Kertészkedés: Nem csak kertel rendelkezőknek

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8563 fő
  • Képek - 37689 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8563 fő
  • Képek - 37689 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8563 fő
  • Képek - 37689 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8563 fő
  • Képek - 37689 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez Miért kiváló páclé a joghurt?

Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült?

Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát?

Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás?

Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé?


A legnagyobb kudarc a húsok sütésénél, amikor a végeredmény ehetetlenül

száraz, rágós és íztelen lesz.

Ha alkalmazunk néhány pácolási, húspuhító praktikát, és jó fűszereket is

használunk, biztos lesz a siker.

Húsokhoz natúr joghurtot!

A szépen felszeletelt csirkemelleket dörzsöljünk be durvára őrölt borssal, használhatjuk

a bolti darabos keveréket is, majd tépkedjünk rá kedvenc friss fűszernövényünkből.

Használhatunk szárított vagy épp a szárnyasokhoz kitalált fűszerkeveréket is.

A friss fűszerek közül a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó, a majoranna, a rozmaring

a kedvencem.

A befűszerezett húsokat kenjük be mindkét oldalukon natúr joghurttal, majd

tegyük egy tálba vagy műanyag dobozba, és pár órán vagy akár egy estén keresztül érleljük.

Elkészítéskor felhevített olívaolajba kell joghurtostul beletenni, majd mindkét oldalát

pár percig sütni, míg megpirul.

Az elősütött melleket forró, 180 fokos sütőben, 8 perc alatt serpenyőstül lehet készre sütni.

Nem szabad tovább bent hagyni, mert kiszárad és akkor már veszít a puhaságából.

A csirkemellet pácolhatjuk még mustár, bors, oregánó és méz keverékével is.

Bárányhús isteni illattal!

A báránysültekhez jól illik a fokhagyma, a rozmaring vagy akár a zsályalevél is.

A feldarabolt és a faggyútól megtisztított bárányt tegyük egy tálba, csorgassunk

rá olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát bőségesen, daráljunk rá borsot és tépkedjünk

rá friss rozmaringlevelet, vagy szórjunk rá szárítottat.

Sózni nem szabad, mert kipirosodik a hús.

Bekenhetjük joghurttal is, de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja.

Az olajok kioldják a fűszerekben lévő illóolajat, mely az olaj segítségével

beszivárog a hús rostjaiba, finoman átjárja az íz a sütésre váró pecsenyét.

A bárány pácolásához használhatunk még levendulavirágot és mézet is.

Különleges és finom, ha reszelünk rá zöldcitrom héjat, majd

babérlevéllel, citromszeletekkel fűzzük nyársra.

A sütési idő itt is rövid legyen, ha faszénen sütjük, csak 3-3 percig pirítsuk

oldalanként, úgy a legfinomabb, ha a közepe rózsaszínű marad.

Bárányos recept: Zöldséges báránycsülök

A halak elvarázsolása

A halakhoz jól illik a kapor. A kifilézett halszeleteket csorgassuk meg először

olívaolajjal, majd szórjuk meg darált rózsa- vagy feketeborssal.

Fűszerezzük friss vagy szárított kaporral, de tehetünk rá hal fűszerkeveréket is.

Ha vastagabb halat pácolunk, kenjük meg olívaolajjal, majd borsozás után

borítsuk be fűszerlevelekkel, melyektől nemcsak finom lesz, de a látványa is étvágygerjesztő.

Én ehhez citromfüvet, petrezselyemlevelet, kaprot és bazsalikomot szoktam használni.

Nagyon ízletes lesz a tengeri sügér filéje, ha szárított naranccsal, olívaolajjal pácoljuk.

Sütéskor a serpenyőbe - miután megsütöttük és kivettük a halat - öntsünk

narancs vagy mandarinlevet, forraljuk össze egy evőkanál vajjal, és ezzel

csorgatjuk meg a halszelteket tálaláskor.

A lazaszeleteket pácoljunk juharszirupos-mustáros szószban.

Tegyük egy kis tálba egy zöldcitrom levét, adjunk hozzá egy evőkanál magos

mustárt, tegyünk bele mozsárban összezúzott római köményt, két evőkanál

juharszirupot vagy mézet, daráljunk rá borsot, majd keverjük jól össze.

Kenjük meg vele bőven a kifilézett lazacszeleteket, majd felforrósított

serpenyőben olívaolajon süssük pirosra, sütés közben kenegessük a páclével.

Ha biztosra szeretnénk menni, az elősütött halszeleteket betehetjük forró, 160

fokos sütőbe, ott 5-6 perc alatt teljesen átsülnek.

Halas receptek:

A zöldeknek sem kell fűízűnek maradniuk

A sütésre, grillezésre váró zöldségeket is meg lehet bolondítani egy kis fűszeres kencével.

Az őzlábgombát kenjünk be először olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk

meg kakukkfűvel vagy borsikafűvel.

Szórhatunk rá zöldség fűszerkeveréket és reszelt parmezánt is.

Felhevített serpenyőben kevéske olívaolajon süssük meg, mintha húst sütnénk.

Ha elkészült, tegyünk a gombák tetejére egy-egy szelet sajtot, és párolt

rizzsel vagy kuszkusszal fogyasszuk.

Tálalhatjuk hamburger zsemlében is, sok salátával.

Ha faszénen szeretnénk zöldségnyársat készíteni, a felfűzött zöldségeket

kenjünk be olvasztott margarinnal vagy olívaolajjal, a kenéshez használjunk konyha ecsetet.

Szórjunk rá rozmaringot vagy szárított bazsalikomot.

Felfűzéskor tegyünk a szeletek közé egy-egy levél friss bazsalikomot vagy zsályát.

Sütés közben szórjunk rá reszelt parmezánt.

A padlizsán is jobban esik, ha pirítás előtt a szeleteket bedörzsöljük

fokhagymával, akár bele is tűzdelhetünk egy-egy darabot, majd csorgatunk

rá olívaolajat.

A fokhagymás padlizsánt faszénen kell puhára sütni.

Kínáljunk mellé joghurtból, fekete olívabogyó krémből, olívaolajjal, összecsapkodott

korianderlevéllel és citromlével készült mártást.

Zöldséges receptek:

A tofu megszelídítése

A tofunak is jót tesz, ha elkészítés előtt adunk egy kis olajos-fűszeres aromát.

Semleges ízét feljavíthatjuk, ha például sütés, panírozás előtt megszórjuk kevéske

gyömbérrel és csorgatunk rá egy kis szójaszószt.

Megkenhetjük olívaolajjal, majd zöldség fűszerkeverékkel szórjuk meg, jöhet

rá a kedvenc fűszerünkből is: kakukkfű, bazsalikom, majoránna, petrezselyem, de

megszórhatjuk curry-vel, vagy bekenhetjük pesztóval is.

Kevéske felhevített olívaolajon kell pirosra sütni. Igazi keleties lakoma, ha wokban

megpirított zöldségekkel tálaljuk.

Atofu szeletet panírozhatjuk olajos magvakba is: keverjünk a prézlibe szeletelt

mandulát, szezámmagot, napraforgó- vagy tökmagot, de nagyon finom

lesz, ha például durvára darált dióba vagy mákba hempergetjük meg.

ÉDENKERT.HU TIPP: Kerti grillezés: 10 tipp a sikerhez

MÉG TÖBB RECEPT: http://www.kaldeneker.hu

Szerző/Forrás: Kaldeneker György

Címkék: grillezés pácolás.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Megpróbálom a joghurtot, bár én a fűszeres-olajat használom pácként, bevált.
Jól néznek ki a "műveid".
Üdv.nagym06

Válasz

Endes Sándorné üzente 16 éve

Köszönöm a tippeket.

Válasz

Kenyeresné Szekeres Edit üzente 16 éve

Nagyon köszönöm, hasznosak a tanácsok !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm szépen,hogy olvashattam !

Válasz

Antal julia üzente 16 éve

Köszönöm.

Válasz

Botos Gabi üzente 16 éve

Köszönöm szépen a finom ságokat.
Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm, hogy megosztottad Velem. Még sok hasonló jót kívánok Neked!
Boszy33

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 16 éve

Köszönöm szépen ezt a jó kis blogjegyzetet! :):)
Sorra enném mindet... :):):)
Jó éjt!
Judit

Válasz

kis magdolna üzente 16 éve

ez jol fog

Válasz

Tóth Tünde üzente 16 éve

Köszi szépen a jó recepteket és a jó tipeket. Szia tünde

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 hete a(z) Kicsit deresen. képhez:

Kicsit_deresen_2194977_5982_s

Terike! Köszönöm szépen.

Kovácsné Terézia írta 1 hete a(z) Kicsit deresen. képhez:

Kicsit_deresen_2194977_5982_s

Nagyon szép!

István Halhóber írta 2 hete a(z) Kicsit deresen. képhez:

Kicsit_deresen_2194977_5982_s

5*

István Halhóber írta 2 hete a(z) A kert dokora. képhez:

A_kert_dokora_2194979_5692_s

5*

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

A_kert_dokora_2194979_5692_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Telen_is_van_munka_akertben_2194978_9255_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Kicsit_deresen_2194977_5982_s

István Halhóber írta 4 hete a(z) 153 képhez:

153-156_2194699_2013_s

5*

István Halhóber írta 4 hete a(z) 168 képhez:

168-173_2194700_9367_s

5*

Garáz József 1 hónapja új képet töltött fel:

168-173_2194700_9367_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu