Kertészkedés: Fűben - fában...

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fűben-fában Természetes gyógyszerünk: a káposzta 2011. március 26. szombat, 16:15 Drinfo.hu

 

 A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk.

Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden sejtjében megtalálható.

De lássuk mi minden van még a káposztában! Bebizonyosodott a káposzta rákellenes tulajdonsága

A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A-vitamint, B-vitamin komplexet, C-vitamint és U-vitamint. Ezeket, az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi tagja is tartalmazza.

 

 

network.hu

 

 

Lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek a rákos daganatokat képezik.

A fehér káposzta gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a klór és a jód.

Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy a káposzta az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere.

A C-vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen.

Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a vastagbélben, ha a káposztalé elfogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gázok keletkeznek.

Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen.  

Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben.

A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkenti a magas koleszterinszintet.

A fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt az emésztőszerveken jelentkező rákos-kelés, -fekély gyógyításában értek el. Így a gyomor-rák, nyombél-rák gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel gyógyítottaké.

Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.

A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta.

A káposzta hatására lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.

A glutamin nélkülözetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításához is kiváló eszköz lehessen.

A zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az alvási zavarok megszüntetésére is fogyaszthatunk káposztát.

 

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lőrincz Istvánné Kati üzente 13 éve

Nagyon jó, és hasznos ilyen ismereteket közzétenni, hagy ismerjék meg minnél többen a konyhakerti növényeink élettani hatását is. Talán akkor kevesebben vásárolnak majd, táplálékkiegészítőket.
Igen, a káposzta egy rendkívül kiváló, egészsséget szolgáló tátlálék. A felhasználása, elkészítése nagyon sok.Nyersen, főzve.sütve, savanyítva, stb.
Köszönöm az ismereteket.

Válasz

dr Váczi-Balogh Zsuzsanna üzente 13 éve

A káposztaléhez hol lehet hozzáférni? Milyen formában kell inni- melegen, hidegen stb?

Válasz

Jakab Ferenc üzente 13 éve

Mindig is szerettem,főként nyersen enni.(salátában,savanyítva). Véleményem szerint a főzés ront a hatásán. Persze (nem) ehetünk mindent nyersen a hatása miatt.

Válasz

Kali Ildikó Zsuzsanna üzente 13 éve

Köszönöm az emlékeztetést! Az utóbbi években valahogy kimaradt az étrendemből a káposzta, mert az epém nem szereti valamiért. Nem tudja rendesen emészteni. Mostanra gondolom, eléggé kiürült a szervezetemből és megér egy újabb nekirugaszkodást, hátha ezúttal könnyebben befogadom.

Válasz

Géró Nelly üzente 13 éve

Bizony nagyon-nagyon egészséges. Mi savanyitunk itthon általába 80-90 kg elfogy egy télen, rájár a család. Rengeteg vitamin miatt tesszük, de most ezzel a cikkel új ismereteket is szereztem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa nagyon szépen köszönöm a szivességedet,meg fogom csiálni.

Válasz

Ligeti Zsuzsa üzente 13 éve

kedves Piroska! A bigosz lengyel étel. Alapja édes és savanyú káposzta, vad- vagy marhahús (én pulykacombból is csináltam már), erdei gomba, vörösbor, aszsalt szilva, borókabogyó, hagyma, paradicsomlé. Ne csodálkozz a három napig főzésen, a töltött káposzta is annál finomabb, minél többször melegítik fel. Három nap, de valójába 3-szor 1-1 órát tart a főzés. Megéri!!!

Válasz

Ligeti Zsuzsa üzente 13 éve

kedves Piroska! A bigosz lengyel étel. Alapja édes és savanyú káposzta, vad- vagy marhahús (én pulykacombból is csináltam már), kell bele még erdei gomba, vörösbor, aszalt szilva, borókabogyó, babérlevél, hagyma, paradicsomlé. Ne csodálkozz a három napig főzésen, a töltött káposzta is annál finomabb, minél többször melegítik fel. Három nap, de valójába 3-szor 1-1 órát tart a főzés. Megéri!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szeretném tudni milyen étel az a bigosz amit három napig kell főzni.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Tudtam,hogy a káposztafélék minden tagjai, nagyon jók az emberi szervezetünk karbantartására. Nem csak finom ételek készithetők belőle,de de kitűnő méregtelenitő hatásuk is van. Bárhogyan el lehet késziteni és fogyasztani, nagyon finom!!!

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

229-230_2190876_4142_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

226-227_2190875_3346_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

237-239_2190874_8343_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

219_2190873_8953_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

218_2190872_6086_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

233-234_2190871_5697_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

220-221_2190870_7085_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Tulipán képhez:

Tulipan_2190828_9993_s

Szép!

Kovácsné Terézia 3 napja új képet töltött fel:

Tulipan_2190828_9993_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

213-216_2190763_2795_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu