István Halhóber üzente 6 hónapja

Köszönjük a bejegyzést.

Válasz

M Imre üzente 6 hónapja

Ismét a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről került ki az év fája – a szekszárdi berkenye!

A hajdan népszerű házi berkenye ma már ritkasága miatt természetvédelmi oltalom alatt áll. Akár 300-400 évig is él. Roppant kemény a fája, vízimalmok faszögei, puskatusok és prések orsói készültek belőle. Gyümölcse apró körtére, vadalmára emlékeztet. Pálinkája ínyencség, egykor aranyárban mérték, a királyok főzetének nevezték.

2023 Év Fája a Szekszárdi remete berkenye!

Budapest (2023.október 19.) - A július óta tartó online szavazás végén 5322 szavazattal szerezte meg az Év Fája verseny első helyét a Szekszárdi Remete berkenye. A Hős Fa címet idén a Győrszentiváni tölgyes kapta, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját az újtikosi „Százéves” fűzfa kapta.

A 2010 óta minden évben megszervezett versennyel az Ökotárs Alapítvány a közvetlen környezetünkben élő fákra és általában a természet fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére szeretné felhívni a figyelmet. A versenybe bármely közösség nevezhet egy számára kedves fát vagy facsoportot, amelynek érdekes története van, és amely szerepet játszik a körülötte élők életében. A vetélkedő ma talán aktuálisabb, mint valaha, hiszen az éghajlatváltozás fenyegető árnyékában a korábbinál is fontosabb a településeinket hűtő, árnyékoló fák megőrzése. Idén 21 jelölt indult a versenyen, melyek közül a szakmai zsűri választott ki a 9 döntőst. Ezek közül a közönség online szavazással választotta ki kedvencét július 1. és október 1. között. A fákra összesen 12762 szavazat érkezett.

A győztes Szekszárdi Remete Berkenye környezetét átjárja a szakralitás.
https://evfaja.hu/

Válasz

Székely István üzente 10 éve

Kedves Kati ! Ha a gép megköszönte a szavazást akkor jól csináltál mindent ! Nem értem, mért kérded, hogy a számítógép beállításától függ ? Ha nem köszönte volna meg akkor valamit nem jól csináltál, de azt ki is írta volna, hogy mit kell még beírni. Üdv Pista.

Válasz

Hajdu Palné üzente 10 éve

Kedves István!
A szavazásnál, mikor ki választom a fát, beírom az email címem, be jelölöm hogy elfogadom a szabályt, be írom a szöveget, (amit mutat a gép) és elküldöm. Majd 5-10óra múlva kapok emailben egy linket amire ha rá kattintok ki írja, hogy a szavazatom elfogadták, és köszönik. Lehet, a számítógép beállításától függ?

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 10 éve

igen igy kell!!!.köszönjük!!!

Válasz

Székely István üzente 10 éve

Kedves Katalin és mindenki ! Szavazást a fenti leírásban lehet meg tenni a lap alján piros betűvel írt " Európai Év Fája 2014 " rákattintva, felgördül a versenyben résztvevő országok fája. Itt ki választod Magyarországot, rákattintasz és megjelenik jobboldalt a szavazási lehetőség. Megjegyezném, hogy figyeljünk oda a szavazandó fára, hogy valóban a mi országunk fája. Pontosabban Magyarország a Gödöllői óriás vackorral indul. Jelenleg Magyarország 30215 szavazattal a második helyen, előttünk Bulgária 40554 szavazattal. Én így csináltam, nem tudom,hogy jó-e. A lájkolás az itt nem szavazásnak felel meg szerintem. Ha Én se csináltam volna jól akkor javítsatok ki ! Üdvözlettel Pista.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 10 éve

Köszönöm mindenkinek!!! nem kicsi a cél!!!!

Válasz

Takács Eszter üzente 10 éve

Szavaztam, és bízzunk abban hogy igyekezetünk nem lesz hiába való.:)

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Szavaztam,a lányomnak is elküldtem a linkjét és ő is szavazott

Válasz

Hajdu Palné üzente 10 éve

Szavaztam.

Válasz

Teleki Piroska üzente 10 éve

Szavaztam

Válasz

Gősiné Gacs Katalin üzente 10 éve

Lájkoltam!

Válasz

Gősiné Gacs Katalin üzente 10 éve

Hol lehet szavazni?

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 10 éve

Szavazzatok minnél többen ha lehet!!!

Válasz