Bakó Lászlóné Ilona üzente 11 éve

Üdv mindenkinek! Én is imádom ezt a hagymát. Nagyon finom, kellemes az íze. A gyerekek is szeretik, mert nem erős. Szeletelni is nagyon könnyű, és szépen lehet.
Nemrég én is kaptam Marosvásárhelyi ismerősömtől, magot.El is vetettem, és sajnos egyáltalán nem olyan lett a termés mint amilyennek valójában kellett volna. Érdeklődtem az ismerősömtől, hogy mi lehet az oka. Azt mondta, hogy ha nem a mefelelő összetételű a talaj, akkor a termés teljesen más ízű, és állagú lesz. Nálunk homokos a talaj,és azt nem szereti. Ja és a klíma is más mint Erdélyban. Üdv Icus.

Válasz

KELEMEN MAGDOLNA üzente 11 éve

A héten elrendezem a magot , mivel látom nagy az érdeklődés, ezért úgy gondoltam,hogy Istvánhoz eljuttatom és majd tőle kapjátok meg ! Türelem! üdv. Magdi

Válasz

Ódorné Gyöngyi üzente 11 éve

Kedves Magdi.Megköszönném,ha nekem is küldenél magot.Köszönöm.Gyöngyi

Válasz

Ódorné Gyöngyi üzente 11 éve

Bizony kedvet kaptam én is a KIBÉDI hagymára! Hű,de megkóstolnám!! Finom lehet.

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

http://www.szekelyhon.ro/faluszerte/kibedi-hagymapalantat-kinalnak

Válasz

István Halhóber üzente 11 éve

http://aprod.hu/hirdetes/hagymamag-kibedi-erdelybol-ID7irn.html

Válasz

Barabas Istvan üzente 11 éve

A Kibédi piroshagyma mint a hirneve is igazólya,egyedűl álló kellemes izze tette külőnlegessé,a talajösszetétel,de főleg a termelők odaadó munkája az évszázadok során,kifejtett termelői folytonósság ,szakértelem a titka.

Válasz

Barabas Istvan üzente 11 éve

Marosvásárhely közeli falfakban nagyon finom izzű piroshagymát termesztenek a gazdálkodó családok,a falvak nevét viselik a termesztett piros hagymák,Tekében szészok termeszették i a hires tekei piroshagymát,Marosvécset elhagyva Holtmaros,Disznajó,a hagymák alakja is megkülőmbözteti nem csak a finom ize,a titkot a talaj összetételében,és a termesztők szorgalmába kell keresni,a palántáról termesztett piroshagyma nagyon munkaigényes,sokat térdepelnek az ágyásokba,a nagyüzemi termelési módszerek nam jártak elfogadható eredménnyel,maradt a családi gazdaságok monopoliúma,mivel magról kell vetni melegágyban,majd a fagyok elmúltával palántázni,ez a piroshagyma fajta dukhagymáról nem szaporitható,kidúdázik,magot termel.Ha nem sikerűl magot szerezni akkor a kifejlett csemegehagymát kell tavasszal elűltetni,magot nevelni,hagymát könnyebb beszerezni mivel az országútakon egész éven keresztűl koszorúba fonva házuk előtt árúlják a termelők.....

Válasz

Schvarcz Sándorné üzente 11 éve

Ismerem a kibédi hagymát, mivel 12 éve vettem ott egy szép házikót. Minden nap használom, mivel az áldott jó barátaim bőségesen ellátnak . A Kisalföldön lakom, többször próbáltam palántázni (mivel a kibédiek palántázzák) soha nem volt olyan ízű és minőségű mint a kibédi. Férjemmel kertészek vagyunk és mindig nagyon izgatott mi a titka? Meggyőződésem a talaj és a klíma. A kibédi emberek azon fáradoznak, hogy levédessék. Kívánom, hogy sikerüljön ebbe a bürokratikus világba!

Válasz

KELEMEN MAGDOLNA üzente 11 éve

Kinek,hova kell küldeni a magot ?Megtudom oldani, hisz én magam is termesztem! Erdélyből írok!E-mail címem: mgddi@yahoo.com-ide írhatsz nekem
Tisztelettel Magdi

Válasz

kapusi maria üzente 11 éve

Kibed egy falu neve Erdelyben ,Marosvasarhely es Szovata kozti uton .A kibedi hagyma olyan nallunk mint Magyarorszagon a makoi , csak ez piros .En ugy tudom ,hogy a kibedi hagyma azert olyan finom mert az ottani talaj teszi azza , ezt egy helybeli neni mondta .Egy masik dolog ,nallunk nem lilanak hanem piros hagymanak mondjuk ami nem festi ossze az ember kezet es nagyon finom zamatos
Ha megengeditek egy viccet is hozzafuznek ! Mivel a kibedi emberek piacokra hordjak mar a palanttol kezdve a kesz hagymaig termekeiket ,megkerdi valaki az egyik bacsit :Bacsi maga hova valosi ? Hat kibedi ! A hagyma szagot nem erzi ?
Elnezest kerek ha hosszas voltam .

Válasz

nistor margareta-maria üzente 11 éve

A kovetkezoket tudom irni a hagymarol tapasztalatbol,anyukam szekely volt mindig kaptunk lilahagymat hiaba vetettuk el a magot a hagyma csipos volt,valami van a talajban ott ugy Kibeden mint Marefalvan.Megvalamit irjak ezt is anyukam magyarazta,o itt Maramarosban latott eloszor dughagymat,ok koran elvetettek a hagyma magot es amikor kb.10 cm-es volt ultettek a palantat meg abban az evben fejes hagymajuk volt kiprobaltam es tenyleg ugy volt csak a csipos.Anyatarsam Szovatan lakik Kibed az elso falu toluk o mondta hogy tavasszal arujak a hagyma palantat mint a paradicsom v.paprika palantat.Gondolom valami kevesett tudtam segiteni.

Válasz

nagy lajos üzente 11 éve

A KIBÉDI HAGYMA EGYEDŰL ÁLLÓ ÍZÜ-ZAMATU ÉS AKÁR "ALMAKÉNT" IS FOGYASZTHATÓ -KELLEMES ÍZÉVEL !!

Válasz

Kertesz Maria üzente 11 éve

Kibed Marosvasarhely utan van,nagyon sokan jarnak ott at kocsival,mert a foutvonal ott vezet el,ha Gyergyo vagy Csik iranyaba szeretne utazni.A hagyma koszoruk az utszelen ki vannak rakva eladasra,ugy ahogy a fenti kep is mutatja.Szerintem minden haznal van hagyma ugyhogy ez gondot nerm okozhat.Onnan kapta a nevet hogy igy hivjak a falut ahol termesztik es viszik a kozeli piacokra eladasra.

Válasz

Molnár Erzsébet üzente 11 éve

Ezt találtam, ha valaki magokat szeretne rendelni, itt lehet!
http://www.chilioazis.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=39&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=hu

Válasz

Bohac Margit üzente 11 éve

Kibédi hagyma?
Mit takar ez a név.Lila hagyma, éthagyma?.Mindegy.Szerintem mindegy milyen hagyma, valamennyi jo, az egészség szempontjábol.Rengeteg vitamint hordoz magában.Hát értékesírsuk...!Nem baj szerintem, ha nem kibédi.

Válasz

Andrási Gyuláné üzente 11 éve

Én sem ismerem. Hagymatermesztőtől érdeklődtem, de Ő sem ismeri. Az előző leírásokból ítélve finom lehet. Gondolom bármikor fogyasztva nem bűzlik az ember.

Válasz

schorsch ibolya üzente 11 éve

Sosem hallottam ilyen hagymat szerintem a Balint gazda biztos tud segiteni

Válasz

Molnár Erzsébet üzente 11 éve

Vajon honnan kapta a nevét ez a hagyma, minden esetre ha az finom édeskés lila hagyma, akkor engem is nagyon érdekelne!!!

Válasz

szelepcsényi szidónia üzente 11 éve

Nem tudnátok képet mutatni róla ?

Válasz

Juhász Ferecné Elvira üzente 11 éve

Sose hallottam a hagyma névről,vajon az erdélyi lila hagyma lehet ?

Válasz

Hammerl Klára üzente 11 éve

Més soha nem hallottam erről a hagymáról,de engem is érdekelne

Válasz

Horváth Imrévé üzente 11 éve

Én annyit tudtam segíteni,hogy megosztottam kérésed,hátha valaki tud neked segíteni.
Sok sikert és jó kertészkedést.

Válasz

nagy lajos üzente 11 éve

Ez egy csodálatos CSEMEGE-HAGYMA és nincs utó-illata s almaként is fogyasztható ,mint vitamin bomba is. (kat a google :KIBÉDI HAGYMA .

Válasz

nagy lajos üzente 11 éve

KEDVES ANIKÓ !! Ez egy csodálatos CSEMEGE-HAGVMA ! (katt a GOOGLE -be,hogy kibédi-hagyma és innen kiindúlva már adja az infót !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Lajos!Ennyiben tudtam segíteni.Esetleg Erdélyből itt dolgozó magyarokat lehetne megkérdezni,hogy tudnak-e hozni magot vagy palántát.Vagy egy talpraesett,jó zöldséges is segíthet.
http://www.chilioazis.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=39&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=hu&vmcchk=1&Itemid=1
Még nem hallottam erről a hagymáról csak most öntől,és nagyon felcsigázott,valahonnan megpróbálok szerezni.Amennyiben szerencsém lesz,küldök önnek egy érdeklődő levelet,hogy sikerült-e kapnia,és ha nem,akkor küldenék párat.
Üdvözlettel:Dohóczki Anikó

Válasz

horvath janos üzente 11 éve

Ha tudnám hogy mi az meg probálnék segitteni .Itt Londonban nagyon sok helyen járok ahol vannak virág hagymák és magok.

Válasz

nagy lajos üzente 11 éve

FOGJÚNK ÖSSZE ÉS SEGÍTSŰNK EGYMÁSON ! ( sokszor csak egy infó is elég lenne)

Válasz