Kertészkedés: Kajszitermesztés és kajszilekvár

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészet klubban közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz ! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket, fórumozhatsz a többiekkel,vagy blogolhatsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8561 fő
  • Képek - 37549 db
  • Videók - 612 db
  • Blogbejegyzések - 797 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 75 db

Üdvözlettel,
István Halhóber
Kertészet klub- valamikor a szórakozás klubja volt. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kajszitermesztés és kajszilekvár

14 éve | [Törölt felhasználó] | 17 hozzászólás

That's a mold-breaekr. Great thinking!

Címkék: barack befőzés dzsem gyümölcs gyümölcsös kajszi kajszibarack kert kertészkedés lekvár

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

varga edit üzente 14 éve

Baracklekvár befőzés nem jejent gondot hamar kész van.A barack héját egy picit leforrázom,hogy a héjja könnyen lehúzható legyen ez vesz el több időt.Hámozás után kézzel összenyomkodom lemérem kilóként 30-40 dkg.cukrot teszek bele ki milyen édesen szereti.Először főzöm a barackot míg a habja el nem tünik,kevergetem utána kerül bele a cukor kb.15 percig főzöm és kész..Forró üvegekbe merem pici szalicil a tetejére nedves celofánnal lekötöm és mehet a kosárba jól bebugyolálom ha már nem meleg mehet a polcra.Az üvegeket tepsibe rakott vizbe a sütőbe melegitem rövid ideig.Az idei termést már fogyasztjuk finom.

Válasz

Molnárné Szadai Ilona üzente 14 éve

Én a 93 éves dédnagymama receptje alapján igazi lekvárt főztem.A jó érett barackokat megmostam 1 percre forró vízbe dobtam ,így le lehet húzni a héját majd kimagoztam.Fajtától függően 2-5 órát a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett főztem.Beletettem kb 1 kg barackhoz 30 dkg cukrot.Ezzel felforraltam ,üvegekbe raktam és egy ládában betakartam ott hagytam kihűlni.Isteni finom !A nagymamának volt 15 éves és semmi baja.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 14 éve

Az idén nagyon csúnya a barack, nem eltevésre való, jól elverte a jég, meg az eső.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát még ha az ízét is éreznéd!
:c)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt egyáltalán nem dunsztolják, csak fejre állítják és kész. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.

Ha dzsemesítőt használsz, akkor elvileg nem kell szalicil. Vagy nem a használati utasításnak megfelelően készíted?

Válasz

Boros Kinga üzente 14 éve

Szinte érezni lehet a finom kajszilekvár illatát :). Köszi.

Válasz

Fodor Józsefné üzente 14 éve

A hétvégén akarok baracklekvárt főzni.Ezt a részét még nem hallottam,hogy fejre kell állítani az üveget 5 percre és tovább eláll.Akkor nem kell dúsztba tenni?
Ahogy én főzöm,úgy is finom és gyors.Ledarálom a barackot.Nagyobb edényben rétegezem:egy sor darált barack-egy sor kr.cukor(ahány kg. a barack,annyiszor 80dkg kr.cukor)Közé szórok szalicilt is+dzsemfixet.Addig ismétlem,míg el nem fogy.
Letakarva hagyom 24 órát állni,felfőzöm/10-15 percig/,és kiszedem üvegbe-lecsavarozom,dúsztban hagyom kihülni.

Válasz

Bernathné julianna üzente 14 éve

Sajnos a mi fánk is tönkrememt,moniliás ,vagy tüzelhalálos lett nemtudom,
Lekvárt azért föztem a szomszédom jó voltából.
De kösz atanácsot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezzel a módszerrel főzöm már két éve, mindig remekül sikerül és jól eláll!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gizella! Milyen a rothadás a kajszifán? Moníliás jellegű? Mumifikálódnak is, vagy csak simán rohadnak? Nincsenek rajta koncentrikus fehér körök?

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kovácsné Terézia írta 5 napja a(z) Tulipán képhez:

Tulipan_2190828_9993_s

Köszönöm.

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

229-230_2190876_4142_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

226-227_2190875_3346_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

237-239_2190874_8343_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

219_2190873_8953_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

218_2190872_6086_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

233-234_2190871_5697_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

220-221_2190870_7085_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tulipán képhez:

Tulipan_2190828_9993_s

Szép!

Kovácsné Terézia 1 hete új képet töltött fel:

Tulipan_2190828_9993_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu