kocsisne ilonka üzente 14 éve

Irénke ajálom neked hogyha más lehetöséged nincs probáld meg csak a visza vágásnál vigyáz ne tul mélyen vágd visza tudod minden növényen van alvo szem ami évekig él ha az megmarad ki fog hajtani d De sebkezelövel kezeld le és még arra ügyelj az öszig vagyis fadyokig meg gyogyuljon Lehet hogy mindjárt tavastal nem hajt ki de adj neki idöt és ne feled el öntözgetni sok sikert a kisérlethez Iluskamami

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

Az elhalt ágakat mind ki lehet vágni bárhol vanak de csak az elhaltakat mert a növény jelzi nem tart rá igényt külömben nem szabad öket metszeni mert ö jelez neked a lényeg az ne legyen sürüre telepitve hogy érje a fény minden oldalrol mert ha nem kap fényt és levegöt megfulad ezért pusztul el A fenyök és a tuják alat mindig legyen alj növényzet vagyis valami virag hovirág ibolya gyöngyvirág mert nen szereti ha csupasz az alja ez csak tanács

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

SZerintem a tü levelüeket magrol nevelik de lehet hogy tévedek a mag a tobozba van szed ki a tobozbol és vesd el nedves homokba a homok legyen mindig nedves ne vizes takard le hogy sötétbe legyen Soká fog ki kelni légy türelmes ahogy meg jelennek a kis növenyek takard ki vidd világos hejre és locsolgasd langyos vizel mig 15-20 centisek nem lesznek ne bánsd ezután ültesd szét de még nem a helyükre ha elérik a megfelelö nagyságot akor rakd a végleges helyére persze nyáron hogy öszig jol megerösödjenek mert ki fagy könyen leveleit permetezd aFenyöfélék szeretik ha permetezik öket Ilusksmsmi

Válasz

Kis Piroska üzente 14 éve

Engem is érdekel a tülevelüek szaporitása. Nekem nem sikerül hogy szaporitsak probáltam homokba is vizbe is

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

A tujákat és a fenyöket metszeni nem szabad csak az elhalt vagy elhani készülö megbarnult ágakat szabad kivágni visza metszeni tilosElveszitik formájukat el sürüsödnek ök maguk alakitják mukukat A töbiröl nem inék mert tökéletes a leirás csak elkell olvasni atanácsot

Válasz

Szekely Gizella üzente 14 éve

Ha blulrol Kezd barnulni a tuja szabad- e metszeni?

Válasz

Királyházi Emilné Móré Tünde üzente 14 éve

A szivvirág fehér vagy rózsa szinü?Az a fajta amit Jézus szivének is neveznek és mindig husvétra nyillikki akár mikorra esik husvét,legalábbis az enyém igen. A fehér nagyon kényes gyér virágot hoz,a levelei is kicsik,de a rózsaszin az erőteljeseb,.több virág van rajta mint a szilva olyan a szára és a virág is ugy áll rajra.A levele nem hasonlit a parlagfüre a virága sem.Remélem tudtam segiteni.Virágzás után leszárad,de a rizómája vagy gyökere benne marad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm, nagyon jó érzés a dicséreted! :)


Fogok még írni másról is. ha valakinek van kérdése írjon üzenetet, hogy mire kíváncsi, aztán sorra veszem, ahogy időm engedi. :) És amit tudok persze. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tűlevél-szaporításról még sosem hallottam. Másikról igen, de inkább szobanövényeknél és pozsgásoknál.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ennek még utánanézek. :)

Válasz

Kisbalázs Andrásné üzente 14 éve

vel ezlőtt rendeltem a Bakkertől un. szívvirágot. Amikor tavaly kihajtott, mindenki azt hitte, hogy parlagfű, pedig a szára igen erős volt és voltak már oldalhajtásai is. Sajnos a férjemnek nem tetszett és kivágta a tövét. A gyökere bennmaradt és újra kihajtott, de már nem úgy néz ki,ahogy előszőr. Több,mint fél méter magas, de nincsenek oldalhajtásai,mint első alkalommal. Mostmár nemengedek hozzányúlni, de állandóan piszkálnak , hogy nem szép. Várható-e még,hogy lesz belőle szívvirág?

Köszönöm: Kisbalázsné

Válasz

beke szende üzente 14 éve

inkabb a tuleveluek szaporitasa erdekelne,hatud valaki errol irjon .kosz

Válasz

Heltovics Józsefné üzente 14 éve

Hasznos dolgokat tudtam meg, kérlek írj még más növényekről is. Nagyon érthetően írod le, ezért külön köszönet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Okos tanácsok .Köszönöm .

Válasz

Hajasné Varga Irén üzente 14 éve

Köszönöm a segítséget, óvatos leszek! Szép napot 4

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm Ilonka, tudod, a kérdéseitekre válaszolva írok sokszor, szóval csak kérdezzetek, legalább felelevenítem a dolgokat.

Irén, ha nagyon visszavágod, nem fog kihajtani. De ősszel próbálhatod valamennyire, lényeg, hogy ne legyen akkor nagy aszály.
Ha vannak új zöld hajtásai, akkor gyökereztető hormonnal dugványokat készíthetsz. Hormont a Mg. üzletben fogsz kapni.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 14 éve

Köszönet hogy irsz rola te mindig tudod mivel kell foglalkozni csak igy tovább

Válasz

Hajasné Varga Irén üzente 14 éve

A fenti képen látható kúszó örökzöld. Ehhez hasonlót szeretnénk új életre keltni. Évekig el volt hanyagolva, és a törzse már nagyon vastag, viszont a "koronája" teljesen ráhajlik a gyalogos útra, Kb 1,5-2 m-re is. Kérdésem: ezeknél a növényeknél alkalmazható-e drasztikus visszavágás. mert ha nem, sajnos az egészet ki kell vágnunk.
Viszont szeretnénk új életet adni neki. Köszönöm :
Irén

Válasz