homokos talajon "gazdálkodom". Az idei alkotásomra sem igazán lehettem "büszke", pedig locsoltam is, de mintha még rosszabb lett volna..
Eszter

Válasz

Orbán Frigyesné üzente 11 éve

Szép konyhakertet ott lehet művelni ahol megfelelő talaj is van hozzá.
Az én homokos talajomban még a málnatő is kiszáradt.Egyéb más növényem sem olyan volt mint a természetes csapadékhoz jutott talajban lévő. Az esőt nem pótolja semmi.
A mezőgazdaság szabad ég alatt van!!
Sok sikert a pályázoknak!!

Válasz

Radics Kálmán üzente 11 éve

Csatlakozom Gyarmatiné Barnucz Annuska leveléhez. Nagyon nehéz dolog a mai időjárási viszonyokban szép kertet teremteni. Az anyagi oldala meg horribilis. Locsoláshoz nagyon kevés eső vizet lehet felfogni, össze gyűjteni. Az idei nyár siralmassá tette a veteményeket és vajon mit hoz a jövő év?? A pályázóknak kitartást és sok sikert kívánok.

Válasz

Megyesi Imre üzente 11 éve

Aki ezt kiötlötte és nyilatkozta az a fenti cikkben szerepel. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
A forrást is megjelöltem.

Válasz

Bánfalvi Sándorné üzente 11 éve

normálatlan harcolást.Az kezdjen magával valamit, vagy inkább az orvoosok vele!!!
Szerintem akinek ilyen gondolatai vannak, az csöndben fogjon kapát ,és fárassza le magát!

Nyugalmat és békét, rendezett kerteket!!!!

Válasz

Bánfalvi Sándorné üzente 11 éve

Méghogy "szabadságharccal ".
No azt már ne, hogy még a konyhakerti nyugalmas és életet megszépítő, a családunk életét jobbá tevő tevékenységet bevonjuk a "szabadságharcba"!!!!
KI ötlötte ki ezt a normála

Válasz

Gyarmatiné Barnucz Annuska üzente 11 éve

Sok sikert kívánok a pályázóknak és eredményes verseny zést.

Bár az időjárás fügvénnye a kert és a mezőgazdaság, ha eredményt szeretnénk, hadba kell állni az időjárás kivédésére.

Válasz