Szűcs Ildikó üzente 13 éve

EGY DIÓNYI VAJ , 2 EVŐKANÁL LISZT,EGY KIS FEJ HAGYMA, 1EVŐKANÁL CUKOR, PICI SÓ ÉS 2 CSOKOR KAPOR. 1DL TEJSZIN.
Rántást csinálok a vajból és a liszből a hagymát / leszoktam reszelni hogy ne legyen olyan darabos sajt reszelőn/,kaport összevágom apróra és hozzá rakom,és fel engedem tejszinnel,a cukort rád bizom milyen édesen szereted. Jó étvágyat!

Válasz

Mohl Judit üzente 14 éve

Valóban nagyon szép és főleg finom a kapor. Lefagyasztva is megőrzi a zamatát.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

Én is nagyon szeretem a kapor szószt szoktam eltenni a fagyasztóba apróra vágva csavaros üvegbe, így télen is terítékre kerül .üdv mindekinek Ilus

Válasz

bironé klaresz üzente 14 éve

Szia Ildiko ! Szivesen kiprobalnam, ha leirnad a receptjet.

Válasz

Szűcs Ildikó üzente 14 éve

Én a kapor szószért vagyok oda !!!

Válasz

bironé klaresz üzente 14 éve

Olvasom a cikket, es amulok bamulok, mi mindenre lehet hasznalni a kaprot. En a kovaszos uborkat, a kapros turos belest, a tokfozeleket es a majas hurhat tudtam.De a csigairtast el nem tudom kepzelni. kaprom is van boven,de csigam annal tobb.

Válasz

Nahalkóné Baraksó Mária üzente 14 éve

Nagyon tetszik a cikk, valóban igaz minden sora. Nekünk is van a kertünkben mindig kapor, tulajdonképpen 'csak' egyszer kell vetnünk és ezt követően mindig lesz. Magot is szedtem már meg, igy másnak is tudtam adni. Száritva is tettem már el, vagy éppen a fagyasztóba, kinek-kinek hogy jobb. Mi például imádjuk a kovászos uborkát és ameddig csak lehet készitjük is.

Válasz

Lovász Borbála üzente 14 éve

Köszönöm a jó tanácsot,nagyon finom a kapros túros pite ajánlom azoknak akik a túros ételeket szeretik.

Válasz

nemeti hildegard üzente 14 éve

ami csladunk is nagyon szeretia kapros dolgokat,mindenkinektudomajanlani

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Köszönöm nektek a jó tanácsot!!!

Válasz

Ihász Éva üzente 14 éve

A kapormártás a kedvecem krumplival .Télre is fagyasztok le.

Válasz

joó gizella üzente 14 éve

kapros túrós lepényt süssetek, itt küldöm a racaptet,egyszerü kelt tésztát dagasztunk, újjnyi vastagra kinyujtjuk,úgy tesszük a tepsibe.kb. fél kg tórót bekeverünk 1 tojás.3 kanál tejföl, izlés szerint kaporral ezt csk rákenjük a tésztára, és mehet a sütőe. izlás szerint jehet sósan is készíteni meg édesen

Válasz

joó gizella üzente 14 éve

A meztelen csigákat sóval beszórom ,meg amerre mennek, meg lehet látni ezüstös csíkot hagynak maguk után , oda többet nem mennek ,de vigyézni kell a növények ne kapjanak a sóból, mert azt ők sem szeretik

Válasz

joó gizella üzente 14 éve

az a jó a kapor növényben hogy csak egyszer kell vetni, utána kiszóródik a magja,és évről evre kel , peresze még ott is ahol nem kellene , de könnyü kiirani.Május vége felé amikor még nem jön a magja ,akkor szoktam felhúzkodni, a fagyasztóba rakni ,még azt is amit az uborka eltevéséhez használok, mert lagtöbbször mire az uborka eltevésére sor kerül a kapor megöregszik.

Válasz

Almási Etelka üzente 14 éve

nem tudom ki talalta ki hogy jo a meztelen csigak ellen,mert az en kertemben van kapor is es meztelen csiga is boven.Mi nagyon szeretjuk a kapor magjat teanak ,evente 3 4 liter magot is megfozok..Kicsit tovabb kel fozni mint a tobbi teat Eta

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sőt! Készítettem már kaporszószt is.Igaz én ettem meg a cicákkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én szeretem a kaprot zöldbablevesbe, kovászos uborkával, tökfőzelékkel, túrós sütikbe és a kertünkben is szokott lenni.

Válasz

Nagy Erzsébet üzente 14 éve

Vékony Tündétől kérném a kapros lepény receptjét. Megnézem , te hogy csinálod.Én anyósomtól tanultam. Kőt tésztalap közzé jó vastagon szórom a felvágott zöld kaprot, amit enyhén sózok.Ez egy egyszerű változat. Köszönöm Tünde a receptet !

Válasz

Nagy Erzsébet üzente 14 éve

Kaporból van bőségesen a mi kertünkben is.Egyik évben egy sort vetettünk belőle, másik évben megsokszorozódott. Gyenge korában kapros lepényt sütök, télen a magja teának is finom. Vegyes gyógynövényből készítem a teát és egy kis kapor maggal is ízesítem. A zsenge kaprot elszoktam tenni télire a fagyasztóba. Töltött káposztához is használom , nagyon szeretjük.
Kedves Ági! A kapormagot ajánlom vastagon szórni a földbe , nem egyenként.Üdv Erzsike

Válasz

Gáspár Győzőné üzente 14 éve

Csak szórd szét a magot akár ősszel, ki kell az magától is.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Én hiába ültetek,nem tudom miért de nem kel ki? Már annyiszor próbálkoztam ,de hiába.Ha valaki tud segíteni kérem őt,segítsen nekem mit kel csinálnom,hogy legyen kaprom!!

Köszönöm,Bné Ági

Válasz

Viczena Imre üzente 14 éve

Ezt nagyon jó ötletnek tartom, ki fogom próbálni, mert az unokáméknál rengeteg a meztelen csiga. Köszönöm a tippet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szeretem a kaport,savanyúságban, tökfőzelékben és imádom a kaporszószt is hús
mellé,főleg tavasszal,amikor még gyenge,akkor szoktam lefagyasztani.

Válasz

SZANTO MARIA üzente 14 éve

Nálam minden évben rengeteg kapor van a kertben: Kapáláskor nagy részét kikapálom, másképp nem férek tőle. Meghagyok itt-ott pár szálat, olyan helyen, ahol nincs annyira útban. Azt hagyom felmagzani, elhull a magja, a következő évben újra rengeteg lesz belőle. A kert hátulsó részében nem volt kaprom. Két éve kikelt egy szál. A krumpli közt meghagytam. Tavaly már ott is sok volt belőle.

Válasz

Huszár Gézáné Etelka üzente 14 éve

Igen a kapor egy nagyon sokoldalúan felhasználható fűszernövény. Én még télen sem tudom elképzelni a mirelitből készűlt zöldborsó levest, sőt még a húsleveshez is szoktam mindig tenni, a petrezselyemzőlddel együtt. Lehet hogy sokkaknak kicsit furán hangzik, de én ajánlanám hogy legalább egyszer próbáljátok ki. Lehet egy tarhonyaleves, lebbencsleves, vagy bármi, amihez a petrezselyem zőldet szoktuk használni. A környezetemben is furán hallgatták ezt a szokásomat, de miután kipróbálták, ők sem hagyják ki a levesből.

Válasz

sors márta üzente 14 éve

köszönöm sors márta

Válasz

Szerőczei Lórántné Éva üzente 14 éve

Kedves MIci!
Légy szíves írd le a kaporszósz receptjét!
Köszi: Évi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én minden évben vetek kaprot, és a savanyúság mellett nagyon finom kapros lepényt szoktam sütni. Ha valakit érdekel a recept, szívesen megírom. Nagyon egyszerű.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nekem legjobban a kapros túróval töltött rántott csirkemell izlik!!!

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat.
Nekem is magától terem a kapor, illetve elszórja a magját, mikor én vetem alig van belőle, és valóban ha kikel aztán eltünik.
Vajon miért?????

Üdv Ili.

Válasz

Kenézlőiné Mihály Klára üzente 14 éve

Nálunk saját magától terem a kapor, illetve elszórja a magját és újra kikel. Nagy becsben van, mert kedvencünk, szárítva is mindig van a fűszerek között, de lefagyasztani is szoktam, mert a tökfőzeléket is szeretjük, meg a szószt is húsételek mellé.
Ám próbálkoztam már azzal, hogy vetek magot, kikel nagy örömömre, aztán eltűnik az egész. Nem tudom, mi lehet az oka.

Válasz

Korcz Mici üzente 14 éve

Hááát, még a kaporszósz! Kissé lepirított tört krumplival, főtt tojással!

Válasz

lukacs marta üzente 14 éve

kapor magva szaritva nagyon jo hasmenes eseten tejanak elkeszive fogyasztani

Válasz