Takácsné Bagi Márta tuci üzente 14 éve

Kedves Marika Köszönöm a virágokról készült cikkeket, és a fáradságodat, hogy velünk megosztod őket! Üdv Márti

Válasz

faluvégi ilona üzente 14 éve

Köszönöm,nagyon jó tippek.Van amit én is kipróbálok majd.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó nézni a képeidet.

Válasz

Gyömörei Marika üzente 14 éve

Nagyon szépek a virágaid.

Válasz

wittmann jutka üzente 14 éve

Én nem gondoltam volna, hogy a japán aráliát ki lehet vinni a kertbe. Köszi a tippet, biztos kipróbálom.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Nagyon szépen köszönöm az elismerö szavakat, és jó kivánságokat, én hasonló jókat, és örömteli kertészkedést kivánok !

Válasz

Koos Jozsefne üzente 14 éve

Kedves Marika!Most,hogy kezd tavaszodni ujra át olvastam a virágokrol szolo leveled,igazánjo tanácsokat kapunk tőled amiért hálásak is vagyunk.
További jo egészséget acsaládod és növényeid hasznára.Erzsike.

Válasz

Rittgaszerné icu üzente 14 éve

Viragaim nagyobb reszet en kint nyaraltatom a szabadba a teraszon, ugy tapasztaltam nagyon szeretik a kint letet. A teraszunk fedett nem eri kozvetlen nap sutes ez lehet az oka .
Nem perzseli meg a nap a viragok leveleit .Regebben amikor kozvetlen nap sutes erte oket szamtalanszor megegette a deli nap sutes a leveleket.
A nyaron nem volt kint a citrom fa nem is hozott termest az iden.Ha kint van nyaron akkor szokott megajandekozni gyonyoru izletes citrommal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nekem volt már kint az erkélyen, lent az alsó részen,természetesen nem a tűző napon, ficusz benjamin , kora tavasszal, szoktattam ki és csak ősszel hoztam be , gazdagabban hozott leveleket, a kis fácska,most egy bonsajn fácskát akarok kitenni az erkélyre,az is ficus lesz,remélem megmarad .

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

nem akarok senkit becsapni, vagy más virágaival dicsekedni a cikkben szereplö virágok illusztráciok! nem az enyémék., De az én virágjaim is szépek.Üdv.Marika

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

* A banánfa a lakásban tágas helyet igényel, mivel elérheti a 2 méteres magasságot, a levelei pedig széltében az egy métert. Elhelyezhetjük télikertben vagy verandán is. Nyáron kitehetjük a szabadba.
* A sok fényt szereti, a közvetlen napsütést is elviseli, de nyáron a tûzõ nap megperzselheti a fiatalabb leveleket . Ilyenkor a növényt árnyékoljuk vagy tegyük védett helyre. Ha a lakásban a hõmérséklet meghaladja a 21 C fokot, szellõztessünk. Télen a hõmérsékletet nem csökkenhet 18 C fok alá.
* Tavasztól õszig rendszeresen öntözzünk. Télen viszont az öntözést csökkentsük, de a virág földje (még az alsóbb rétegei is) mindig legyen nedves. Melegben a növény leveleit is permetezzük, mert nyirkosan kell tartanunk. Permetezés és a nedves levelek száradása alatt a növényt nem érheti a nap.
* A növekedés idõszakában kéthetente tápoldatozzunk.
* A kisebb növényeket tavasszal ültessük át laza, vízáteresztõ földbe. A nagyobb virágok esetében a talaj felsõ (3-5 cm) rétegeit cseréljük le friss talajra.
* Sarjakról szaporíthatjuk. Az idõsebb növények mellett kifejlõdött sarjakat tavasszal válasszuk le, és ültessük cserépbe.


De ha bemész a google.hu -ba a böngészöbe beirod , hogy banán, ( vagy amit keresel) sok infot találsz!!
Üdv Marika

Válasz

Czollner Mároky Mária üzente 14 éve

Banánfámat télre behoztam 15 fokos hőmérsékletü, világos szobába. Levelei szélein kezdtek elszáradni és végül tönkre mentek, jóforműán csak az 1 méteres törzse maradt meg, félig elszáradt levelekkel.. Mit csináljak vele ? Kifog még hajtani? Ezt azért kérdezem mert néha ha tálcáján keresztül öntözöm tápsóval, felissza és ugy érzem hogy segitségre van szüksége, de hogy azt nem tudom.Ha kapok tanácsot megköszönöm. üdv.Mária

Válasz

Mohl Judit üzente 14 éve

Nagyszerűek a tanácsok, jó lenne még több fajta szobanövényről híreket kapni.
Gyönyörűek a növényeid, látszik értő "gazdájuk" van. Köszönöm Judit

Válasz

Farteljné Klein Irén üzente 14 éve

Köszönöm a tanácsokat, ezek közül nekem egyik sincs, bár van jó néhány dézsásom, már kaptam javaslatot, hogy mit tegyek ki a kertbe, azt hiszem az idén meg fogom próbálni: Irénke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm szépen az egész leirást. nagy hasznát veszem. Üdv. Erzsi

Válasz

pozsgai erika üzente 14 éve

Ha valaki tud kérem segítsen,a broméliám kezd száradni mit csináljak vele?Kerestem már növény katalógusban de nem találtam.

Válasz

Juni Sándorné Éva üzente 14 éve

Köszönöm szépen a hasznos tájékoztatót! Üdv.:Éva.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hasznos dolgokat ,tanácsokat olvastam .Köszönöm .

Válasz

Todorov EMILIA üzente 14 éve

NAGYON SZÉPEK A VIRÁGAID. TAVASSZAL ÉN IS KI TESZEM A VIRÁGAIMAT ÁRNYÉKOS HELYRE. KIÁSOK EGY AKKORA GÖDRÖT AMIBE BELE FÉR CSERÉPPEL EGYÜTT, ÉS LAZÁN HAGYOM KÖRÜLÖTTE AFŐLDET, AZT SZOKTAM JÓL BELOCSOLNI. TESZEK MELLÉ KATÓT, HOGY KI NE DŐLJÖN. ŐSSZEL AKKORÁK, HOGY ALIG TALÁLOK HELYET A SZOBÁBAN. ÜDV. EMILIA

Válasz

Pataki Eszter üzente 14 éve

Nekem sajnos nincs kertem, de erkélyem van. Ott is nagyon jól érzik magukat a növényeim. A redőny igen jó szolgálatot tesz., nem kell a tűző napon lennie a növényeknek. Szépek, erősek lesznek őszre. Nagyon szépek a növényeid.

Válasz

HURTOS GYÖNGYI üzente 14 éve

Le nyűgöznek a virágaid,magam is kitelepítem a verandám virágait tavasszal.Néha a pusztulást mutató cikláment és ibolyát is kirakom árnyékba , lesz ami lesz alapon ,és képzeljétek őszre ontják a virágokat. A ciklámenem szeptember óta folyton virágzik!
További örömteljes virágzást mindenkinek.

Válasz

Zombory Lászlóné Marcsi üzente 14 éve

Igazad van, tavasszal én is amit csak lehet kiteszek a teraszra. Ott van félárnyék és csupa napfény is. Ennek megfelelően válogatom, ki, hogy melyiket hova tegyem.
És valóban nagyon szépen erősödnek kint a szabadban.

Válasz

Nagyné Baranyai Éva üzente 14 éve

Gyönyörüek a virágaid , én is kiteszem a kertbe nyáron és erősödnek , nagyot nőnek ,valóban jót tesz nekik.

Válasz

Juhász Erika üzente 14 éve

Köszönöm a tanácsokat! Én tavasszal félárnyékos helyre, fa alá kiteszem a virágokat és ősszel beviszem. Gyönyörűek lesznek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

gyönyörűek a virágaid.Én is kiteszem tavasszal a teraszra a virágokat, és megszépülnek,de a szobafenyőnek nem tesz jót a terasz

Válasz

Pekality Valéria üzente 14 éve

Köszi a tanácsokat. Sok virágot én is ki szoktam rakni a teraszra, vagy kiültetek a kertbe.

Válasz

beres san dorne üzente 14 éve

Nagyon szépek a virágok nagyon nemértek a virágokhoz jo hogy vagytok sokat tanulok tőletek Béresné

Válasz

Várady Attila üzente 14 éve

Mi is a szobanövényeink 3/4-ed részét a fagyok elmúltával ,vagyis,ha az átlag
hőmérsklet a napi átlag 15 C. fokot eléri kiültetjük a házunk előkertjébe és ott vannak egészen ősz közepéig.Nagyon gyönyörűek és szépen megerősödnek akkorára.
Tényleg meghálálják a természetes környezetet és gondoskodást.

Válasz

Kalóczkai Zsuzsa üzente 14 éve

gyönyörüek,gratulálok hozzá,én is kirakom nyáron az összes szobanévnyemet a kertbe.

Válasz

Kiszely Gyuláné üzente 14 éve

Köszönöm a jótanácsokat. Én is nyaraltatni szoktam a szobanövényeime és meghálálják mert télen is nagyon szépen viritanak és hozzák a virágokat.

Válasz

Szalai Tamásné üzente 14 éve

KÖSZ A TANÁCSOKAT ! ÉN IS KISZOKTAM RAKNI A TERASZRA AMIT LEHET!

Válasz

Géró Nelly üzente 14 éve

Sajnos én már nagyon ráfizettem, mondták, hogy nyugodtan kint lehet hagyni a teraszon, aztán nagyon rövid időn belül tönkrement a növény. Ilyenkor mindig nagyon rossz érzésem volt, hogy egy élőlény elpusztult, ami ráadásul kedves is volt nekem.

Válasz

Mohácsi Jánosné Éva üzente 14 éve

Javaslom -ha tetszik a sziklakert, érdemes kipróbálni, nagyon sok fajta sziklanövény van, amelyik szárazságtürő és talajban sem válogatós.
Hasonló megfontolásból én is épitettem egyet,

Válasz

Mohácsi Jánosné Éva üzente 14 éve

Nagyon szépek a növények, különösrn a japán arália tetszett. az meglepett, hogy akár télen is maradhat a teraszon, én nem mertem volna kinthagyni.
Bár én is megfogadtam már, hogy ősszel egy-két növényt, amelyik nem fér be a lakásba,- kint felejtem-, de aztán mégis vagy megkönyörülök rajtuk és egy-egy kisebb butor megy inkább a padlásra, vagy meglepem vele valamelyik ismerőst, akinek van még helye. Ő akár örül is egy-egy szépen gonozott növénynek.
Nagy örömet okoztak a bemutatott növények.
Éva

Válasz

Bacsáné Zsuzsa üzente 14 éve

Nagyon hasznos tanácsok

Válasz

Czinder Gabriella üzente 14 éve

Köszi az ismertetőt, mindig tanul az ember. És tudok tanácsot adni a kerttel rendelkező gyerekeimnek is! Ez már megéri... Nagyon tetszik nekem ez a klub, sok okos dolgot tanulhatok.

Válasz

hericz jozsefne üzente 14 éve

Köszönöm hogy bemutattad a Gardeniát,. Pár éve nekem is volt, de nem tudtam jól kezelni. Most sok mindent megtudtam erröl a gyönyörű növényről. Köszi.
Üdv: Katalin

Válasz

Gergely Zsuzsanna üzente 14 éve

Köszönöm!nagyon sok jó dolgot megtudtam a virágok gondozásáról.

Válasz

gasparikné Hegyi Anna üzente 14 éve

Nagy élmény volt számomra olvasni sok kedvenc virágomról , hogyan is gondoskodhatok róluk a legjobban. Köszönöm.Gratulálok a szép sorozatról.

Válasz

Orbán Frigyesné üzente 14 éve

Ehhez csak gratulálni tudok.Csodálatosak!!!
A virágok is meghálálják ha gondozva vannak.
Ők is érző lények mint az ember.Sajnálom ,hogy nekem egynyári virágomból van a több.De sajnos a talaj annyira homokos felénk,hogy csak a szárazságot tűrő növéyek maradnak meg inkább.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marika kösz a tájékosztatást ,remélem még tanitod azokat akik még nem anyira értenek a virágokhoz mint ahogy én is csak tanulok töled további szép napot kösz Zsozsó

Válasz

Gucziné Éva üzente 14 éve

Köszönöm sokat tanultam belőle,igaz nekem nincs ilyen virágom.Borostyánt szerettem volna venni ,de az eladó azt mondta ,hogy szobai nővény,és télére bekel vinni a lakásba.Azt szeretném kérdezni,hogy ebből a nővényből van kinti,és szobai?Üdv:Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm szépen, okosodtam töle. Puszi Zsóka

Válasz

Elek Mihályné Kis Erzsébet üzente 14 éve

Szia Marika! Köszönöm szépen a tájékoztatást. Az én gardénia bokrom már binbos. Puszi Erzsike

Válasz

molnar magda üzente 14 éve

marikam sokat tanultam belole.koszi.magdi

Válasz