Gyömörei Marika üzente 13 éve

Mi minden esetben be fújjuk aeroszolos riasztóval és ha mégis találunk kullancsot főleg unokáimban akkor az orvoshoz visszük el őket,mert szakértők lévén ügyesebben ki veszik mint mi!!! Sajnos nálunk a lányomat is nagyon szeretik ezért már azóta óvatosabbak vagyunk mégis előfordult,hogy az unokámba is bele ment ráadásul a játszó téren tehát nem csak az erdőben való séta után kell át nézni,hanem minden ilyen esetben is!!!

Válasz

fülöpné budai Tünde üzente 14 éve

én úgy tudtam,hogy a kullancsot minél elöbb ki kell szedni,még ha beszakad is a feje mert a méreg a potrohában van.Te azt írod hogy ne próbáljuk tekergetni.Miért?

Válasz

Pernye Lászlóné üzente 14 éve

Én is szeretnék pár szót a kullancsról írni. Mióta elmaradt a menses, azóta kb. 10 kullancs volt bennem, amit szerencsésen ki vett az orvos. Nagyon félek és az idén szeretném beoltatni magam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm a hasznos tippeket, főként, hogy a tévhiteket is segített eloszlatni.

Válasz

Tar Timea üzente 14 éve

nekem még sose sikerül tazzal a csipesszel kiszedni a kullancsot. De a kullancsriasztó szerek beváltak

Válasz

Rusznyák Enikő üzente 14 éve

Hát én ezeket már mind tudtam , de most biztos vagyok benne h igazak a dolgok.:):P

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm az írást. Most már jobban odafigyelek, ha a kertbe megyünk.

Válasz

Miltaller Judit üzente 14 éve

Teljesen egyetértek azzal, hogy a kullancsok egész évben támadnak. Pár évvel ezelőtt karácsonyra vettünk egy szép nagy hosszú-tűlevelü feketefenyőt (köznyelven lucfenyőt). Feldiszítettük, s mivel elég terebélyes volt én szépen bementem az ágak közé is a diszekkel. Az ünnepek eltelvétel mentem dolgozni (akkor a neurológián dolgoztam), s valamit éreztem a nyakamon. Először azt hittem, hogy a reggeliből esett oda egy kis morzsa, de nem tudtam letörölni. Szóltam az orvosnak nézze már meg mi van nekem a nyakamon (elöl a sótartó mélyedésben). Egy darabíg nézte, nézte, majd odahívott egy másik orvost is, s egy injectios tűvel emelték ki az akkor még nem fel nem ismert micsodát. Aztán szépen nagyítóval megnéztük és akkor láttuk, hogy egy "aranyos" kis kullancs volt. Csodálkoztunk is, hogy honnan szereztem ilyenkor télvíz idején, mert a hideget sem nagyon bírja. Hát aztán kiderítettük, hogy csakis a fáról mászhatott rám, mivel a meleg szobában szépen felébredt, én meg éppen a közelében voltam, így szedtem össze. Szerencsére semmi bajom nem lett, de én hiszek a Polybe nevü gyógyszer illatanyagában, amit bizonyára nagyon utál. Gombaszedés előtt 2 nappal beveszek 1-1 tablettát, aztán mehetek is az erdőbe. Rendszeresen járok Kékesre asthmám miatt, de oda sprayt viszek, de még ott sem szedtem össze egyszer sem. Lehetséges, hogy a véremet nem is szereti, mert a szunyog sem csíp meg, csak rámszáll, aztán elrepül.
Igazán jó, aktualis téma került most megvitatásra. Köszönjük

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Köszönjük a tanulságos , élet adta tapasztalatot, hogy megosztottad velünk ezt!!
örülök, hogy mégis sikerült a gyógyulás!!! További szépet az egész családnak!!

Válasz

Huszár Gézáné Etelka üzente 14 éve

Engem ettől a témától már a hideg ráz(Bocsánat ezért a mondatért), mert amit mi átéltünk már a fertőzött kullancs csipés miatt az embertelen szenvedés.15. éves lányom hajas fejbőrébe ment a kullancs, ezért mégcsak észre sem vettük. A tünetek hetek hónapok múlva jelentkeztek, de sajnos akkor még a "tudós professzorok" sem gyanítottak semmit. Ennek következtében félre kezelték a lányomat, ő folyamatosan egyre rosszabbúl lett, már a bénulásos folyamatok érték el, fél, egy órára. beszélni sem tudott olyankor, sem megmozdúlni. A haja folyamatosan tenyérnyi foltban kihúllott, a bal arca elsorvadt és a bal szem látóideg kötege összezsugorodott, emiatt semmit nem lát a bal szemére. Egyetlen egy orvos vette komolyan a helyzetet, azóta is áldom a nevét, neki köszönhetem a lányom életét: Megállapitotta : autóimmunná vált a szervezete, majd kiderűlt az is hogy a kullancstól.Nagyon hosszadalmas volt a kezelése, de senkinek nem kívánom ezt az érzést anya létemre, hogy tehetetlenűl járni az országot, Szeged, Debrecen, Budapest Bécs, Berlin és küzdeni a gyermeke életéért. Sikerrel megállt a folyamat 2.év aktív kezelés és sok utókezelés. Ez a LYME.kor (ami állitolag gyógyitható, bár akkor még ez nem egészen volt igaz) Most 36 éves 3 gyönyörű gyermek édesanyja, egy szerető férjjel. A Büszkeségeim!! Remélem nem veszitek rossz néven hogy ezt írtam , de a kullancsok hallatán azóta is rosszúllét kerűlget. üdv mindenkinek, és nagyon vigyázzatok mert az egyik legalattomosabb dolog!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Számomra nagyon hasznos volt ez a cikk,mivel a mecsek lábánállakom.Itt különösen nagy a veszély

Válasz

Andáné Éva üzente 14 éve

valóban jó téma, mert időszerű!
nem jó módszert használsz az eltávolításra, már kapható kutyás boltokban egy speciális csipesz + a fertőtlenítés, az idő stb. ez igy tökéletes.
tulajdonképpen az idő is csak másodlagos, igaz a hamarabb eltávolítás az biztos jobb. az a lényeg, hogy fertőzött volt-e a bitang állat, mert nem mind az hála az égnek.
azt viszont bizton állíthatom, hogy egyéb jótulajdonságai mellett a fokhagymaillat(szeretem) távoltartja a kullancsot. lovaglások alkalmával szereztünk ilyen tapasztalatot, ezután már a lovakat is etettük vele, és működött(1gerezd/nap elegendő védelem)

Válasz

Juhász Sándorné Teca üzente 14 éve

Nagyon tudom értékelní, az ilyen jellegű tudósításokat. Nagyon hasznosak. Köszönöm szépen, Juhász Sándorné.

Válasz

Eszes Zoltán üzente 14 éve

Jó téma! Nem figyelünk eléggé! Én tavaly 3 kullancsot szedtem ki magamból és szerencsére nem lett semmi bajom, de lehetett volna. Ha pár órán belül kiszedjük őket a bőrből, akkor még nem engedi be a nedveit és így nem is fertőz. Ebben tényleg van valami Én egyszerűen két körmöm közé fogva állandó húzással szedem ki és sikeresen a beragadt kullancsot. Tehát a hüvelyk és gyűrűs ujjal, illetve körmökkel fogom a testét és olyan erővel húzom, hogy a bőr megemelkedjen. Előbb-utóbb engedni fog, ha növelem az erőt. Nagyon sokat szedtem már ki magamból és kiránduló gyerekekből. Egyetlen egyszer szakadt be egynek a feje, de azt tűvel kiszedtem, mint egy tüskét és utána fertőtlenítettem a helyét. Szerencsére még mindegyik időben történt és nem volt fertőzés. A lényeg, hogy minden este ellenőrizni kell a testet, mert bárhol rákerülhet az emberre és állatra a kullancs!! Mindenhol ott vannak kisebb-nagyobb létszámban. Saját, gondozott udvaromban is találtam már kullancsot.

Válasz

Szebellédi Edit Katalin üzente 14 éve

Az ecetes dologgal dolgozom én is, a kutyákból macskákból is ez segítségégével fertötlenítem le akiszedett kullancs helyét, a helyén pici sebhely keltkezik de beszárad, s az állatoknak sincs kutya baja sem.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Köszönöm a jó tanácsokat! Sajnos bennem is volt kullancs,nem szeretem,a Mátrában voltunk,4 db-ot szedtek ki belőlem!!Mindig nézzétek meg kirándulás után magatokat!

Válasz

Balázs Istvánné üzente 14 éve

Sajnos engem is megtalál a kullancs irtózom tőle, de ebben az évben nem ülök
a fübe mert tavaly biztos, hogy úgy került rám.

Válasz

S Csicsi üzente 14 éve

Pfújj! Utálom a kullancsokat!

Válasz

Blaskó József üzente 14 éve

Nem a vérre megy a kullancs és a szunyog sem A tested szénmonokszidot bocsát ki és ők azt erzékelik A börődön már csak a megfelelő eret keresik.Az biztos,hogy valakit jobban szeretnek de a vércsoport nem befojásolja öket.

Válasz

Rácz Józsefné Eszter üzente 14 éve

Végig olvastam a hozzá szólókat.Én ehez csak annyit tudok hozzá fűzni,hogy régen nem volt semijen spré stb.. De volt ECET.. Bizony!! Be dörzsölték magukat,és úgy mentek ki a kertbe,és az erdőbe. Mi is,és soha nem kaptunk kullancsot,de a szunnyog se szált ránk,meg a bogarak stb....Hiszen erős szúrós szaga van az ecetnek. Nagyon jó a 20% os ecet.Én pedig erdő mellett nőttem fel. De viszont hallottam olyat is hogy sót visznek magukkal és ha beléjük megy a kullancs,sóval dörzsölik be,és úgy könnyen ki jön. Mi ezt nem próbáltuk,de a jó erős ecet,az igen!!!

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 14 éve

Szerintem a kullancsok is mint a szúnyogok a vérre mennek, nem vagyok szerencsés ember. Engemet mert a vérem O-ás, igy megtalál a méhecske, a bolha a kullancs, a szúnyog ,tehát ezek már megkóstolták az én véremet és szeretnek,ugyhogy nem bujhatok el előlük. Mivel nekem is van kiskert igy gyakran ellenörzöm magamat. Valószinű az izzadság is számit ezeknek a rovaroknak,de mindenképpen jó ha van az embernél ezekre valamilyen elsősegély dolog.

Válasz

Perei Zsuzsa üzente 14 éve

Annyit szeretnék a kullancsokról még írni,mert eddig még nem tudtam megfejteni ,hogy van az,hogy laktam hegyvidéken,nagyon szép helyen,rengeteget kirándultunk én soha nem szedtem össze kullancsot,viszont akár melyik rokonommal ,testvéremmel /mind Alföldi emberek / ezért imádtunk kirándulni biztos volt , hogy este mindíg találtunk valaki be ,néha többet is egy emberben a kullancsból.Ugyan azon a helyen jártunk,,sőt én nem is kentem magam semmivel mielőtt elindultunk.Hogy mitől lehet ez ?

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

A kérdés nagyon jó!!hogy miért nem alkalmazzák azt a szert, vagy miért nem gyártják?Talán azért, mert a többi bogarat is elpusztitanák vele, ami hasznos lenne, vagy mert a gyógyszergyártok nem tudnák eladni az ö készitményeiket!!

Válasz

Bernathné julianna üzente 14 éve

Jó a figyelmeztetés !!! én is nagyon félek a kullancsoktól de néha meg felejtkezük,és nem figyelünkeléggé .

Válasz

Tóth László üzente 14 éve

Szerintem is nagyon jó a cikk, csak én sem értem, hogy miért nem
használják ellene a szert, amit kikisérleteztek!

Válasz

Blaskó József üzente 14 éve

Azt tudjátok,hogy a kullancs 18 évig is el él ugy,hogy nem téplálkozik? Igazi tulélő ugy hogy vigyázzon mindenki. Egyet nemértek a magyarok feltaláltak előállitottak egy szert ami elpusztitja öket a villágon nekünk sikerült előszőr De nem alkalmazzák ellenük De mért? Amugy tényleg jó a cikk.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 14 éve

Nagyon szivessen! Tavasz van , s ezek az állatok is most ébredeznek vigyázzni kell!! Gyógyszerárban van spay az nagyon jó és a zárt ruha , cipö az erdei kirándulásokhoz!!

Válasz

Márk Brigitta üzente 14 éve

Ez számomra hasznos infó! köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bibliaolvasóként vallom,hogy a szeretet kiűzi a félelmet!Mivel szeretem Istent s embertérsaimat,védve vagyok minden nyavalyától.Akkor van félnivalóm,ha valamiben áthágom Isten parancsait,mert akkor védtelenné válok!Ezért lehet,hogy sokan megmosolyognak,de nem baj,nálam működik a dolog!Ki lehet próbálni meg lehet térni a bűnös életvitelből,s új Istennek tetsző életet élni,akkor lehet megtapasztalni az igéretet,hogy ..."el nem távozom tőled..."..."veletek vagyok a vlág végezetéig"!Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marika!
Csatlakozom, az előttem szólóhoz! Nagyon hasznos ez a cikk!
A Lyme-kor:10 éve sajnos megállapították nálam.A csipést követően úgy 1 hónap múlva jelentkeztek a tünetek.Semmi viszketés, fájdalom, csak vörös foltok.Nagyon erős antibiotikumokat kaptam.Remélem nem lesz még utóhatása.Bár, állítólag sok -sok év után is lehet.Izületi problémám előtte is volt. A vérvizsgálat, a kezelés után már nem mutatta ki a kórokozót.A saját kertemben "ragadt "rám.
Üdv:Babi

Válasz

Takácsné Bagi Márta tuci üzente 14 éve

Marika! Nagyon hasznos a kullancsról szóló cikk. Én félek tőlük, többször volt is bennem, még szerencsém volt, következménnyel nem járt Üdv: Márti

Válasz