[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de a kukoricaföldről szedtük, kizárt, hogy csemegekukorica legyen, he beérik piros lesz a csuta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nálunk igen szép a kukorica ,már főzünk is belőle ,finom csemege .

Válasz

Nagy Tímea üzente 14 éve

Nekem is szép volta kukoricám, de sajnos a legutóbbi nagy vihar szinte mindet elfektette. Nagyon óvatosan próbáltam felállogatni őket több-kevesebb sikerrel. Talán lesz eredménye a fáradozásaimnak,mert nem sárgul. Igaz, ha véletlen kipusztúlna, akkor sem panaszkodhatok, mert már ettünk belőle, sőt raktam is a fagyasztóba /elötte majdnem készre főztem/.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

A csemege kukorica csutkája fehér a takarmányé vörös ez itt csemege.Én is ettem már takarmány kukoricát mikor anyukám kacsát tőmőtt megloptuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilyet bármelyik takarmányboltban lehet kapni. Mi a helyi kisállat kereskedésben vettünk 1kg kukoricát, és azt vetettük. Általában sokkal szebb szokott lenni, mint a csemege, és kevésbé igényes is. Ami beérik, azt meg megeszik a tyúkok.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

Valo igaz a takarmány kukorica is nagyon tinom fözve Sött amikor már be éret szemesen is lehet fözni Valamikor réges rég vagy 50-ével vagy még anál is régebben nálunk az étlapon és minden család étlapján sürün szerepelt A NYÁM este beáztatta másnap fözte már alig vártuk hogy meg föjön Néha ha jok voltunk kaptunk rá egy kis mákot nagyon szerettük DEez már a mult ILUSKAMAMI

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

Valamikor fiatalabb korombban fehér kukoricát öregre darálva a rizsa hejet töltött káposztába tettünk A kert szomszédomék ugycsinálják nagyon finom Aszt nem tudon hogy honan valo étel mejik vidéröl de probáljátok meg NEM rizsát hanem öregre darált fehér kukoricát jo étvágyat ILUSKAMAMI

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

Akkor olyat szeretnék.Egyébként a fehér kukoricát a tyukok nem eszik meg .Szine miatt??????????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Vízigényes, különösen a kelés, virágzás, terméskötődés idején igényel több nedvességet. Ha a július meleg és csapadékos, a kukorica igen jó termést hoz.

Saját tapasztalat, hogy a szomszédunk esőztetővel öntöz bent a sorok között, szinte egész nyáron, ha nem esik az eső. Mindig gyönyörű a kukoricája.
Homokos-löszös talajon, ha tudsz öntözni, szerintem megpróbálhatod. Komposzt, szervestrágya talán javítja a talaj szerkezetét, hogy jobban tartsa a nedvességet. Nálunk trágyázott agyagtalajon kiválóan terem.

A maggal kapcsolatban ki kell ábrándítsak mindenkit. A képen sima takarmánykukorica van a főzővízben. Mi ezt is szeretjük, vetjük is, amikor hüvelykujj vastagságú, akkor csalamádéba tesszük, savanyítani, később főzzük, mint a csemegét, aztán takarmány lesz, ha beérik.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

Én a kukoricát hajasan fözöm vagyis csak a legfelsö levelit veszem le rola anyi vizzet öntök alá hogy el lepje teszek bele sot cukrot igy az ize is jobb a héjábbol csak evés elöttbontomki Akukoricának a haját mind ki szedem és megszáritva egy zacskobban el teszem és télen teát fözök belöle mert viz hajto hatássa van Akukorica héjára gondolok abba fözöm ILUSKAMAMI

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 14 éve

Kedves István!
Igen tudom az időböl van mindenkinek a legkevesebb,és én nem is szeretném rabolni az időt. Nagyon szeretem olvasni a dolgokat, de van amikor besem kapcsolom a számitógépet , abszolut idő hiánya miatt, de a válaszra meg szinte nincs is időm olykor.
Én nem vagyok nagy kertészkedő és az ilyen űltetési dolgokkal meg hadilábon állok.
Mit mikor és hogyan és miért, na ezeket meg élmény szempontjából sem tudom. Na én ezért csak elolvasom. nem haragszom ha nekem csak egyszer-vagy kétszer küldesz ismertetőt,hogy mi történt,és az én rám forditani kivánatos időt lehet másra tölteni,nem haragszom érte ezt én mondom,de ne áldozz rám plussz időt üdv: Deákné Erzsike

Válasz

Kacsala Sándor üzente 14 éve

Csatlakozom Icamamához. Néhány szem vetőmag engem is érdekelne. A növény vízigényéről irj még egy keveset légyszíves. Nálam homokos-löszös talaj van. Szerinted megpróbálhatom?

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

IGEN ILYEN CSEMEGE KUKORICA MAGOT KERESEK AMI A KÉPEN VAN KECSKEMÉTI FEHÉR SAJNOS KIVESZTEM BELÖLEÉVKKEL EZELÖTT CSAK ILYET VETETTEMNAGYON FINOM ÉDES

Válasz