Ocskóné Bán Judit üzente 14 éve

Sziasztok!Nekünk is van trombitafolyondárunk,de még mindig nem tudjuk,hol lehetne télen a legideálisabb helyen tartani.Tavaly behoztuk a lakásba,de nagyon meleg volt neki.Hogyan gondozzuk télen?

Válasz

Szücsné Mária üzente 14 éve

Szia Ági!Trombitafolyondár nekem is van,sőt már több a kelleténél,ugyanis a földet elérő ágai is kihajtanak,nem beszélve a tövéről,ami még a gyep alól is folyton bújik elő.Igaz,gyönyörű egész nyáron a zöldje és a virága is elegáns és mutatós,de mindenképp olyan helyre ültess belőle,ahol évekig nem fog gondot okozni,hogy így terebélyesedik.Liliomokat én is gyűjtöttem sok fajtát,de általában "falujárás"közben csere-berélünk egymásközt.Szerintem ez a legegyszerűbb módja.Majd írj róla,hogy sikerült szerezni,ha eljössz,szívesen adok.

Válasz

Zombory Lászlóné Marcsi üzente 14 éve

Szia Ági!
Szerintem leghamarabb liliomhagymát és pünkösdirózsa tövet piacon a nénikéknél kaphatsz. Másik mód valamelyik virágkatalógus /Backer, Siebers/ amiből lehet rendelni és elpostázzák részedre.

Válasz

Havasi Imréné üzente 14 éve

Hol laksz én Fejér és komárom megye határán lakom, ha aközelben laksz nagyon szívesen adok mindegyikből és még sok mást is,ha eltudsz jönni érte.Üdvözlettel Havasi Marika

Válasz

kubai péterné üzente 14 éve

Én a trombitafolyondárt tavasszal ültettem pár éve. Azóta ahol leér a földre a hajtása, mindenhol gyökeret ereszt. A liliomot és a pünkösdi rózsát ilyenkor kell ültetni. A z évelő növényeket általában ősszel jó átültetni. Jó kertészkedést.

Válasz

Negyedi Éva üzente 14 éve

A fehér liliomot most érdemes ültetni, mert akkor tavasszal mér virágzik. Én a szomszéd nénitől kértem, mert üzletben nem kaptam. Jó kertészkedést! Éva

Válasz

csillag márta üzente 14 éve

A trombitafolyondár,ha virágzik nagyon szép,de...kapaszkodó gyökerei vannak és ha felfut a falra vagy a korlátra azt tönkre teszi.Nagyon szemetel és ha arra gondolsz, hogy eleged van már belőle /kb.8 év/ akkor ki se tudod írtani.Tapasztalatból tudom.

Válasz

szitárcsik lajosné üzente 14 éve

Ezeket a virágokat nem szabad venni. Kérni kell a szomszédoktól, mindenki szivesen ad.
Én is adok ha eljössz hozzám.

Válasz

Szűcsné Marika üzente 14 éve

Valószínűleg a folyondárt nem áztatod be kellően, vagy a talajt , a helyet nem szereti, ahova ülteted. Nekem is volt olyan rózsám, ami semmire nem ment, amikor átültettem egy másik helyre, gyönyörűen virágzott. Szerintem a fenti virágokat árudákban keresd. Ott biztosan találsz. További jó kertészkedést. Marika

Válasz

Kacso Maria üzente 14 éve

A hagyomanyos feher liliomat hagymarol szaporitjak osszwl vagy tavaszal szedik szet de lehet kapni szakboltokba is

Válasz

Bartha Józsefné Böbe üzente 14 éve

Liliom próbáld meg ismerősöktől mert az eredeti nem kapható a boltba, a trombitafolyondárt meg kapható a kertészetben és végleges helyre kell ültetni.
Nekem van már több éves és befutotta a pagoda hátulját, nyáron gyönyörű.

Válasz

István Halhóber üzente 14 éve

Szia.

"trombitafolyondárt ültetni,,
Ez érdekes nálam ég a kidobott is életre kell!
Az 5 éve kivet helyén még ,mindig jelentkezik ha eszébe jut.
Ilyen problémát nem hallottam vele kapcsolatba.

A többi növény, ha van piac a közeledbe ott próbálj szerezni nálunk sokan akkor visznek piacra töveket mikor rajta a virág!

Válasz