Kertészkedés: Ismerjük meg jobban mindennapi ételeink alapanyagait!!!

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ismerjük meg jobban mindennapi ételeink alapanyagait!!!

ALMA

Kép

Története

Az állítólag a Kaukázus lejtőiről származó gyümölcs kihasználta a két jégkorszak közötti felmelegedést, és így jutott el Közép-Európába: ezt bizonyítják azok az almafa-maradványok, amelyeket a neolitikumban épült falvak ásatásakor találtak Svájcban és Észak-Olaszországban. Már a görögök nemesítettek több fajtát (Cato hetet jegyzett fel), a rómaiak pedig jó harmincat ismertek, és ezeket el is terjesztették Európa nagy részén. A XVI. század végén Olivier de Serres, a nagy mezőgazdász több mint ötven fajtát különböztetett meg. Manapság száznál is több létezik, de a piacon ebből csak mintegy harmincat találhatunk meg, amelyeket fokozatosan nemesítettek ki zamatuk, ellenálló képességük, gyümölcshozamuk és szállítási tulajdonságaik miatt.

Hogyan válasszunk?

Válasszunk mindig feszes, sima héjú gyümölcsöt! Minden további szempont az ízlés és az elkészítési mód függvénye: hagyjuk, hogy elvarázsoljon bennünket a ranett jellegzetes illata, a Granny Smith ropogós, savanykás húsa, a Golden omlós édessége.

Hogyan tároljuk?

Az alma kiválóan tárolható a gyümölcsös kosárban vagy tálban, de azért arra figyeljünk, hogy ne tartsuk túlfűtött helységben, mert csak így őrzi meg finom zamatát.
Hogyan készítsük elő?
Néhány konyhai eszköz megkönnyíti az életünket: a hámozókés segítségével könnyen eltávolíthatjuk a héját; de ne feledkezzünk meg az almacsutka-eltávolítóról, és arról az eszközről sem, amely négybe vágja az almát úgy, hogy a csutkáját egyben megtartja.

Hogyan főzzük?

Ha sült almát készítünk, a gyümölcsöt mindenképpen egy szelet pirítósra, szendvicskenyérre vagy kalácsra tegyük: a rögtönzött talapzat finoman magába szívja a sülés során keletkező zamatos levet…

Néhány praktika

Az almák szétrepedését úgy tudjuk elkerülni, ha körbehasítjuk a héját a tetejétől 2 centire. A köretnek szánt alma finomabb, ha meglocsoljuk egy kis calvados-szal (almapálinka) vagy almaborral. Ha negyedekbe vágott almát szeretnénk serpenyőben sütni, a gyümölcs húsa úgy lesz puhább, ha két órán át hűtőszekrényben előhűtjük. A hámozás során keletkező héj megszárítva, száraz helyen befőttes üvegben tárolva gyümölcsteáinkat illatosítja, ráadásul enyhe nyugtató hatással is bír.

Felhasználási javaslat

Alma-alapú töltelék Néhány ranett almát vágjunk kockára, futtassuk meg vajon 1 vöröshagymával és 3 apróra vágott salott hagymával, keverjük el egy kis áztatott kenyérmorzsával, tojással, 1 bögre borjú- és sertéshússal, egy csipet reszelt narancshéjjal és kevés friss reszelt gyömbérrel. Töltsünk meg vele egy libát vagy egy kacsát. Köretnek természetesen sült almát ajánlunk! Ízletesebbé teszi a sertés- és vaddisznósültet. Hámozás nélkül, félbe vágva tegyük a gyümölcsöket a tepsibe a sütési idő felénél. A kevert salátának nagyszerű ízt kölcsönöz bármilyen kockára vágott alma endíviával és római salátával vegyítve. A kitűnő zamatot fokozhatjuk dióval, mogyoróval és rákocskákkal! Tatin néni tortája 5 hámozott, felnegyedelt almát karamellizálódásig süssünk tortaformában 12 dkg vajjal és 15 dkg cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd vajas tésztával fedjük be, és süssük sütőben 220 fokon (7-8-as fokozat), 20 percig. Végül öntsük ki a formából oly módon, hogy az alma kerüljön felülre! Almás táskák A Tatin-tortához hasonlóan sült és kihűtött almát csomagoljunk rétestésztába, amelyet olvasztott vajjal locsolunk meg. Két percre tegyük sütőbe. A kész sütemény ropogós és arany színű

Miért ne?

Almachips Készítsük hámozott, és nagyon finom szeletekre (2 mm-esre) vágott Granny Smith almafajtából. Tegyük enyhén kiolajozott tepsibe, és 2 és fél órán át süssük a sütőben 80-90 fokon. Ezután forgassuk meg, és szárítsuk még fél órát!
Ismerjük meg jobban!
Az alma nagyon sokrétű gyümölcs, és a róla kialakult hagyományos kép mögött hihetetlen sokszínűség rejlik. A Reine des Reinettes (ranett alma) egész évben csábít illatával, de augusztus végétől október végéig uralkodik igazán. A ranett családjához tartozó Boskoop Szépe és a Grise du Canada rücskös héja alatt rusztikus hangulatot idéző zamatos hús rejlik. És ne feledjük a kétszínű almák nagy családját: Elstar, Gala, Jonagold, Idared, Melrose, Fuji. Az alma sok jótékony tulajdonsággal rendelkezik: - állítólag nyugtató hatása van, főleg, ha este fogyasztjuk, - jót tesz a fogaknak: ha almát ropogtatunk, édesség nassolása helyett, megelőzhetjük a fogszuvasodást - gyümölcstea formájában hatásos a megfázás és a tüdőgyulladás ellen Egyébként pedig, ahogyan az ismert közmondás szól: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!”

Élelmezési ismeretek

A sokszínű, sokféle alma egész évben hozzáférhető. Dietetikai jellemzői révén megérdemli, hogy táplálkozásunk alapgyümölcse legyen. Energiatartalma mérsékelt (54 kcal/100 g), így ideális a kisebb éhségrohamok csillapítására, ráadásul a tökéletesen tolerált rostoknak köszönhetően kíméletesen szabályozza az emésztést. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, így része a kiegyensúlyozott táplálkozásnak is. Ezen kívül rendszeresen fogyasztva (2-3 alma naponta) csökkentheti a koleszterinszintet és stabilizálhatja a vércukorszintet is. Ez utóbbi, jótékony tulajdonságát nem csak rostjainak, de alkotóelemei együttes hatásának is köszönhetjük: tartalmaz fruktózt, magnéziumot, káliumot, C-vitamint, és talán még számos más, eddig nem azonosított anyagot is. Az alma jellemző rostjai a pektinek, amelyek összetett szerkezettel bíró poliszaharidok, pontosabban magas molekulasúlyú galakturonsav-polimerek. Sok formában vannak jelen: protopektin (vízben oldhatatlan) található a savanyú vagy éretlen almában; valódi pektin (zselésítő anyag) bőségesen van az éppen érett gyümölcsben; a pektinsav pedig (amely a pektin bomlása során keletkezik) akkor van jelen, amikor az alma eléri az optimális érettséget.

 

Ananász

Kép
Története

A közép-amerikai indiánok már kétségtelenül több évszázada fogyasztottak ananászt, amikor az Újvilágban tett második útja során Kolumbusz Kristóf felfedezte. Feltételezések szerint az ananász elnevezése a guarani indián nyelvből ered, ahol általában gyümölcsöt neveznek meg vele, jelentése pedig: kiváló! A gyümölcsöt 1535-ben mutatták be a spanyol királyi udvarnál, és a portugálok révén a nagy kereskedelmi hajóutak kialakulásával párhuzamosan terjedt el, azonban Európában még a XVI. és XVII. században is ritkaságnak számított, Amerikából hozták be. Ugyanakkor kedvez az ananásznak az üvegházas termesztési mód is Hollandiában, Nagy-Britanniában, majd Franciaországban: XIV. Lajos megköveteli kertészeitől, hogy a Choisy-le-Roi-i királyi kastély üvegházában ananászt termesszenek. A XIX. században már a piacokon is kapható a gyümölcs. A tengerentúlról származó import azonban hamarosan az üvegházi termesztés versenytársává válik.

Hogyan válasszunk?

A csábító illatú ananász frissességét levélkoszorúja mutatja meg. Hagyjuk tehát, hogy orrunknál fogva vezessen bennünket! Ne hagyjuk viszont, hogy a gyümölcs színe túlságosan befolyást gyakoroljon döntésünkre, az ugyanis függhet egyrészt az érési foktól – amely a gyümölcs alján található bogyók közepénél kezdődik és a levélkorona felé halad –, másrészt a származási helytől, és éghajlati tényezőktől is. Az ananász tehát lehet kissé zöld, és mégis érett. A „hajós ananászt” éretten szüretelik és alacsony hőmérsékleten tárolva, tengeri úton szállítják. A „repülős ananászt” féléretten szüretelik, majd repülővel történő szállítás után, a leszedés után néhány nappal értékesítik. Ezt a jellegzetességet a levélkoszorú tövében található kis papírgalléron olvashatjuk.

Hogyan tároljuk?

A többi egzotikus gyümölcshöz hasonlóan az ananász sem tűri a 8 fok alatti hőmérsékletet, ezért ne tegyük be a hűtőszekrénybe! Érését meggyorsíthatjuk, ha csomagolópapírba burkolva szobahőmérsékleten tároljuk.

Hogyan készítsük elő?

Legegyszerűbben úgy készíthetjük el, ha hajócskákra vágjuk, azaz elnegyedeljük, késsel kivágjuk a kissé kemény közepét, majd elválasztjuk a húsát a héjtól, ahogyan azt a sárgadinnye esetében tennénk
.
Hogyan főzzük?

Ananászszeleteket, körtekockákat, két hámozott és szeletekre vágott narancsot 20 percig pároljunk egy lábasban 5 dkg cukorral, 2 dl kókusztejjel és egy rúd vaníliával. Tálaljuk langyosan!

Néhány praktika

Az ananász meggátolja a zselatin megszilárdulását. Ennek elkerülése érdekében az ananászlét forraljuk 2-3 percig, mielőtt zselatint tartalmazó ételbe keverjük. Figyeljünk arra is, hogy a tejtermékeket csak az utolsó pillanatban adjuk hozzá az ananásztartalmú ételhez.

Felhasználási javaslat

Ananászpuding
A mixerrel összetört ananászhúst keverjük el 7,5 dkg cukorral, majd gőz fölött süssük 45 percig a sütőben. Ananászturmix Fél ananász húsát mixeljünk össze két gombóc vaníliafagylalttal, és 1,5 dl tejjel.

Miért ne?

Nyársak sósan
Húzzunk a nyársra ananászt, és paprikás (vagy tandori fűszerekkel ízesített) olajban pácolt csirkemellkockákat!
Nyársak édesen
Cukorban és rumban érlelt ananászkockákat húzzunk nyársra, és 2 percen keresztül süssük faszénparázson. Tálaljuk rumos-mazsolás vagy kókuszos fagylalttal!

Ismerjük meg jobban!

Az ananász másfél méter magas növény. Központi szára rendkívül hasonlít az articsókára. A világban többféle ananásznövény létezik, de a piacot igazán egy fajta dominálja, a „sima Cayenne". Nevét feltételezett származási helyének köszönheti, valamint annak, hogy levelei szélén nem találhatók tüskék. Állítólag a XV. Lajos üvegházaiban termesztett ananászt Guyanából hozták be. Az angolok nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy ez az ananászfajta terjedjen el a világban.

Élelmezési ismeretek

Az ananász egész évben hozzáférhető, ízletes és frissítő; számos ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaz - különösen gazdag C-vitaminban, amelyből 10 dkg gyümölcsben 18 mg-ot találunk. Mindezt mérsékelt energiatartalom kíséri (100 g-ban 52 kcal). Tartalmaz egy enzimet - a bromelint -, amely képes beindítani és megkönnyíteni a fehérjék emésztését.
Avokádó
Kép

Története
A babérfélék családjába tartozó fa gyümölcse minden bizonnyal a mexikói esőerdőkből származik, hiszen nyomait megtalálták az időszámításunk előtti 8. évezred maradványait feltáró ásatásokon is. A maják és az aztékok gyakran fogyasztották, és ott volt a felfedező Cortez által hozott ajándékok között is. A krónikaíró J. de Acosta (1539 - 1600) szerint a jó érett avokádó olyan, mint a vaj, íze finom, krémes. Elnevezése akkor még "ahua qualt" volt, amelyből "aguagate", később avokádó lett. A gyümölcsöt a spanyol királyi udvar a XVII. század elején ismerte meg. Az Antillákon 1750-től termesztették, majd Kaliforniában a XVIII. századtól, később terjedt el Afrikában, Ausztráliában, Izraelben és még Spanyolországban is.

Hogyan válasszunk?

Számos gyümölccsel ellentétben az avokádó érés nélkül növekszik a fán. Csak az óvatos szüret után kezdődik el az érési folyamat. A pultokon található avokádók tehát különböző érettségi állapotban vannak. Attól függően válasszunk, hogy mennyire hamar szeretnénk felhasználni.

Hogyan tároljuk?

Az avokádó olyan gyümölcs, amely a leszedés után érik. Hogy ezt gyorsítsuk, tegyük az alma és a banán mellé (ezek etilént bocsátanak ki). Egyenként be is csomagolhatjuk újságpapírba. Ha késleltetni akarjuk a már érett avokádó felhasználását, betehetjük 8-10 napra a hűtőszekrény zöldséges rekeszébe.

Hogyan készítsük elő?

A hámozott avokádó nagyon érzékeny az oxidációra. Néhány csepp citromlét a húsára csavarva megakadályozhatjuk a feketedést. Karalábévályóval apró avokádógömböket formázhatunk.

Hogyan főzzük?

A könnyebb hámozás érdekében melegítsük néhány percig a tenyerünk között, így a héja könnyen leválik. Nem nehezebb a mag kivétele sem: vágjuk félbe a gyümölcsöt, majd egy kés hegyére szúrjuk fel a magot, hogy meg ne sértsük a húst.

Néhány praktika

Az érett avokádó húsa a szár felé lágy, valamint a Hass fajta héja éréskor megfeketedik.

Felhasználási javaslat

Levesnek
Fehérboros avokádóleves
3 összetört avokádót keverjünk össze citromlével, 4 dl erőlevessel, 1 dl száraz fehérborral, 2 dl tejszínnel, borssal, turbolyával és metélőhagymával.
Joghurtos avokádóleves
4 összetört avokádót keverjünk össze citromlével, 1 joghurttal, tejjel (1,5 l), 1 csipet fűszerpaprikával. Uborka-, paradicsom és hagymakockákkal gazdagítva jéghidegen tálaljuk. Mártásnak
Avokádóöntet halfiléhez
Keverjünk össze aprított és olajban fonnyasztott fokhagymát avokádóval, citromlével és tejszínnel, majd öt percig melegítsük össze nagyon enyhe tűzön. A szószt gazdagítsuk tárkonnyal, csirkemellel vagy füstölt lazaccal, így kukoricapalacsintát is tölthetünk vele. Avokádós batyuk
Felaprított és megfonnyasztott salátahagymával, besamellel, rákhússal és citromlével töltött avokádót csomagoljunk be alufóliába, és tegyük be a sütőbe 20 percre (a tepsibe öntsünk egy kis vizet).
Miért ne?
Avokádó-desszert
Az avokádót törjük össze cukorral, citromlével, narancslével, friss krémtúróval és mogyoróval, és az egészet szórjuk meg datolyával.

Ismerjük meg jobban!


Ez az "aguacate" nagyon gyorsan elterjedt egész Latin-Amerikában, és különféle fajtái alakultak ki. A sok fajta közül azonban csak keveset forgalmaznak a kereskedelemben. A Fuerté a legismertebb és a legelterjedtebb fajta. Mindenki felismeri ezt a körteformájú, finom, matt sötétzöld héjú gyümölcsöt, amely könnyyen hámozható, húsa pedig halványsárga, híresen finom ízű. A kerek Hass avokádó vastag és rögös héja éréskor zöldről feketére változik (jó jelzés, elkerülhetjük a hosszas tapogatást).

Élelmezési ismeretek

Az avokádó magas energiatartalmú gyümölcs (átlagosan 100 grammban 138 kcal, de akár 220, sőt 360 kcal-t is tartalmazhat), és kitűnő telítetlen zsírsavforrás, amely jót tesz a szív- és érrendszernek (oleinsav és esszenciális zsírsavak). Gazdag vitaminokban is: C-vitamin (11 mg), a B csoport vitaminjai, A-elővitamin, és valami még eredetibb: antioxidáns E-vitamint is tartalmaz. Ásványi anyag és nyomelem-tartalma magas és sokszínű. Újratölti a szervezetet káliummal, magnéziummal, vassal, cinkkel, rézzel és magánnal. A féléretten szedett avokádó húsa gyenge és könnyen emészthető. Fogyasszuk hozzáadott zsiradék (vinaigrette vagy majonéz) nélkül, egyszerűen citrommal, kis sóval és borssal ízesítve.

Én még hozzá teszem azt , hogy aki édesen szeretné enni, az a félbe vágott gyümölcsöt, szórja meg cukorral, s várja meg mig a cukor elolvad, vagy tegyen rá mézet!!! nagyon finom mind a két variáció....!!!!

Banán

Története
Kép
A banáncserje valószínűleg a legelső volt az ember által művelt növények közül - mintegy 12 ezer évvel ezelőtt. A ma ismert banán két vadon termő fajta terméketlen (azaz magot nem hozó) hibridje.

Hogyan válasszunk?

A banánt akkor vásároljuk meg, amikor még nem teljesen érett. A gyümölcsöt egyébként zölden szedik le a fáról, és szobahőmérsékleten, lassan érlelik meg (a hideg nem tesz jót neki). Színe először sárgára, majd szép, cirmos árnyalatúra vált. Vigyázzunk az olyan banánnal, amelyen világosbarna foltok vannak: az ilyen gyümölcs megfagyott, így biztosan nem fog megérni.

Hogyan tároljuk?

A hideg nem kedvez a banánnak, mivel megbarnul a héja, ezért lehetőleg 12 fok feletti hőmérsékleten tároljuk. Szobahőmérsékleten gyorsan megérik: akkor a legfinomabb, amikor a héja sárga, és fekete pöttyök jelennek meg rajta.
izlés dolga, én ilyenkor már nem nagyon szeretem!!!

Hogyan készítsük elő?

Egyszerűen meghámozzuk. Ha felkarikázzuk vagy felaprítjuk, locsoljuk meg kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Hogyan főzzük?
Általában nyersen fogyasztjuk, de készülhet belőle sütemény, lekvár, az éretlenebb banánt pedig húsételekbe is tehetjük. Szabad tűzön grillezhetjük is a banánt: az alaposan megmosott gyümölcsöt héjastul, alufóliába csomagolva helyezzük a sütőrácsra.

Néhány praktika

Ha nem akarjuk, hogy a levegőn megbarnuljon, csepegtessünk citromlevet a karikákra vágott gyümölcsre! Ugyanez a teendő, ha kompótnak vagy lekvárnak tesszük el. Az érést meggyorsíthatjuk, ha a banánt újságpapírba csomagolva, szobahőmérsékleten tároljuk, és időnként ellenőrizzük a folyamatot.

Felhasználási javaslat

Banánturmix
Banánszeleteket és hámozott almakockákat joghurttal, almalével és egy kis mézzel összeturmixolunk. Készülhet kevés cukorral, fahéjjal és tejjel is a banánturmix.
Banán és csoki A csokoládékrémet gazdagíthatjuk banánkockákkal vagy banánbefőttel.
Palacsintát kenjük meg csokoládé krémmel, és vágjunk rá banán karikaákat!!!

Miért ne?

Banán fehér húsokkal
Összeturmixoljuk a banánt, kevés grízzel és más gyümölcsökkel (mazsolával, sárgabarackkal) keverjük, csőben sütjük, és sült csirke vagy borjúszelet köreteként kínáljuk.

Ismerjük meg jobban!

Napjaink étrendjében a banán izgalmas és eredeti színfoltot jelent. Energiatartalma magas, könnyen fogyasztható és gyorsan emészthető (1 és háromnegyed óra alatt, míg a narancs emésztése 2 és háromnegyed, a krumplié pedig 3 és fél órát vesz igénybe), így minden életkorban ideális táplálék. Kisbabáknak: hozzátápláláskor az egyik legjobb kezdő gyümölcs (először mártsuk forró vízbe, majd pépesítsük vagy villával gondosan törjük össze). Gyerekeknek:
mivel szívesen fogyasztják, jól kiegészíti a válogatós kisiskolások reggelijét (egy banán energiatartalma – méretétől függően – megegyezik 30-45 gramm kenyérével). Sportolóknak: különösen ajánlott, mivel gazdag szénhidrátokban, B-vitaminokban, káliumban és magnéziumban (utóbbi kettő segíti az izomműködést). És végül az aktív felnőtteknek: gyorsan és kényelmesen fogyasztható uzsonnára, vagy egy túl könnyűre sikeredett étkezés kiegészítéseként.

Élelmezési ismeretek

Az egészséges és könnyen emészthető banán az immunrendszer működését is segíti, mivel C- és B-vitamint, ásványi anyagokat és nyomelemeket (cinket, rezet, mangánt, szelént) is tartalmaz.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Matkovics Sára üzente 13 éve

Köszönöm a jó tanácsokat:

Válasz

Szarvas Istvánné üzente 13 éve

Ez a sokrétű ismeret mindig gazdagítja a hiányos tudást. Köszönöm

Válasz

Groidl Béla üzente 13 éve

Nagyon hasznosak az információk , bővitik az emberek ismereteit
Köszönöm

Válasz

Halhóber András Sándor üzente 13 éve

NAGYON JÓ ÉS HASZNOS TANÁCSOK. KÖSZÖNÖM.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 13 éve

NAGYON JÓ ÉS HASZNOS TANÁCSOK. KÖSZÖNÖM.

Válasz

gyorgy nagy üzente 13 éve

Nagyon orultem ezeknek a tanacsoknak ,sok szamomra hasznos dolgot tudtam meg ezeknek a gyumolcsoknek a hasznalatarol.Izgalommal varom a folytatast

Válasz

Hajdu Palné üzente 13 éve

Hasznosnak találtam a cikket, részemre voltak jó tippek és tanácsok. Köszönöm.

Válasz

Major Ivánné üzente 13 éve

Már majdnem elfelejtettem egy-két dolgot!
Jó volt felfrissitenem a memóriámat.

Válasz

Óvári Mihály üzente 13 éve

Ez nagvon érdekes kivncsian várom a folytatást

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 13 éve

Köszönöm! Nem sokára jön a következö rész!!!

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

229-230_2190876_4142_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

226-227_2190875_3346_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

237-239_2190874_8343_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

219_2190873_8953_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

218_2190872_6086_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

233-234_2190871_5697_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

220-221_2190870_7085_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Tulipán képhez:

Tulipan_2190828_9993_s

Szép!

Kovácsné Terézia 2 napja új képet töltött fel:

Tulipan_2190828_9993_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

213-216_2190763_2795_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu